G4Media.ro

Radio Europa Liberă: Cum au scăpat de pușcărie zece traficanți de copii…

sursa foto: Pexels

Radio Europa Liberă: Cum au scăpat de pușcărie zece traficanți de copii cu complicitatea politicienilor și justiției din România

Traficul de persoane rămâne un punct nevralgic în dosarul aderării României la Schengen, iar o decizie legislativă recentă afectează grav modul în care justiția română îi poate trage la răspundere pe infractori. Zece proxeneți români au scăpat de dosare doar în ianuarie din cauza prescrierii faptelor. Lor li s-ar putea alătura și alții, dezvăluie Radio Europa Liberă.

România continuă la nivel extern demersurile diplomatice pentru aderarea la Schengen inclusiv prin discuții despre una dintre marile vulnerabilități ale țării. Traficul de persoane, flagel invocat în multe rapoarte internaționale, continuă să fie o problemă care produce mii de victime în România.

Ministrul român al Justiției, Cătălin Predoiu, a discutat despre acest fenomen săptămâna aceasta cu omologi din Spania și Suedia, țări care dețin în 2023 președinția rotativă a Consiliului UE.

Cu doar câteva zile înainte de întrevederi, în țară, la Suceava, un complet de judecată de la Tribunal a redactat o hotărâre atipică. Magistrații au declarat vinovăția factuală a unei grupări de proxeneți, au descris metodele prin care aceștia au traficat minore în Olanda, însă nu i-au putut pedepsi judiciar pentru că faptele s-au prescris.

Vineri, 27 ianuarie, la o zi după întâlnirea la care a participat dl Predoiu, alți cinci proxeneți, care au racolat o copilă dintr-un centru de plasament, au scăpat de pedepse din același motiv.

Ei sunt printre miile de infractori români care beneficiază de prescrierea faptelor ca urmare a unor decizii ale Curții Constituționale și Înalte Curți de Casație, necorectate la timp de politicienii din România.

Europa Liberă a analizat toate hotărârile judecătorești din dosarele de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism din ultimul an, peste 40 la număr.

Citeșt integral pe Radio Europa Liberă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Sunteți o mizerie de popor. Țineți la putere, prin vot, ticăloși care eliberează infractori și o veți face din nou, sunteți irecuperabili.

  • @Marcel Trollacu _ „Sunteți…”

   Probabil, deși limba română pare să fie limba dumneavoastră maternă, vă excludeți.

 2. Iohannis cu gașca de d# e #r ###e #d #e # i compusa de PSD și PNL au distrus tot : economie , justiție , moralitate. Nimic nu scapă de termitele politice iar slugile lor amplasate la justiție și curtea constituțională fac jocul funcție de interesele acestora.
  Politicul profita din plin de apatia boborului încă racordat la :” să fure maica , să fure , dar sa ne de-a și nouă ceva ” . De regulă primesc degetul mijlociu ridicat dar votanții USL 2 sunt perseverenti. Faptul că acum pedofili , violatori sunt nedrept in libertate nu-i mișcă pe târâtoarele votante ! Nu !
  Sunt imuni la durere și la nedreptate . Singurul lor scop este să dovedească celorlalți care au altă părere, că ei au dreptate. Cu asta se scoală și cu asta se culcă mulțumiți după o zi in care au înjurat fără opreliști .

 3. De vreo 2-3 ani tot mentionez in postarile mele acest flagel al traficului de copii, pentru cersit, una din cauzele refuzului constant al accesului in Schengen. Oricum este evident, dar „suedejii” care se ocupa, in principal, de aceasta activitate oribila sunt protejati, inclusiv de politie si magistrati, primind consiliere de la acestia cum sa eludeze sanctiunile penale. Si, fara indoiala, fenomenul va continua nestingherit…

  • „fenomenul va continua nestingherit…”
   De ce sa continue nestingherit??? Legislatia e facuta de parlamentari, parlamentarii sunt alesi de cetateni. Daca fenomenul continua, inseamna ca cetatenii nu au nicio problema cu el, il tolereaza, il considera normal si firesc. Daca cetatenii romani considera traficul de copii normal si firesc, merita ei sa fie membri Schengen?

  • Nu e vorba de trafic de persoane pentru cerșit :)) E vorba de prostituție, dar cred ca cu aia nu ai nicio problema, nu?

 4. Corect ar fi trebuit scris ca si inainte de ”prescrierea faptelor” faptasii erau scapati de ”rigorile legii”.
  Pumnul si banul inca fac legea in multe cazuri .
  Odata trecuti prin albirea Sala NUFARUL de la instanta, indivizii vor continua activitatea . Probabil că până ce vu va dispărea un copil de parlamentar, judecator, etc lumea nu intelege nimic !!!
  Desigur ”disparitiile” vor continua pentru că în România datorită unor dosare ale tovarasilor colegi de partid si disparitiile se vor …prescrie.
  Din păcate USR nu e copt..vrea 70% in sufragii ca si FESENEUL lui ILIESCU ..ori asta nu-i democrație. Tara are nevoie URGENT de un nou partid de dreapta cu care PNL sa poata face reformă ! Numai asa poate fi salvata.

  • PNL a decis „sa faca reforma” brat la brat cu peeeseeeedeee, ca sa nu ne mai incurcam in fineturi.
   Un partid nou si substantial nu mai ai din ce sa compui si, in orice caz, pnl nu se va mai aventura intr-o alianta cu un partid impreuna cu care sa-si petreaca 1-2 cicluri electorale in opozitie.
   Daca tot a reusit sa gaseasca suficiente puncte comune cu psd…

 5. Faptul că nu sintem în Schengen nu pare sa jeneze fenomenul (și nici n-are cum, nu e ca și cum n-ai putea să treci granița cu buletinul).
  Asa ca nu mai mincati gogoși cu Schengen-ul.

 6. Eugene latraule , nu scoți râtul din coteț? Ție rușine ?

 7. Nu-i asa, nimeni nu-i perfect, dar sa insisti trezeci de ani in nerezolvarea sutelor de probleme, sa te complaci tipand apoi ca esti nedreptatit, sa inchizi ochii la exact aceste probleme pentru a castiga avantaje personale si niste falcute de hamster imberb sau barbos, na ja, se numeste coruptie.
  Nu-i asa, si altii sunt corupti dar pe masura ce apar bad boys institutiile statului – dragilor, nimic mai mult – intra in functiune si rezolva problema. Guverne cad, politicienii trec pe linie moarta, unii ajung la inchisoare, noi aliante, noi partide.
  Hmm, Romania nu are partide care sa-si asume problemele tarii. Totul este o varza pretins ideologica, de fapt un continuum de campanie electorala pe fata, si pe dos, clanuri ce se formeaza si activeaza din umbra. (Cine isi asuma problema agriculturii, oraselor mici, educatiei, poluare-clima, sanatatii, cercetare? I-ati auzit, vazut ca le pasa de joburi? Doar de cele la stat.)

  Mai lasa-ne domnule Predoiu, mai lasati-ne PSDPNLUDMR, ca ne-am saturat! Sunteti penibili cu circul cu Schengen. De fapt atitudinea Austriei si Olandei este nota data politicienilor si guvernelor din 89 pana azi. Pentru ca pot, vor si … asta-i realitatea! (Dar incep sa cred ca aceasta situatie este si a fost de fapt dorinta R.siei. Rezultatul unei activitati sistematice a R.siei probabil mana in mana cu ceilalti ”prieteni” ai nostrii mai de la vest. Pe solul gras si hranitor al unor politicieni umili si hulpavi).