G4Media.ro

Reprezentanții părinților critică decizia Ministerului de a renunța la simulările la clasele…

Reprezentanții părinților critică decizia Ministerului de a renunța la simulările la clasele a VII-a și a XI-a: Era singura posibilitate ca elevii să-și vadă nivelul de pregătire și să accelereze învățarea

Federația Asociațiilor de Părinți “nu a fost de acord cu propunerea Ministerului Educației de a se renunța la simulările de la clasele a VII-a și a XI-a”, a declarat pentru Edupedu.ro liderul federației, Iulian Cristache. “Era singura posibilitate ca un elev să își dea seama la ce nivel de pregătire este în acel moment, astfel încât să accelereze învățarea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, să aibă timp să se pregătească un an de zile”, a precizat Cristache. Amintim că Ministerul Educației le-a comunicat astăzi partenerilor de dialog social că simulările de anul acesta vor fi susținute doar de elevii claselor a VIII-a și a XII-a, după cum au anunțat la finalul unei ședințe de la Ministerul Educației reprezentanții elevilor și cei ai părinților.

Ministerul Educației i-a anunțat astăzi, 15 ianuarie 2020, pe reprezentanții sindicatelor, asociațiilor elevilor și părinților, la ședința Comisiei de Dialog Social, care este calendarul simulărilor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. În cadrul ședințelor CDS, partenerii de dialog social acordă aviz consultativ propunerilor Ministerului.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Simularile sunt fara folos. Doar ca le pun ca teze. Un profesor bun isi ghideaza elevii fara ajutor de acest fel.

 2. Adica trebuie simulare neaparat ? Poa’ sa redacteze subiectele orice profesor ! OMG.
  Eventual frustrarea vine din partea profesorilor de la anumite licee….care doresc sa se compare cu altele

  • Păi, chiar așa, ce să se mai omoare domnii de la Centru de Evaluare sa facă subiecte, că doamna Anisie oricum ne-a amenintat cu grile in 2021?
   Si de ce sa nu fie cobaii doamnei Ministru generația care ca termina liceul in 2021?
   La câte generații de sacrificiu a scos educatia romaneasca in ultimii 30 de ani fără să producă o reformă profundă, ce mai conteaza una :((((

  • Aceste asociatii si sindicate foarte vocale acum,UNDE au fost 30 ani ,dormeau cand tovarasii pop genunche,abramburica si alti comunisti au bulversat invatamantul si l-au adus in starea asta?Dormeau ,mai mult ca sigur cu poza lui ceausescu ,apoi cu a lui dragnea sub perna si acum ca primul a fost impuscat si al doilea e la puscarie ,s-au trezit ca nu e bine ce se intampla acum! DE CAUZE SI CONSECINTE,AU INVATAT LA SCOALA,SAU AU TRECUT PRIN EA CA SI CEI PE CARE-I REGRETA?

 3. Ai uitat de Pamblica. Total adevarat!!!

 4. Eu propun că sa se renunțe inclusiv la examene, iar cadrele didactice sa nu aibă voie in fata elevilor decit daca stau cu capul plecat pentru a nu tulbura ilustrele personalități in devenire, iar cînd li se adresează sa o facă în șoaptă la urechea fiecăruia dintre ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.