G4Media.ro

Premierul Cîțu: Analizăm toate sporurile bugetarilor pentru a vedea care se justifică…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Premierul Cîțu: Analizăm toate sporurile bugetarilor pentru a vedea care se justifică / Legea salarizării bugetarilor și legea pensiilor vor fi modificate pentru echitate

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că guvernul analizează toate sporurile pe care le primesc salariații bugetari pentru a vedea care se justifică și care nu.

”Ne uităm la toate sporurile din sectorul public pentru bugetul 2021 pentru a vedea care se justifică și care nu se justifică”, a anunțat premierul într-un interviu la Radio Guerilla.

El a anunțat și modificarea legii salarizării unitare a bugetarilor și a legii pensiilor, spunând că trebuie eliminate inechitățile de la salarizare, iar în privința pensiilor trebuie respectat principiul contributivității.

”Pentru 2021 vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechități. Au apărut tot felul de excepții la legea din 2017. Legea salarizării și legea pensiilor vor fi modificate, legea pensiilor să respecte principiul contributivității”, a spus Cîțu. (Sursa foto: Guvernul României)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. Până acum ce ați frecat? Trebuie să intrați în ei sa le luați tot să dați la pensii. Anaf-ul trebuie să acționeze la foc maxim. Varanul trebuie secat de bani, hoții de la psd care au votat să plătească tot ce au furat…

  • Revin cu adăugiri… Plafonarea salariilor primarului, nici un salariu sa nu fie mai mare ca cel al președintelui în orice instituție de stat… Și sunt sigur că mai sunt și altele unde puteți să vă uitați

  • Poporul este nemultumit Vasile Citu de salariile uriase ale anumitor bugetari cu sporuri nesimtite,tichete de vacanta,tichete de hrana

   Poporul este nemultumit Vasile Citu de pensiile uriase obtinute de bugetari si de varsta lor de pensionare 40-50 ani.
   Poporul roman asteapta echitate.

   POPORUL ROMAN ASTEAPTA CRESTEREA PENSIEI MINIME DE 800 DE LEI LA 1000LEI.

   Noi te sustinem Vasile Citu,

   Multumesc,

  • Așteptare plăcută, @VOCEA ROMÂNIEI!!!!

  • @Te iubim mult VASILE CITU
   Valceanul nostru destept.

  • @ UITE

   În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1295 din 28 decembrie 2020, a fost publicată Decizia nr. 63/2020 privind examinarea sesizării pentru pronunțarea unei hotărâri prealabile formulate de Curtea de Apel Brașov – Secția civilă în Dosarul nr. 3.817/62/2018

   Pentru considerentele expuse, ÎCCJ – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a considerat că se impune admiterea sesizării, pronunţând următoarea soluţie:

   „Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Brașov – Secția civilă, în Dosarul nr. 3.817/62/2018, în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile.

   În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 28 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, stabilește că:

   Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate, prin transpunerea fiecărui element component al soldei/salariului lunar brut realizat la funcția de bază, stabilit potrivit legilor de salarizare în vigoare la data deschiderii drepturilor de pensie, fără a se face distincție după cum acest cuantum brut actualizat este mai mare sau mai mic față de cel al soldelor/salariilor lunare brute realizate în perioada aleasă de viitorul pensionar, ceea ce poate semnifica inclusiv diminuarea bazei de calcul alese în măsura în care, la data deschiderii drepturilor de pensie, acestuia îi sunt aplicabile dispozițiile art. 38 alin. (6) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

   În interpretarea dispozițiilor art. 60 din aceeași lege, astfel cum a fost modificat prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 59/2017 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, stabilește că: Pensia militară de stat netă, calculată conform dispozițiilor art. 3 lit. m) din Legea nr. 223/2015, după deducerea impozitului pe venit, potrivit legislației în vigoare, este plafonată la cuantumul mediei soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, deja actualizate, conform dispozițiilor art. 28 alin. (1), la data deschiderii dreptului de pensie.

   Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

   Pronunțată în ședință publică astăzi, 26 octombrie 2020.”

  • Încă n-am întâlnit olteni deștepți, doar ascuțiți la minte în ticăloșii!

  • POPORUL ROMAN ASTEAPTA CRESTEREA PENSIEI MINIME DE 800 DE LEI LA 1000LEI.

