G4Media.ro

Președintele Iohannis a semnat decretul prin care chestorul de poliție Cătălin Ioniță…

Președintele Iohannis a semnat decretul prin care chestorul de poliție Cătălin Ioniță a ieșit la pensie la 44 de ani

Președntele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care încetează raporturile de serviciu ale chestorului de Poliție Cătălin Ioniță. Ioniță fusese eliberat săptămâna trecută din funcția director general al Direcţiei Generale Anticorupţie pentru că ORNISS nu i-a prelungit avizul de acces la informații clasificate.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, Cătălin Ioniță s-a pensionat. El are 44 de ani.

Avizul ORNISS, care dă dreptul posesorului să aibă acces la informații clasificate, este obligatoriu pentru conducătorii structurilor din Ministerul de Interne. Direcția Generală Anticorupție are ca scop documentarea infracțiunilor de corupție din Ministerul de Interne.

Potrivit procedurilor, Direcția Generală pentru Protecție Internă din Ministerul de Interne (serviciul de informații al ministerului, fosta ”doi și-un sfert) face o verificare și transmite o propunere către Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, autoritate care dă decizia finală. Accesul interzis la informații secrete echivalează cu schimbarea din funcție.

Cătălin Ioniţă a fost urmărit penal, în 2018, pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Procurorii DNA l-au acuzat pe fostul şef al Poliţiei Române că a pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcţionari publici. În 2019, procurorii anticorupție au clasat dosarul pe motiv că fapta nu există.

Foto: Catalin Ionita (InquamPhotos / Octav Ganea)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

39 comentarii

 1. Holy sh!t
  Cred ca un criteriu mai obiectiv e sa ai peste 50% fire albe in cap.

  • bre, gheu 4 nu da stiri de genul asta cand iese unul de la „sirvicii” la pensie

   ar merita banii astia DACA AR FI LUCRAT PT ROMANIA

   dar seku 2.0, sie, procurorii, judecatorii, politistii cu FUNCTII MARI nu ar tb sa.aiba asemenea pensii

   cei mici.isi fac datoria, iar sefimea face trafic de informatii, distrug economia ROMANIEI atat cat a ramas

   #kondensatorilor, suferiti de sindromul Stockholm.

   mutu si cu horban, kakatzu au facut tara si mai praf

   de asta abia asteot 5 ani de guvernare USR

   poate abia atunci va aparea un partid NATIONAL

   pana atunci mergeti in continuare cu trotinetele, lucrati.in cubicule,mergeti la toaleta doar la ore fixe

 2. Gunoiul asta …44 de ani la pensie. Așa dragi pensionari ….pentru voi la 70 de ani nu sunt bani de măriri….dar pentru gunoi sunt.

  • Dar cati mai sunt din astia.. ca tot vad ca apar si apar.
   Ei sunt viitorii pensionari pentru care lucram noi acum?

 3. Din păcate, acesta este singurul criteriu legal de destituire pt cei de la stat!.Pe pensii speciale, la vârste fragede!

 4. 44 ani fizici, 20,30,25 de militar îi su, geți p, la sclavilor am făcut armata 98 99 caporal ne, s ugetzi ak, 47

 5. Băi, a dreak pensionare la 44 ani, si corupti, si cu pensie specială plătită din banii fraierilor, trai neneaca până la 100 de ani. :((((((((((((

 6. ftng de borfasi, la pensie speciala la 30-40 ani … ftng de borfasi speciali .. amaratii muncesc pana la 65 ani in mina si pe strazi pentru o minima pensie posibila iar borfasii sunt pensionati speciali la 30-40 ani apoi ajung parlamentari borfasi si directori peste directori in institutiile statului capusite de comunisti speciali

  • Mizerii nenorocitele…la 44 de ani la pensie…dupa ce a lucrat liniștit la stat, la program stabil, nu stres, beneficii iar prostii din mediul privat baga ca la nebuni…dar toate au un sfârșit…cand cea mai mare criza economica din istoria omenii o sa înceapă sa-și facă simțită prezenta mi-e mila de cei ce sunt la putere când milioane de burți goale care nu mai au nimic de pierdut o sa se afle în strada…in 89 a fost joaca de copii.

