G4Media.ro

UPDATE Purtarea măştii de protecţie, obligatorie de vineri în toate spaţiile publice…

UPDATE Purtarea măştii de protecţie, obligatorie de vineri în toate spaţiile publice din Bucureşti/ Care sunt situațiile și persoanele exceptate/ Precizările ministrului Bode

Purtarea măştii de protecţie sanitară este obligatorie, de vineri, în toate spaţiile publice din Capitală, cu unele excepţii, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) în şedinţa de joi.

Redăm mai jos comunicatul integral:

”Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronice, constată că la nivelul Municipiului București rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 07.10.2021, ora 10:03 este de 11,49/1.000 de locuitorim fapt pentru care, începând cu data de 08.10.2021 ora 00:00 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

* În spațiile publice închise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații:

– angajatul care este singur în birou;

– persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii;

– persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante;

– prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 m între persoane;

– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

 În spațiile publice deschise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situații:

– desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc;

– persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant;

– persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante;

– copiii cu nevoi speciale, în urma evaluării riscului de către medicul curant;

– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Tot joi ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut o serie de precizări cu privire la ordinul care reglementează portul măştii în spaţii deschise, conform News.ro.

 • ”Nu este obligatorie purtarea măştii de protecţie dacă persoana este singură pe stradă”, a transmis ministerul de interne.

Instituţia citată de News.ro a precizat că, indiferent de incidenţă masca de protecţie nu se poartă nici de către:

 • persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare aflate la locurile de muncă situate în spaţii închise, cu condiţia prezenţei unui număr de maximum 10 persoane şi asigurarea unei distanţe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepţia nu se aplică în cazul spaţiilor închise comune;
  copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
 • persoanele care sunt singure în birou;
 • prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;

· În funcţie de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot fi aplicate şi excepţii pentru persoanele care:

 • suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
 • desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.).

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat, joi, la Antena 3, că Ordinul dat recent spune foarte clar că este obligatoriu să porţi masca în toate spaţiile deschise unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 6 la mia locuitori, fiind vorba de spaţiile aglomerate. El a explicat că, dacă eşti singur pe stradă poţi să nu porţi masca şi poţi să mănânci un covrig, fără a purta masca, a mai transmis News.ro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Ar trebui clarificat ce inseamna spatiu public. O cladire de birouri e un spatiu public?

 2. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut joi precizări în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii de protecţie.
  Conform acestora, masca nu este obligatorie atunci când o persoană se află singură pe stradă.

  https://m.mediafax.ro/social/precizarile-mai-cu-privire-la-masca-de-protectie-nu-e-obligatorie-daca-persoana-e-singura-pe-strada-persoanele-vaccinate-scapa-de-masca-in-anumite-situatii-20290702

 3. Dati amaratilor numarul documentului care spune asta ca am citit ieri de am behait si fiecare spunea altceva/altcumva ! Or sa se bata oamenii ca chiorii,pe strazi din balbaielile Citului …. Balbaieli grave cu scolile si acum balbaieli, pentru toti bucurestenii, sa aleaga fiecare ce-i convine……..

 4. Jos Botnita! Am glumit.
  Asa se intampla cand traiesti intr-o tara plina de oameni tristi care nu inteleg sa mearga sa se vaccineze si asculta de tot felul de alti oameni tristi. O iei de la capat. De la masca, igienizare, distanta. Naspetilor!

  • Ești tu așa sigur că dacă te-ai vaccinat nu te mai poți îmbolnăvi? Tocmai persoanele vaccinate au renunțat la măsurile de protecție sanitară. Flegmați fraților în continuare pe jos, strănutați și tușiți fără să duceți mâna la gură… Că deh, suntem cetățeni civilizați, nu purtăm noi „botniță”.

 5. Un guvern demis nu poate da legi. Aceste intersictii sunt ilegale. Amenzile neconstitutionale iar cel care le emite face abuz!

  • Vad ca știi sa scrii, dar cu cititul cum stai? Sau e un caz de analfabetism funcțional? Scrie asa: potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). Vezi undeva guvern? Oug? Hg? Nani-nani!

 6. Spune NU vaccinarii!!!!!! NU,NU,Nu!!!!!!!

 7. O brambureală de nedescris.Nimeni nu mai înțelege nimic.Ori este obligatorie ,ori nu purtare măștii și ce înseamnă clar spatiu public???Birouri,
  piețe, restaurante,etc ,dar strada nu este spatiu public?Și să se specifice clar de ce excepții?Cei vaccinați nu pot lua și transmite virusul?

  Domnule Arahat hotărâți odată ce trebuie nu mai
  zăpăciți lumea.Va-ți molipsit de bâlbâială de la Câtu?