G4Media.ro

Rețeaua de sănătate Regina Maria își extinde capacitatea de procesare a testelor…

Rețeaua de sănătate Regina Maria își extinde capacitatea de procesare a testelor pentru COVID-19/ Testele nu pot fi făcute la cerere, ci doar la solicitarea instituțiilor publice

Reprezentanții rețelei de sănătate ”Regina Maria” și-au mărit capacitatea de procesare a testelor de COVID-19 până la 700 teste/zi, cu ajutorul laboratorului Genetic Center din Bucuresti. Cele doua laboratoare ale rețelei servesc instituții din mai multe județe, implicate în gestionarea cazurilor de COVID-19.

”Inca de la debutul pandemiei, ne-am implicat cu solutii pentru a veni in sprijinul celor care au nevoie de noi, fie ca vorbim despre pacienti, medici sau institutii publice. Stim cat de vitale sunt capacitatea si viteza de testare in aceasta perioada, de aceea ne punem la dispozitie atat personalul – specialisti de laborator cu o inalta pregatire, cat si infrastructura de care dispunem – materiale si aparatura, pentru a ajuta oriunde este nevoie, in functie de noile focare care apar si de volumul de prelucrare disponibil in anumite zone. Ajutam deja la prelucrarea testelor din mai multe judete si avem capacitatea de a procesa mult mai multe teste decat cele facute pana acum”, a declarat Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate ”Regina Maria”.

În Laboratorul Central al rețelei se pot prelucra teste RT PCR pentru COVID-19 nonstop, 24/24, timp de 5 zile pe săptămână, iar sâmbătă și duminică, timp de 12 ore pe zi. Până la data de 28 martie, în cadrul Laboratorului Central au fost prelucrate peste 1000 de teste.

Testele nu pot fi efectuate la cerere. Prelucrarea acestora se realizează la solicitarea instituțiilor și a spitalelor publice, a centrelor de dializă, precum și pentru pacienții programați la intervenții chirurgicale în cadrul spitalelor Regina Maria.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Trebuie sa mergem in SUA ca sa facem un amarat de test?
    Ce rahat de conducere avem?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.