 7. Președintele, pare ca ii convine sa aducă psd din nou la putere. Când a dormit el mai bine?

 8. Caporal în rezervă vă dau plăcuțe suedeze

 9. Asta e un afront, o bataie de joc la adresa celor multi care ies la pensie la 65, poate la 70 de ani dupa cum e trendul in Europa (cine o mai apuca dupa 50 de ani de munca stresanta). Si pungasul asta mai iese si cu vreo 12-15.000 lei la pensie. Asta nici bine n-a iesit din ou si deja iese la pensie!? Lua-v-ar dracu de politicieni care faceti asemenea favoritisme la adresa unor categorii si nedreptatiti pe cei multi care muncesc pentru voi! Nu va uitam, stati linistiti, nici pe voi vasnice lepre reprezentatnti ai acestor categorii de „speciali”.

 10. In cazul militarilor exista pensia de serviciu care de multe ori de motive lesne de inteles a fost numita pensie speciala. Scopul mafiei a fost acela de a integra astfel de putori precum Sindile, Cocos, porcul asta, ascunzandu-i cat mai bine. La o adica daca se da in pensiile speciale tipa corpul militarilor MApN care au de fapt pensii de serviciu. Ma intreb oare cine ii va plati pensia astuia de 8000 lei, care va fi majorata cu 40% de PSD, daca traieste inca 45 de ani? Vorbim de milioane de euro la un calcul simplu. Si ne mai miram ca 65% din PIB merge in salarii la bugetari si pensii. D-asta nu avem de unde investii. Daca Parlamentul nu va corecta aceasa anomalie dupa alegeri, legile justitiei prin majorarea pedepselor, Constitutia Romania prin reducerea mandatului Presedintelui, impartirea in maxim 7 zone regionale sa se termine cu baronetul de 30 de ani, tara asta nu mai are nicio sansa.

 11. Bai ,chiar nu va e rusine?
  Si tu iohanis iar semnezi ca primarul? Mai intoarcele decretele,arata ca nu suntem in ferma animalelor cu porcii ajunsi in fruntea cetatii! Dai un semnal ca nu este in regula ,ca este prea mare prapastia intre porci si restul animalelor!!

 12. Jigodii ordinare, pensionar la 44 de ANI pe o Pensie speciala uriasa, evident, de PESTE 10.000 Lei, iar votantii amarati muncesc pana la adanci batraneti ca sa le palteasca Pensiile speciale acestor privilegiati!
  Rusine!
  Cel putin la 60 de ani sa iasa la Pensie, mai ales cei din Birouri!

 13. deci baietii astia ‘produc’ pt statul roman cativa ani, undeva intre 40 (ca mai devreme cam greu sa ajungi pana in varf) si 41-44 ani, perioada in care mai si fura ce si cum pot si ei (inclusiv de la stat) , iar apoi statul incepe sa le plateasca niste pensii frumoase pe viata… si mai punem la socoteala si perioada de ‘tinerete’ in care statul investeste in ei.

  fain business model !

  ps prin ‘stat’ a se citi ‘noi, cetatenii’

  ps2 vreun avocat pe aici care ne stie spune cum putem da statul (propriuzis de data asta) in jidecata, ca sa ne recuperam prejudiciul ?

  • Adauga faptul ca in mod sigur un sef din Politie va avea „nevoie” de el si-l va angaja iar la STAT pe un Salariu pe masura!
   Asa au ajuns toti fostii sefi din politie: Consilieri in MAI, pe salarii minune, iar Veniturile lor TOTALE ajung la 20.000 Lei!
   „Azi pensionaţi, mâine angajaţi pe post. Oamenii ministrului Carmen Dan care ajung la 20.000 de lei lunar.
   01.08.2017. DIGI 24.
   Sunt angajaţi la stat, cu talon de pensie. Vorbim de zeci de poliţişti care se pensionează, uneori până la 50 de ani, şi a doua zi se angajează din nou la stat, ba chiar pe aceleaşi posturi! Beneficiază deci pe lângă pensie, şi de salariu, iar în unele cazuri veniturile lor depăşesc 20.000 de lei lunar.
   Este situaţia în care se găsesc şi doi dintre subalternii direcţi ai ministrului de Interne. Şi nu e tot. Mulţi poliţişti care s-au pensionat conduc acum structurile de poliţie locală din ţară.
   Reporter: Din punctul dumneavoastră de vedere, e bine ca aceste persoane să primească şi pensie şi salariu?

   Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: Nu, din punctul meu de vedere nu este!

   Şi cu toate astea, chiar ministrul de interne Carmen Dan are doi oameni de încredere în minister care sunt proaspăt angajaţi deşi sunt tineri pensionari.
   Dumitru Coarnă, lider SNPPC: „Au pensionat cu pensii substanţiale 9.000, 10.000, 11.000, 13.000 iar o parte dintre ei a doua zi au fost încadraţi pe aceleaşi funcţii, vezi secretarul de de stat Ciocoiu Cornel, Popescu Alina Adela – au pensionat-o în iunie şi a doua zi au încadrat-o cu contract individual de muncă”.
   Cazul chestorului Cornel Ciocoiu. A fost eliberat din funcţia se secretar de stat al MAI, de fostul premier Sorin Grindeanu, chiar înainte să cadă guvernul. Şi-a cerut imediat pensionarea, însă două săptămâni mai târziu se reangaja pe propriul post. Iată cum explică MAI situaţia:
   „La momentul opţiunii pe care a făcut-o pentru pensie, nu exista nicio certitudine ca s-ar mai putea întoarce pe vreo funcţie în minister. Ulterior, la data de 30 iunie a.c., având în vedere nevoia de continuitate a programului de guvernare în domeniul M.A.I., decizia premierului Tudose a fost de a renumi pe domnul Cornel Ciocoiu în funcția deținuta anterior. Ceea ce s-a intamplat în plan politic nu poate fi imputat domnului Cornel Ciocoiu.”
   Asa se face că astăzi chestorul Cornel Ciocoiu încaseaza lunar peste 20.000 de lei, pensie plus salariu de la ministerul de interne.
   Altă pensie specială, aceeaşi situaţie.
   Alina Popescu, adusă în ianuarie pe funcţia de consilier al ministrului Carmen Dan din IPJ Olt, s-a pensionat după ce a fost şi ea dată afară din guvernul Grindeanu. Cum ministrul şi-a continuat mandatorul, s-a reangajat în sistem.
   Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: „Secretarul de stat este angajat printr-o decizie a premierului, consilierul ministrului este angajat în baza deciziei de oportunitate a ministrului.
   Sunt persoane care în acest moment ocupa statutul civil, mai mult decât atât este important şi se uită că aceste persoane au fost puse la dispoziţie”.
   Dumitru Coarnă, lider SNPPC: „În condiţiile în care avem deficit de 20.000 de funcţii, tu pensionezi oameni şi îi încadrezi pe aceleaşi funcţii”.
   Sindicaliştii spun că sunt doar două exemple din multe altele. De exemplu, sunt poliţişti care se pensionează unii până în 50 de ani iar apoi se angajează şefi ai poliţiei locale.
   Actualul şef al Politiei Municipiului Bucureoti, Ştefan Vasâi, a fost înainte de pensionare comisar în IPJ Ilfov.
   Fostul comandant al Poliţiei Cluj-Napoca, pensionat anul trecut la termen, este acum director al Poliţiei Locale Cluj-Napoca.
   Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale: „Acum ținând cont de faptul că am lucrat atâția ani în Poliție am considerat că pot să mai lucrez câțiva ani la Poliția Locală, ținând cont de faptul că la bazele Poliției Locale din România, implicit din Cluj, am participat eu împreună cu domnul primar Emil Boc. Cred că expertiza mea este bună și aduce un plus”.
   Sindicaliştii atrag atenţia că pensionările din ultima perioada se simt în stradă, unde au rămas prea puţini agenţi ce trebuie într-o singură tură să ajungă chiar şi la 30 de intervenţii.

 14. Draknea, draknea este de vina!!!

 15. Ficusul giroscop a văzut câti ani are când a semnat ?
  Pentru infractori pensionați speciali la 44 de ani sunt bani ?
  Armata de tineri pensionari speciali nu contribuie la vorba ficusului „scenariul de groază” ?

 16. Domnule Președinte,
  Cu fiecare zi, cu fiecare decizie m-ați lămurit cine sunteți și ce politică faceți.
  În orice caz sunteți, dumneavoastră și Guvernul dumneavoastră ați pornit la drum pe o fundătură. Vă urez: Drum bun.
  Păcat de acest popor zdrobit între ciuma roșie și holera galbenă.
  Să votați liniștit!

 17. sa recapitulam iesirile la pensie speciala (peste 12.000 RON/luna) din ultimul semestru:
  – Sebastian Cucos, pensie la 45 ani, fostul șef al Jandarmeriei Române din timpul represiunii din 10 august 2018;
  – Cătălin Ioniță, pensie la 44 ani, director general al Direcţiei Generale Anticorupţie MAI;
  – Ionuț Sindile, pensie la 42 ani, inlocuitor al lui Sebastian Cucos la comanda Jandarmeriei Române din timpul represiunii din 10 august 2018;
  Toti cercetati in dosare penale, incompatibili etc.
  Acuma, stau si ma intreb: daca cei care au dat cu gaze in populatia pasnica se pot pensiona la 42-45 ani, cu pensii babane, oare noi, fraierii care am fost gazati, ne putem pensiona in compensatie la 32-35 de ani?
  Ca ma bate gandul sa-mi completez dosarul de pensionare…

 18. fmm …pensie ;la 44 ani , probabil 15000 RON in timp ce batranii mor de foame in case neincalzite

 19. Stimati concetateni voi veti avea privilegiul de a plati astuia o pensie de 3-4000 euro pe luna in timp ce marea majoritate a populatiei va iesi la o pensie mizera la 65 de ani ( cine aouca)

 20. Am mai spus asta, dar tin sa ma repet: americanii cum pot sa ii sutuiasca din organul cu pricina fara pensie de nici un fel, daca si-au batut joc de functie? Trebuie sa vina si treaca ce anume?
  Nu in UE trebuie sa fim, rastalmacim tot si profitorii spun ca suntem aliniati la Europa, mai bine stat american, ca singuri nu suntem capabili, sa fie o putere federala , sa-i judece si sa-i condamne mai intai pe cei care fac asta special, aduc neaveniti, cica forma e indeplinita, in conducerea unor unitati de forta si pe urma ii premiaza prin acte necredibile.

 21. D le Iohanis chiar nu vezi, nu auzi, este strigător la cer asemenea nedreptăți. Iesi in fata si spune pensionarilor ca nu sunt bani pt cei care au contribuit, dar pt astfel de putoi sunt bani.

 22. Ce faci ma Iohannis!? Cum ii treci in rezerva ?
  Eu am stat până la 59 ani in armata. Nimic jenă?

 23. Dle Președinte, puteai sa-l trimiți sef de post la tara. Tresele de chestor cine i le-a dat? La 40 de ani? Chiar asa?

 24. Pana nu i se stabileste pensia acestuia, dar si celorlalti, sa fie modificata legea, pe urma zic ca e pensie in plata si asa ramane, au, cica, un drept castigat, muncit. Daca acum nu se poate, sunt alegeri, nu degeaba au ales momentul asta, sa se amane intr-un fel stabilirea pensiei , au destule scheme si sa dispara pensia si anume de orice fel, ca la americani. Cine sunt acesti oameni ciudati si atat de rasplatiti pentru infractiuni in legatura cu serviciul?

 25. Trebuie sa apara si update la stire?

 26. Ionita trebuia sa isi dea demisia, daca era un politist cu coloana vertebrala. Omul acesta este milionar, detine terenuri, case, afaceri. Chiar nu putea sa supravietuiasca fara pensie? Cat tupeu nesimtit poti avea, ca dupa ce ai 0 realizari in cariera, desfasori afaceri dubioase, mai si plagiezi lucrarea de doctorat, sa mai soliciti ca statul sa iti plateasca pensie, drept recunostinta…pentru ce?
  Ionita nu e doar o capusa, e una extrem de nesimtita prin gestul sau de a cere pensionarea.

 27. nu va faceti griji.
  pe langa pensia speciala de slugoi imbolnavit de la prea mult Solitaire si stat cu fundul pe scaun pana i-ai iesit hemoroizi va gasi un post de consilier in MAI unde nu trebuie avis ORNIS.
  pe un salariu decent de vreo 15.000Ron/ luna plus pensia „decenta” de 15.000 Ron/luna.
  Pai ce,numai dorneanu sa cumuleze 3 salarii si 5 pensii?
  ca si johanel viseaza la cumul de pensii si salarii…

 28. Pensionari la 44 de ani…
  Scarba mi-e de „fortele de ordine”! Nu fac nimic, ba nu – protejeaza infractorii!, apoi ies la pensii babane la 40 de ani, si tot ei se plang de ce stresanta e munca lor si cat de mult muncesc ei. Dau in greu.

