G4Media.ro

Radu Mihaiu, candidatul USR la Sectorul 2, a anunțat că depune plângere…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Radu Mihaiu, candidatul USR la Sectorul 2, a anunțat că depune plângere penală împotriva biroului electoral: „Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2”

UPDATE: Radu Mihaiu a anunțat că depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice. El susține, într-o postare pe Facebook, că „se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2”.

„Am crezut că situația de la Sectorul 2 se poate închide civilizat, dar deja abuzurile sunt de nepermis. Depunem plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice.

Legea nu poate fi călcată în picioare din interese politice! Nu se poate trece cu forța peste comisia din secție care declară în scris că rezultatul este viciat flagrant.

Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2, vom extinde plângerile la mai multe secții unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preștampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe președinții nedormiți.

Iar cel mai grav, pe secțiile închise (multe forțat), există 504 voturi exprimate care nu se regăsesc nicăieri. Repet, ca să fie clar, 504 oameni au votat, dar opțiunea lor nu apare de niciun fel”, a scris Radu Mihaiu.

Știrea inițială: Radu Mihaiu, candidatul USR la Primăria Sectorului 2 din București, a declarat marți că 280 de voturi au fost puse din eroare la o contracandidată și a cerut numărarea corectă a voturilor.

”Pe procesul verbal al unei secții, cei din secția de vot, după 26 de ore, au transcris greșit voturile mele la doamna Iolanda Bughiu (candidat SOS – n.red.), iar voturile doamnei Bughiu la mine. E o eroare umană, nu o fraudă. Pentru corectură e procedură simplă: se redeschide sacul cu voturi în prezența tuturor candidaților și se constantă care e realitatea. Asta a cerut și șeful secției de vot. Doamna Bughiu a avut 47 de voturi trecute la mine, eu am avut 333 trecute la doamna Bughiu, diferența este de 286 de voturi”, a spus Radu Mihaiu la Antena 3.

El a spus că aceste 286 de voturi sunt relevante pentru că ”diferența între mine și Rareș Hopincă (PSD, clasat pe locul 1) e de puține sute de voturi. Pe site-ul AEP diferența acum e de 600 de voturi”.

”Am cerut doar numărarea corectă a voturilor la BES, pentru că nu se închid cheile de verificare în peste 60% din secții.
Am venit acum câteva ore singur aici să văd cum se desfășoară procesul și daca oamenii au nevoie de ceva”, a mai spus Mihaiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Oare cate astfel de situatii au fost in toata tara? Oare vom reveni la democratie sa avem alegerile pentru primar in 2 tururi? Cat timp ne va ma ignora PSDNL, aceasta coaltiei imppotriva oamenilor?