G4Media.ro

Primăria București propune creșterea taxelor locale cu rata inflației, de 2,6%. Ce…

Sursa foto: Pixabay.com

Primăria București propune creșterea taxelor locale cu rata inflației, de 2,6%. Ce impozit va fi plătit pe apartamente și autoturisme

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind creșterea impozitelor și taxelor locale în acest an cu 2,6%, adică rata inflației. ”Potrivit legislaţiei în vigoare (Codul Fiscal – n.red.), autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie”, arată Primăria București într-un comunicat de presă.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Documentul poate fi consultat pe site-ul instituţiei, până la data de 19.04.2021, accesând următorul link: http://www.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/pr_dezb_publica.php .

Iată un calcul estimativ al nivelurilor impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice şi a impozitului pe mijloacele de transport:

– Creşterile pentru impozitul pe clădiri persoane fizice rezidente sunt de 1-4 lei – garsonieră; 1-5 lei apartament cu 2 camere ; 2-8 lei apartament cu 3 camere; 2-12 lei apartament cu 4 camere.

– Creşterile pentru impozitul pe mijloacele de transport se diferentiază în funcţie de capacitatea cilindrică, astfel: pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 1600 cmc nu există creştere întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1600 cmc, creşterile variază între 4 şi 174 lei

– Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone nu a fost indexat. (Foto: Pixabay)

Dă clic pentru a accesa 1614939177ph_taxe_locale.pdf

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. linkul pentru dezbatere este gresit!!! nu mi se pare normal sa se mai impoziteze diferit in functie de motorizare ci in functie de cat polueaza bazata pe norma de poluare …

    • Oricum ai da-o nu pici cum trebuie: unul cu o masina cu euro 3 poate sa faca un drum pe saptamina, unul cu euro 6 poate sa mearga in fiecare zi la serviciu cu masina. La fel si cu cilindreea. Care polueaza mai mult?
      Unul poate sa aiba masina electrica, ala cica nu polueaza (el consuma numai curent produs eco).

  2. Inainte de a vorbi despre taxe cred ca primaria are prea multi angajati platiti cu salarii prea mari pentru ce presteaza. Rezolvati-o p-asta si va fi cazul sa vorbim si despre taxe.
    Pina atunci parca n-as fi de acord cu marirea lor.

  3. Cred ca taxarea mijloacelor de transport trebuie regandita.
    S-a umplut Romania de auto SH care polueaza la greu.
    Sunt 3 sau 4 auto / familie, parcheaza pe zone verzi, trotuar, peste tot.
    Aici trebuie facuta Impozitarea gradual.
    O grila care sa tina cont de anul de fabricatie si sa se dubleze impozitul pe auto pentru cele mai vechi de 8 ani.
    Cat era odata durata normată de serviciu la auto.
    Apoi grila sa se ajusteze cu50% pentru a doua masina, cu 75% pentru a treia masira si 100% pentru a 4 masina si urmatoarele.
    Oprim poluarea un pic si ajutam Romania sa nu devină cimitir auto al UE.

    • Tu vrei o pedeapsa, iar impozitul nu este asa ceva. Impozitul este PE PROPRIETATE, nu pe cat polueaza, cat de veche este, a cata masina, etc. Nici treaba cu capacitatea nu este principial corecta.

      Acum, ca vrei sa o transformi in pedeapsa, este alta discutie. Dar nu-i mai zice impozit, atunci!

    • Treaba cu stationatul pe spatii verzi si cu poluarea peste ce prevede norma este deja rezolvata, in lege. Doar ca n-ai stat care sa impuna respectarea ei!

      Ca urmare, tu vrei sa aplici solutia cea mai facila si cea mai proasta: pedepsirea/interzicerea. Ai gandire de birocrat. 🙁

  4. Dar ce salariile noastre la privat se reactualizeaza cu inflatia?

  5. 2,6%, extrem de puțin.
    Dacă cineva spune că nu își poate permite o creștere de 2,6% a impozitului anual pe o mașină aș zice că sigur nu își poate permite să aibă mașina respectivă.
    E vorba de jumătate de rezervor de combustibil…
    Despre ce vorbim, de fapt???

  6. Nu va este rusine ma excrocilor sa mariti taxele si impozitele in conditiile in care voi nu faceti nimic de 31 de ani pentru cetateni , le mariti ca nu va mai ajung banii de salariile nesimtite ca pentru altceva nu le mariti ,caldura nu este ,apa calda este cu portia , soselele sunt gaurite ca dupa razboi, marcaje rutiere nu exista ,semafoare nesincronizate si acoperite de vegetatie iar de gunoaie si mizerie nici nu mai vorbesc ,in afara de marit taxe ,impozite si a da autorizatii de constructie haotic si fara nicio gandire nu va intrece nimeni asa ca sa va ia dracului de hoti si pungasi urmasi de frunte ai comunistilor si securistilor ,la munca nu la intins mana , una doua mariti birul sau mai inventati unul ,.