 2. De ce nu analizeaza in istoricul ultmilor 30 de ani – toate sporurile care au existat raportate la performanta obtinuta.
  Poate unele au fost scoase si apoi functionarul a refuzat sa mai faca treaba si s-au rezumat la a spune ca „legea nu permite”, redirectionez, descurca-te in instanta.
  Sa imparatim munca functionarilor intre munca de secretara si munca de raspundere.

  • @Dragos

   ÎCCJ. Dezlegarea unor chestiuni de drept. Cumularea majorării de 75% din baza de calcul, acordată pentru activitatea desfăşurată de funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile nelucrătoare

   „Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal, în Dosarul nr. 31.418/3/2018, și, în consecință, stabilește că:

   În interpretarea și aplicarea prevederilor art. 8 și art. 10 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017 raportat la art. 13 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 103/2013 și art. IV alin. (1) și (6) din Legea nr. 79/2018 este permisă cumularea majorării de 75% din baza de calcul, acordată pentru activitatea desfășurată de funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, cu drepturile aferente muncii suplimentare prestate de aceiași funcționari peste programul normal de lucru, doar pentru orele efectiv lucrate ce depășesc durata normală a timpului de lucru potrivit art. 112 din Codul muncii.

   Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

   Pronunțată în ședință publică astăzi, 26 octombrie 2020.”

  • NU vor analiza nici un Spor, daca chiar aveau de gand sa le „analizeze”, o faceau timp de 1 AN si aproape jumate de cand sunt la guvernare!
   Fl. Catu a spus ca vor analiza „toate sporurile” dupa ce aseara a fost efectiv incoltit la Conferinta de Presa de o jurnalista care a REPETAT de 3 ori intrebarea referitoare la Sporul de 30% acordat angajatilor din Prefecturi in August 2020, angajati aflati in „linia intai in lupta cu COVID”!
   Jurnalista l-a intrebat „care e diferenta intre un angajat din Prefectura „din linia intai”, care beneficiaza de acel Spor de 30% si un Politist, aflat si el in linia intai, care insa NU beneficiaza de Spor de 30%!
   Raspunsul vizibil iritat al lui Fl Catu a fost ca „vom analiza toate sporurile”!
   Atat!
   Desi jurnalsita ii tot spunea „NU mi-ati raspuns la intrebare”!
   Incoltit, Catu a aruncat minciuna: VOM analiza toate sporurile!
   NU vor analiza nici un spor, DACA voiau sa le analizeze, ar fi avut TIMP suficient de acnd sunt la guvenrare, aratati-mi UNDE a mai spus Catu ca vor analiza toate SPORURILE bugetarilor!!
   NU au analizat si nici NU vor analiza, motivul amanarii Bugetului in Februarie 2021 e altul, cum a facut si Dancila in 2019 parca, Bugetul a fost adoptat in 15 Martie 2019!

   „Adevăratul motiv pentru care a fost amânat bugetul pe 2021: Ce planuri ascunse are Premierul Florin Cîțu.
   Un cunoscut economist îl acuză pe Prim-ministrul Florin Cîțu că a amânat prezentarea bugetului pe 2021 în Parlament pentru a profita de o prevede legală ce îi permite să amâne PLATA unor Cheltuieli.
   Cunoscutul economist Adrian Câciu susține că Premierul Florin Cîțu are un motiv bine-întemeiat pentru care a amânat prezentarea bugetului pentru 2021 în Parlament.
   Mai exact, Cîțu ar profita în acest mod de prevederea legală care stipulează că, în LIPSA Bugetului, Guvernul funcționează cu 1/12 din cheltuielile anului trecut, pentru a putea amâna la plată cheltuieli aferente lunii ianuarie.”
   Florin Cîțu face exact ce a criticat la PSD in anii trecuti si o face cu multe minciuni!!

 3. si totusi cu PENSIILE „SPECIALE” ce se intampla ?

  • Nimic, merg înainte bine mersi atât timp cât nu vor să introducă impozitarea progresivă generalizată! Sunt doar ticăloși!

