G4Media.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat autorizaţia de construire pentru trenul metropolitan…

Primăria Cluj Napoca

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat autorizaţia de construire pentru trenul metropolitan / Magistrala 1 de metrou Cluj va avea o lungime de 21,3 km și 19 staţii

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a semnat, marţi, autorizaţia de construire pentru trenul metropolitan, magistrală de peste 23 de kilometri, cu 19 staţii, transmite News.ro.

”Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat marţi, 21 mai 2024, în regim de urgenţă, autorizaţia de construire pentru investiţia «Tren metropolitan Gilău-Floreşti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonţida – etapa 1 a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala 1 de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj»”, a transmis, marţi, CJ Cluj, într-un comunicat de presă.

Preşedintele instituţiei, Alin Ţişe, afirmă că ”este un pas necesar pentru demararea efectivă a acestui proiect mult aşteptat, care va influenţa în mod decisiv dezvoltarea viitoare a întregii zone metropolitane Cluj”.

Potrivit proiectului, Magistrala 1 de metrou Cluj va avea o lungime de 21,3 km, cu 19 staţii subterane şi un depou suprateran.

Oficialii CJ Cluj au precizat că etapa 1 a proiectului se va desfăşura pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Floreşti.

”Traseul liniei de metrou uşor începe din zona rezidenţială din Floreşti. Astfel, primele staţii vor deservi zonele de locuinţe, apoi zonele multifuncţionale desfăşurare în jurul viitorului Spital Regional de Urgenţă, respectiv al centrului comercial din apropiere. Cu următoarele staţii se va intra pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, acestea deservind cartierul Mănăştur, apoi linia va urma magistrala rutieră vest-est, traversând centrul oraşului până în Piaţa Mărăşti. De aici, o linie va continua spre zona industrială Muncii, iar o alta va deservi cartierele Gheorgheni şi Sopor”, au mai precizat oficialii CJ Cluj.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. da, e an electorat si sa nu faci ceea ce ai promis iti cam taie aripile la vot :))
    acu se vede cine a mintit tot timpul … or face ei metrou in 15 ani poate, dar sigur nu din bani PNRR, ca doar din aia nu castiga partidul etern

  2. De 20 de ani Boc si Tise le-au tot promis clujenilor ca le fac Centura metropolitana, Spital regional, Tren metropolitan, Tramvai Floresti – Apahida, Somes navigabil, Metrou si cate si mai cate. N-a facut nimic, da’ nimic din toate astea. Tot ce a facut sunt stadionul si sala sporturilor cu bani trimisi de la guvern cand era premier, a schimbat borduri si pavaje cu altele mult mai scumpe (cica ar fi cumparate de la firma lui Videanu), a asfaltat cateva strazi, a vopsit piste de biciclete si treceri de pietoni, a schimbat niste becuri de la iluminatul public si a demolat niste garaje pt a face locuri de parcare – domeniu la care insa e ramas mult in urma. In rest, doar a dat autorizatii pe banda rulanta pt blocuri turn mafiei imobiliare din Cluj. Intre timp la Oradea, cu un buget de 5 ori mai mic, Ilie Bolojan a facut pasaje si tuneluri rutiere, centuri peste centuri, parcuri industraiale, a renovat tot centrul Oradiei, a facut Spital, Scoli, Gradinite, Crese si cate si mai cate. Cat de orb sa fii ca si clujean sa continui sa votezi cu Boc? Doar daca esti angajatul primariei sau a regiilor detinute de primarie o faci pt ca atunci jobul tau e in pixul lui Boc, dar in rest? De ce sa votezi cu Boc? Cum sa votezi cu Boc cand el e doar un pitic (acum si gras) mincinos si incompetent.