G4Media.ro

PSD: Klaus Iohannis să obțină mandatul Parlamentului înainte de o nouă negociere…

PSD: Klaus Iohannis să obțină mandatul Parlamentului înainte de o nouă negociere pe tema fondurilor europene/ Lucrurile sunt extrem de importante pentru a fi luate pe persoană fizică

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că este posibil ca negocierile privind fondurile pentru ţările UE să se reia, context în care a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să obţină un mandat din partea Parlamentului înainte de a merge la negocieri.

„E posibil ca această negociere să se reia, având în vedere dezvoltările din Parlamentul European. Îi solicităm preşedintelui Iohannis ca, înainte să meargă la o nouă negociere, să vină în Parlament, să spună ceea ce intenţionează să obţină, să obţină mandatul Parlamentului, apoi, la întoarcerea după negocieri, să vină să dea un raport Parlamentului şi, implicit, populaţiei, poporului pentru ceea ce a obţinut acolo. Lucrurile sunt extrem de importante pentru a fi luate pe persoană fizică, chiar dacă acesta este preşedintele României”, a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, citat de Agerpres.

El a menţionat despre negocierea de la Consiliul European că sunt ţări care şi-au redus contribuţiile la bugetul UE.

„Domnul ministru al Fondurilor Europene acum, la sfârşit de mai parcă, ne spunea că există posibilitatea ca România să atragă 85 de miliarde de euro. În urma unei negocieri de succes, cum ar spune domnul preşedinte, am obţinut 80 de miliarde. Unii şi-au redus contribuţiile, sunt cinci ţări care au redus contribuţiile (…) la bugetul Uniunii Europene, România nu este printre ele. Sunt unii care au primit bani în plus pentru convergenţă. Sunt 14 ţări. Nici între aceste ţări România nu există, iar preşedintele României nu a negociat nimic în acest sens”, a mai spus Romaşcanu.

Potrivit acestuia, din fondurile de la UE în valoare de 80 de miliarde de euro destinate României, 17 miliarde sunt împrumuturi cu condiţionalităţi.

„Dacă defalcăm cei 80 de miliarde, vedem că 46,3 miliarde sunt aferente bugetului multianual 2021-2027, 16,8 miliarde sunt fonduri nerambursabile sub formă de granturi, restul de 17 miliarde sunt împrumuturi cu condiţionalităţi, din aceşti bani România va trebui să dea în jur de 1,4% din PIB înapoi pentru următorul ciclu bugetar, asta înseamnă că vom rămâne cu 40 de miliarde. La acestea se vor adăuga nişte taxe pe care UE intenţionează să le impună statelor membre. Va fi, de exemplu, o taxă de 0,8 euro pe kilogram de plastic nereciclat. (…) vor fi taxe pe tranzacţii financiare”, a adăugat Romaşcanu.

Sursa Foto: Consiliul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Chiar nu vor depasi 15 procente in alegeri daca o tin tot asa .

 2. Sa mai citim si Constitutia intre timp si tratatele semnate cu UE .

 3. Nici macar sa nu stii ce este o persoana fizica , asa cum gresit zice titlul despre presedinte ?

 4. Nu la Psd Trezorierul (contabilul sef) facea platile pe persoana lui?
  Numai troleala in ca pul a la-l lor

 5. Daca nu,atacati la ccr.
  Valer ,Giani,Daniel etc. vor declara neconstitutionale negocierile si gata,ne potolim!

 6. va zgâriați pe cornee de ciuda ?

 7. PSDeii sunt disperati, fierb, Ponta le afce zile fripte, asa ca minciunile PSDiste si atacurile la PNL curg!!
  PSD zice ca vine curand la guvernare, „motiunea va trece” ne garanteaza Ciolacu tractoristul de succes din fruntea PSD si Guvernul lui Ciolacu va reusi ce NU a reusit nici un Guvern din 2007 de cand Romania e membru al UE: sa ABSOARBA Toti BANII astia, 80 de Miliarde Euro de la Brussels, puteti, Romascanule de Cancan?
  Vai de mama voastra de incompetenti, pe cei 3 ANI de guvernare PSDragnea, Gradul de absorbtie la Fondurile de coeziune(alea pentru DEZVOLTAREA Romaniei!) a fost ZERO!
  ZERO, Romascanule, si tu te lauzi ca veti face si veti drege?
  In afara BANILOR veniti pentru Platile directe la Hectar si pe cap de animal(unde NU trebuie Proiecte depuse!), in rest Gradul de absorbtie pe cei 3 ANI de guvernare PSDragnea a fost ZERO!!!
  Pai, Romascanule de la Cancan, ce sa va prezinte voua Presedintele Johannis, voi, gasca de analfabeti din Parlament, cand voi habar nu aveti, voi toata ziua buna ziua va faceti ca va aflati in treaba, ca doar vin alegerile si vreti iar la osul de ros!!
  Ia iesiti voi cu maretul Progarm de guvernare cu care ati MINTIT Romanii in 2016 si EXPLICATI de ce din atatea promisiuni ati facut fix NIMIC, NIMIC, Romascanule, pai cine va mai crede in afara celor 3 Milioane de analfabeti din sudul subdezvoltat si Moldova saraca pe care de 30 de ANI in tineti in saracie, minciuna si promisiuni desarte!
  Jigodiilor!!
  Luati iar promisiuni de la PSD-188 de pagini, ca vin alegerile:
  http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

 8. Aveți mandatul poporului pentru MU13PSD!

 9. Nu suntem republica parlamentara. Presedintele este ales de popor, nu de niste parlamentari obscuri, alesi pe liste de partid pe baza de contributii. Mai studiati Constitutia tovarasi psd-isti.

 10. Este, sper, ultimul abuz si strigat de disperare al rebuturilor parlamentare. Presedintele este ales cu aproape 70% din voturi si reprezinta Romania in plan extern. Nescolitii cu diplome cumparate ,se cred atot stiutori si actioneaza in haita. Au distrus Romania , au nenorocit o generatie,au alungat romanii in tota lumea. Vor sa dea si atacul final. Dar de acesta dat , romanii nu mai accepta nelegiurile prin legile facute de caracatita juridica a Comisiilor juridice , aliate CCR si av. poporului , platita gras de catre romani. S-a incheiat distractia. gata.

 11. Tataie , consulta Constitutia sau aliatul vostru CCRsis vei afla , cum sta treaba in aceasta privinta.