 4. Povesti, ma indoiesc ca veti SCHIMBA ceva, uite de ce!
  In dimineata asta am gasit pe Site-ul Guvernului Conferinta de presa a lui Fl Catu la sediul Guvernului, dupa sedinta de Guvern de ieri.
  Referirea la Sporuri vine la intrebarile insistente de ieri ale unei jurnaliste referitoare la Sporul de 30% APROBAT in vara lui 2020 prin OUG pentru angajajrtii din Prefecturi pentru ca sunt ” in linia intai in lupta cu COVIDul”!
  Omul minte prin omisiune, fix ca Orban, Dancila, Dragnea!
  Un dezastru e acest individ, rusine, mincinos ordinar!
  Uite mai jos Conferinta de presa, de la Minutul 10:54, Fl Catu e intrebat de jurnalsitadespre aceasta OUG data de Guvern Anul trecut, care prevede Spor de 30% pentru Angajatii Prefecturilor in lupta cu Covidul!
  Intrebat care e diferenta dintre un angajat al Prefecturii „care e in prima linie” si un politist care si el e in prima linie DAR nu primeste acest Spor, ascultati raspunsul Premierului Romaniei, halucinant!!
  Asa a facut Fl Catu referirea la Sporuri, fara sa clarifice ce e cu Sporul de 30% pentru angajatii din Prefecturi!
  Cititi cum bate campiii, la fiecare intrebare Catu e pe aratura, rusine!!!
  https://gov.ro/ro/media/video/briefing-de-presa-sustinut-de-premierul-florin-citu-la-finalul-edintei-de-guvern-din-13-ianuarie&page=1

  • Am văzut, așa este! Cîțu este un ticălos diabolic!

  • Am solicitat MFP să-mi comunice valoarea totală a sporurilor achitate în sistemul bugetar în 2019.
   In mod surprinzător, mi-au răspuns că volumul lor a fost de 9,8 miliarde lei, dar sunt convins că este o minciună tipic guvernamentală și că nivelul acestuia este mult, mult mai mare!

  • Sunt convins de minciună asta deoarece 9,8 mld. sporuri în totalul de 102 mld. cheltuieli de personal în sectorul bugetar în 2019 reprezinta doar 9,6%!!!! Noi știm foarte bine că există cel puțin 4 sporuri în medie care se aplică fiecărui bugetar și ca niciun spor nu este mai mic de 10%.
   De zeci de ani suntem și continuăm mai dihai să fim guvernați NUMAI PRIN MINCIUNĂ, dar, dacă populația acceptă, înseamnă că merge!!!

  • @Radulescu Marcel: Au piimit Sporul de 30% TOTI angajatii PREZENTI la munca ai Prefecturii, adica si femeile de serviciu si soferii!

   Bistriteanul.ro: „SCANDAL: Angajații Prefecturii primesc spor COVID de 30%.
   Sporul COVID acordat angajaților din Prefecturi face valuri printre cetățenii…”de rând”. Din luna august 2020, odată cu emiterea unei Ordonanțe de Urgență, se poate acorda, prin ORDIN de Prefect, un SPOR de 30% la Salariul de bază, angajaților din aceste instituții. Și la Bistrița, angajații Prefecturii beneficiază de astfel de Sporuri.

   În luna augut a fost publicată OUG 131/07.08.2020 prin care s-a dat ”voie” la acordarea de sporuri COVID angajaților din Instituțiile Prefectului.

   ”Personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorități publice și acțiuni externe“, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului” se arată în OUG.

   Acest spor se acordă pe baza unei EVALUARI a Riscului la care aceștia se expun, dar și dacă a crescut volumul de muncă.(sa vedem EVALUARILE!)

   ”Personalul din instituțiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin Ordin al prefectului la propunerea MOTIVATA a șefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care au presupus un RISC Suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă.” se arată în același OUG.
   La Bistrița se zvonește că inclusiv femeia de serviciu ar primi spor COVID, adică, toată suflarea prefecturii, înafară de prefect și subprefect.
   In mod normal, pe site-ul prefecturii Bistrita ar trebui să apară Ordinele date de conducerea instituției. Dar, acest Ordin NU APARE.
   Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha a explicat că în luna August el nu era în funcția de prefect, ci locul său fusese ocupat- interimar- de subprefectul Eugen Curtean.

