G4Media.ro

Primăria Timișoara a publicat noul Plan Urbanistic General / ”Sunt ultimele zile…

sursa foto: Facebook/ Dominic Fritz

Primăria Timișoara a publicat noul Plan Urbanistic General / ”Sunt ultimele zile în care orașul se mai bazează pe Planul Urbanistic General întocmit în 1998”

Primăria Timişoara a publicat noul Plan Urbanistic General prin care sunt stabilite regulile de urbanism pentru întregul oraş, acolo unde nu există alte Planuri Urbanistice Zonale, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Noul PUG se va afla la transparenţă decizională pentru o perioadă de 45 de zile, după care va intra în plenul Consiliului Local spre aprobare. Administraţia locală aduce prin noul PUG reguli pentru o dezvoltare armonioasă, coerentă şi durabilă.

“După 20 ani, Timişoara va avea un Plan Urbanistic General nou. Am semnat proiectul de hotărâre împreună cu arhitectul şef Gabriel Almăjan. Ultimii doi ani au fost o muncă uriaşă să scoatem noul PUG din blocajului total în care fosta administraţie l-a lăsat şi să-l aducem în formă finală. Sunt ultimele zile în care Timişoara se mai bazează pe Planul Urbanistic General întocmit în 1998 şi aprobat în 2002. În septembrie, Consiliul Local va aproba noul PUG, care va asigura o dezvoltare armonioasă a Timişoarei”, spune primarul Dominic Fritz.

Actualul PUG a fost apobat în urmă cu 21 de ani. Termenul de valabilitate iniţial a fost de 5 ani şi a fost extins de mai multe ori. Ultimul termen este decembrie 2023.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează