G4Media.ro

Românca Mihaela Valentina Cambei este cea mai bună halterofilă europeană din 2023

sursa foto: Federatia Romana de Haltere - Romanian Weightlifting Federation

Românca Mihaela Valentina Cambei este cea mai bună halterofilă europeană din 2023

Mihaela Valentina Cambei a fost premiată cu titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2023, luni, la Sofia, după ce a cucerit trei medalii de aur la cat. 49 kg, la Campionatele Europene, a anunţat Federaţia Română de Haltere pe pagina sa de Facebook, transmite Agerpres.

Cambei a revenit pe podiumul din Arena Sofia la mai puţin de o oră de la ceremonia de premiere a categoriei olimpice 49 kg, la care şi-a doborât recordul european de la total stabilit la Europenele din 2023, la care a cucerit, de asemenea, trei medalii de aur (la Erevan).

Mihaela Cambei, care este cea mai bine clasată sportivă din Europa în clasamentul de calificare olimpică (locul 5 la general, la doar un kg de locurile 2-4), a fost urmată în ierarhie de Kamila Konotop (Ucraina) şi de Emily Campbell (Marea Britanie).

”Nu m-am aşteptat nici măcar o secundă că voi lua acest titlu de cea mai bună halterofilă din Europa în 2023. Ţinta mea a fost să-mi fac rezultatele şi de a reuşi cu orice preţ, iar acest premiu înseamnă ca sunt pe drumul cel bun şi că într-adevăr sunt o sportiva valoroasă şi cu mari responsabilităţi”, a declarat Mihaela Cambei.

La masculin a ieşit învingător georgianul Laşa Talahadze, multiplu campion european, mondial şi olimpic. El a fost urmat de Karlos Nasar (Bulgaria) şi de Ritvars Suharevs (Letonia).

Procesul de selecţie şi vot a fost realizat de European Weightlifting Federation, în parteneriat cu Asociaţia Presei Sportive din Europa (AIPS Europe).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...