G4Media.ro

PSD susține că va cere eliminarea declaraţiilor pe propria răspundere pentru persoanele…

Sursa foto: Pexels

PSD susține că va cere eliminarea declaraţiilor pe propria răspundere pentru persoanele cu mai multe locuri de consum, pentru a beneficia de plafonarea preţului la energie electrică

PSD va propune în coaliţia de guvernare eliminarea declaraţiilor pe propria răspundere pentru cei care au mai multe locuri de consum, pentru a beneficia de plafonarea preţului la energie electrică, transmite Agerpres.ro.

Social-democraţii susţin că formularea din lege referitoare la acest subiect este neclară, iar aplicarea ei „ar introduce discriminări”.

„PSD va propune în coaliţia de guvernare ca Executivul să dispună, în regim de urgenţă, eliminarea reglementării privind depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în care trebuie precizat locul de consum la care se acordă preţurile plafonate la energie electrică. Formularea din lege este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriaşilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă preţuri mai mici la energia electrică”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de PSD.

Reprezentanţii acestui partid consideră că o astfel de cerinţă creează „probleme majore” la nivelul furnizorilor de energie electrică în privinţa gestionării unui număr mare de declaraţii ce ar trebui depuse într-un termen foarte scurt.

„Nu în ultimul rând, în forma actuală, reglementarea descurajează economisirea de energie pentru categorii largi de cetăţeni, ceea ce contravine politicii stabilite la nivelul Uniunii Europene. Prin urmare, PSD va propune revenirea la formularea care a fost adoptată de Senat, care nu conţinea această prevedere. Se vor menţine însă declaraţiile pe proprie răspundere în cazul familiilor cu cel puţin trei copii, familiilor monoparentale şi al persoanelor cu dizabilităţi care au nevoie de aparatură medicală. În aceste situaţii, declaraţia pe proprie răspundere este necesară pentru acordarea unui beneficiu special, destinat exclusiv acestor trei categorii de consumatori”, mai spune comunicatul.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. PSD este la putere, hotaraste tot, si a votat legea care discrimineaza chiriasii, in ciuda avertismentelor opozitiei (USR).
  Acum, PSD se preface ca e si in opozitie, si se face ca tine partea chiriasilor.
  Ciuma Rosie – cel mai parsiv partid din Romania de 33 de ani (alaturi de PNL si UDMR, bineinteles!).

 2. Legea care arată cât de incompetenți sunt cei care ne conduc.

 3. cred ca „durerea” este ca sunt foarte multi compatri(h)oti care au contracte de inchiriere nedeclarate, si ca sa beneficieze de plafonare trebuie sa se „deconspire”….

 4. De ce avem doar legi fara cap? Pentru ca le fac oameni incompetenti!
  Nu stim sa simplificam viata romanilor, doar sa o complicam, reducem un dosar cu sina dar bagam 20 de declaratii!
  Ce sa mai zic de legislatie, cod penal si alte anomalii care exista de zeci de ani.
  Si acum imi aduc aminte de Musk, legile pe Marte sa fie votate de cetateni, sa fie adoptate cu 60% din vot si sa aiba un termen de expirare. Un AI cred ca ar guverna de 100 de ori mai bine!

 5. Oricum era inoperabila o asemenea măgărie. Mă așteptam să fie eliminata. Mă bucur și felicit pe cei cărora le-a venit mintea acasă.

 6. Dupa ce li se urca sangele-n cap si creste tensiunea rumânilor de le „crapă o venă la arteră” , uite-i cum se-nghesuie pop.ulistii sa declare cum ca vin ei in sprijunul cetateanului …
  Scâr.be ordinare, ce puneti lumea pe drumuri !