  Pai, stimati pulitisti, de ce nu v-apucati voi de o munca cinstita, platita cu un c@cat, cam ca toti cei care va platesc pensiile speciale, sa munciti pana la 70 de ani, ca aceia care va platesc pensiile, si dupa aia sa va plangeti de cat de grea e munca voastra!
  N-avem nevoie de voi, gazarilor! Pot sa-l omor si singur pe ala care ma ameninta, fara sa mai platesc taxa de protectie la voi!
  Lipitorilor!

 29. 😃😀😅 Ne umplem de pensionari de-ăstia obosiți la 40 de ani. Ce s-au spetit ăstia cu munca! Au tras la plug. Oare ce pensii speciale primesc pentru ciomegele date pe cârca amărâților? Se face dreptate! 😃😁😅 Urma scapă turma!👎👎Huo la pensionari de-ăstia. Ia prins boala pe toți de frica dosarelor. 3 si-un sfert, două sferturi, etc.😂

 30. Pentru ca nu a mai primit aviz de acces la informatii ACEST BOLOVAN STRICAT NU TREBUIE SA PRIMEASCA NICI PENSIE MILITARA deoarece este un mare tradator de popor si neam.
  LEGEA PENSIONARII excrocilor DE LA VARSTA DE GRADINITA ESTE CREATIA CRETINULUI DE IZMENAR G. OPREA………..

 31. RUSINEEEEEEEEEEEEEE……….NATIONALA.
  ACEST TRADATOR DE NEAM CARE NU A PRIMIT AVIZ ORNIS NU TREBUIE SA PRIMEASCA PENSIE DE SERVICIU.
  Pensionrea la varsta de GRADINITA a PUTORILOR SI SPURCATILOR NEAMULUI este opera IZMENARULUI troglodit gheal conserva Oprea G.

 32. Stii care este culmea prostiei?Sa muncesti pana la 65 de ani,ca sa platesti pensiile speciale ale celor de 44 de ani!Da,aici s-a ajuns cu dezmatul!”Ba esti nebun!Ba esti prost!”Ca in Las Fierbinti la care se uita tot mai multa lume ,fiindca poltistul de acolo seamana tot mai mult cu politistul din realitatea in care ne e dat noua sa traim.Generalul Oprea,aceasta culme a tupeului,se autoproclama mare patriot.Patriotismul in sus,patriotismul in jos.El a fost initiatorul acestor legi.Asemenea aberatii nu pot sa emane decat dintr-o lume extrem de corupta.Cu asemenea pensii fragede si babane si cu minunea Curtii Constitutionale,care a anulat legile pandemiei,lasand infectarea la liber,intram in Cartea Recordurilor.
  Carevazazica,in Politia Romana avem numai politisti cu cas la gura,care nestiind ce sa faca,negocieaza cu infractorii,ca sunt mai multi si sunt si ei oameni.Apropo,au fost prinsi hotii care au aruncat in aer bancomatele?N-a mai zis nimeni nimic!
  Numai o prezenta masiva la vot ne salveaza.Asta ii sperie pe toti si ii responsabilizeaza.Altfel,va trebui sa cerem americanilor nu numai sa ne apere,ci si sa ne ajute sa ne administram.

 33. Ce coincidenta!Chiar acum la Realitatea TV se discuta despre aceste spargeri.Explozia de la una din aceste spargeri a pus in pericol de daramare blocul de locatari,despre care nimeni nu stie nimic.Va dati seama prin ce teroare au trecut?Mafia din mass-media si-a facut datoria!Traiasca „RadioTeleviziunea Romana”ca are ziariste bune!Despre ziaristii ei ce sa mai vorbim,ca daca ii auzi,risti sa-ti polueze creierul,mai ceva ca Glina plamanii.
  Era sa uit !Hotii n-au fost prinsi!Alo,AvocatulPoporului ai auzit.Oamenii stau cu frica in case findca politicienii ne-au lasat fara politisti expermentati si competenti,scotandu-i in floarea carierei la pensie.Sau nu-ti dai seama,pentru ca dl.Tariceanu vede democratia ca fiind una cu interlopi in coada!Halal!Ce-i pasa lui,mai tot timpul a fost pazit,iar daca nu,are bani sa-si plateasca paza!