G4Media.ro

Putin susține că Rusia nu este responsabilă pentru criza alimentară mondială și…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin susține că Rusia nu este responsabilă pentru criza alimentară mondială și acuză Occidentul că a împiedicat exportul de cereale rusești

Vladimir Putin a declarat că Rusia nu este responsabilă pentru criza alimentară mondială, acuzând în schimb Occidentul că a împiedicat exportul de cereale rusești, relatează CNN.

În cadrul summitului virtual Brics Plus, care a reunit liderii a 17 țări, printre care China, India, Brazilia și Africa de Sud, liderul rus a descris piața alimentară ca fiind „dezechilibrată în cel mai grav mod”.

Putin a acuzat țările occidentale, în special SUA, că „destabilizează producția agricolă mondială” prin restricțiile privind livrarea de îngrășăminte din Rusia și Belarus și prin „îngreunarea” exportului de cereale de către Moscova.

El a declarat că prețurile în creștere la produsele agricole de bază, cum ar fi cerealele, au afectat cel mai mult țările în curs de dezvoltare „unde pâinea și făina sunt un mijloc necesar de supraviețuire pentru majoritatea populației”.

El a respins, de asemenea, „isteria” din jurul cerealelor care au fost blocate în porturile ucrainene și a afirmat că aceasta „nu rezolvă nicio problemă pe piața globală a cerealelor”.

Rusia este un „actor responsabil” pe piața mondială a alimentelor, a susținut el.

Sursa foto: Kremlin.ru

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Balaceanca! E un loc minunat pentru tine! Mai iei și câțiva de pe aici!

 2. As alege oricand omul de rand rus in detrimentul falsitatii omului de rand din vest.
  Insa, Rusia, fie ca a fost Imperiul Tarist, fie ca a fost republica sovietica cea mai importanta, nu a adus niciunde un trai generalizat bun.
  Mai mult, cei care cred ca intre clica lui Putin si clica miliardarilor occidentali e vreo diferenta, nu au decat sa ii pupe barba lui Teodosie. Tot un apa si un pamant sunt, doar ca metodele lui putin nu au prea evoluat.

 3. Mizerie totală.

 4. Si cum la psihopatii astia tre’ sa iei totul pe dos dupa ce duhnesc pe gura …

  • Cf rușii evde groază și de inechitate Nato trebuie sa trimeata ajutoare în echipamente militare,medicale ,armament și ajutor pentru dirijarea dronelor ,rachetelor,suport tehnologico-logistic

 5. da, rusia isi pierdea suveranitatea….a zis axonul din singurul neuron pe care il are :)))))))))))))))))))

 6. Rusia e patologică. Milioane vor muri de foame din cauza invaziei rusești.

 7. N-ai cu cine, gospodin Putin! Astia intai impun sanctiuni si dup-aia se mira ca nu mai curge gazul si nu se mai exporta cerealele. Nici nu le trece prin cap ca tocmai sanctiunile alea au creat situatia!

  Sunt curios cum o sa o rezolve nemtii si canadienii cu turbinele de la Siemens cerute de Gazprom ca sa reia livrarile prin Nord Stream 1. O sa fie ceva de genul „de data asta, si numai de data asta, sanctiunile nu se aplica!”, adica la fel ca la sistemul cu plata in ruble propus de Putin la care au aderat toti :))))

  • CHIAR ASA SI ESTE : NU RUSIA ESTE RESPONSABILA PENTRU CRIZA ALIMENTARA MONDIALA, CI TOATE ACELE TARI CARE I-AU IMPUS RESTRICTII GASIND PRETEXT INVAZIA/RAZBOIUL CA VOR SA SCAPE DE RUSIA,…DAR CUM „MAINSTREAM MEDIA” ESTE PLATITA SA SPELE/MANIPULEZE CREIERE LA GREU, IATA CA APAR SI MULTI PELICANI (INGHIT TOTUL NEMESTECAT DE LA ASA-ZISII „FORMATORI DE OPINIE” DIN PRESA CARE S-AU LAMURIT CATE DE PLANTE SUNT CATE UNII) !!!!!..SA NU SE UITE CA IN UCRAINA CORUPTIA ESTE LA COTE FOARTE „INFLORITOARE” DE CEVA TIMP, SI CA UCRAINA A FOST FOARTE APROAPE DE UN RAZBOI CIVIL IN 2014 (..GHICI DE CE ?) !!!!

 8. Au fost multe crize in ultimii 50 de ani. Atâta vreme cât occidentul au avut profit nu prea le-a pasat.acum ca sunt in deriva .fac reforme neocomuniste:tocmai acei care susțineau cu tărie capitalismul. Pseudodemocrația lor a început să prindă rugina.

  • #reflectie. …reflectează ca s ar putea ,cu unii ca tine,sa nici măcar sa nu poți reflecta! . Clar ai 8 clase!

 9. CHIAR ASA SI ESTE : NU RUSIA ESTE RESPONSABILA PENTRU CRIZA ALIMENTARA MONDIALA, CI TOATE ACELE TARI CARE I-AU IMPUS RESTRICTII GASIND PRETEXT INVAZIA/RAZBOIUL CA VOR SA SCAPE DE RUSIA,…DAR CUM „MAINSTREAM MEDIA” ESTE PLATITA SA SPELE/MANIPULEZE CREIERE LA GREU, IATA CA APAR SI MULTI PELICANI (INGHIT TOTUL NEMESTECAT DE LA ASA-ZISII „FORMATORI DE OPINIE” DIN PRESA CARE S-AU LAMURIT CATE DE PLANTE SUNT CATE UNII) !!!!!..SA NU SE UITE CA IN UCRAINA CORUPTIA ESTE LA COTE FOARTE „INFLORITOARE” DE CEVA TIMP, SI CA UCRAINA A FOST FOARTE APROAPE DE UN RAZBOI CIVIL IN 2014 (..GHICI DE CE ?) !!!!

  • #toteu….tare sunt curios dacă ai muncit pe vremea lui ceausescu sau după revoluție erai născut! Ești un impostor sau nu? Ai citit sau nu? Știi istorie sau nu? Sau asta discutați voi prin cluburi,după ce ieșiți când va cheamă simion si sisoaca?

 10. Rusii nu sunt responsabili nici pentru propriile actiuni asa ca argumentul adus se incadreaza in logica lor.

 11. …mda, rusia se face vinovata doar de genocidul din Ucraina!
  (mesaj subliminal)

 12. #axion…..fa ți pașaport de suveran!…..trage la sorti în ce tara!….america nu primește suverani!

 13. Normal. Subteranii occidentului au denaturat si capitalismul. Unul dacă produce ceva, iar 9 sunt cocoțați pe el precum trântorii. Nu doar la stat, ci si la privat. Asiguratori, IT-iști, consilieri, finanțiști, constructori, comercianți, avocați, jurnaliști, cadastriști, proiectanți, arhitecți s.a.md., toti traiesc pe spatele puținilor producatori industriali sau alimentari. Iar când un producător alimentar sau industrial se clatină, trântorii cocoțați pe el mor de foame.

  Soluția este ca trântorii să pună mâna să producă ceva, adică să treacă la sapă! Să nu mai stea cu mâna întinsă să jecmănească grâul din Ucraina, pe prețuri de nimic. La sapă, ăsta e viitorul trântorilor de oriunde din lume!