   ”Îmi amintesc de acel Ordin, pe care l-am emis în luna august, în baza OUG 131. E CIUDAT că NU apare pe site. Cel mai probabil e o EROARE(!!) tehnică. Voi cere purtătoarei de cuvânt să vă trimită Ordinul și voi vorbi cu cei ce se ocupă de site să INDREPTE Eroarea, că NU e normal ca Ordinele prefectului să nu fie publice. Nu mai știu exact pentru câți angajați am emis acel Ordin, pentru că fiecare șef de serviciu a făcut o listă. Dar nu e adevărat, cum se zvonește, că inclusiv femeia de serviciu. Hai să fim serioși! Dar voi cere să vă trimită Ordinul respectiv. Oricum, s-au acordat Sporuri în funcție de VOLUNTARIAT(!) și care au ajutat pe cei din prima linie” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, subprefectul Eugen Curtean.

   Purtătoarea de cuvânt a instituției a explicat reporterilor că ”Toate ordinele de prefect cu caracter public, adică cele cu caracter normativ, sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului. Astfel, dacă Ordinul NU e publicat, e posibil să NU fie cu caracter normativ, să fie cu caracter individual, și astfel nu se publică.”(jigodii!)

   Prefectul Stelian Dolha a asigurat însă că MAINE va oferi Informații cu privire la acest aspect.

   ”Astăzi sunt încă la București. Așa că nu știu, acum, câți beneficiază de acel Spor. Am mai fost întrebat despre acest aspect. Hai că vă spun cum facem! Mâine, după ce mă întorc, vom face un raport complet, cu toate informațiile: cât la sută din personal primește acest spor și care au fost motivațiile pentru a-l acorda. E vorba de acordare a acestui Spor în funcție de implicarea pe COVID. Dar mâine vom oferi o informare, un Raport cu privire la acest aspect” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

   Acest Spor se oferă pe TOATĂ perioada stării de alertă.”

   NU sunt BANI pentru prostimea care va voteaza, DAR sunt mereu MULTI BANI pentru voi si clientela voatsra!
   Rusine, Catule, esti un escroc fix ca Dragnea si Dancila!

   Modul in care Fl Catu a raspuns aseara intrebarilor jurnalistilor e halucinant, sper ca PNL sa dispara defintitiv incepand cu 2024, sa nu-i mai vedem in politica, la cum ne sfideaza si ne prostesc, ca si PSDragnea!

 5. Trebuie realizate organigrame funcționale pentru toate instituțiile plătite din bani publici care să cuprindă: scopurile instituției, responsabilități și relații de colaborare inter instituționale, cum participă fiecare funcție la realizarea scopurilor, condițiile de lucru, condiții de ocupare a fiecărui post, salarizare, criterii de performanță, toate acestea adoptate prin lege organică și afișate la loc vizibil la sediul fiecărei instituții ( virtual și fizic ). În acest fel vom ști ce să cerem de la fiecare angajat și instituție publică. așa vom elimina funcții și posturi inutile.

 6. G4media, unde e postarea mea?!
  Va rog sa nu mai cenzurati!!

  • POstarile continand anumite cuvinte apar dupa o validare suplimentara.
   Asta nu inseamna ca unele postari nu pot sa mai si dispara.
   Un politician bun il recunosti prin fapte (legi) si nu prin vorbe.
   Si nu uita sa stai cu ochii pe bani: alocare/cheltuire/rezultate.
   Stii care e bugetul anual al SGG?

  • de ex. h t t p s : / / bla-bla-bla

 7. ***Poporul este nemultumit Vasile Citu de salariile uriase ale anumitor bugetari cu sporuri nesimtite,tichete de vacanta,tichete de hrana

  Poporul este nemultumit Vasile Citu de pensiile uriase obtinute de bugetari si de varsta lor de pensionare 40-50 ani.
  Poporul roman asteapta echitate.

  POPORUL ROMAN ASTEAPTA CRESTEREA PENSIEI MINIME DE 800 DE LEI LA 1000LEI.

  Noi te sustinem Vasile Citu,

  Multumesc,

 8. Când sunt gata, băi tovarășe, legile astea? Că mor de foame pensionarii de rând.

 9. Cum vorbea cand era in Opozitie Fl Catu in 2019 depsre SPORURILE si „privillegiile” bugetarilor si cum vorbeste azi, rusine, ipocritule!
  „Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
  21.08.2019.
  Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
  „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

  Liberalul mai spune că bugetarii sunt PRIVILEGIATII societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

  „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

  „Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.
  Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească FARA vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de SPORURI pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.”

  Rusine, ipocritule, esti mai ipocrit ca Dancila!!!

 10. Un singur spor de doctor la oncologie ajunge la 7000 de lei. Pentru că e 50 la sută din salariu. La TBC e vreo 70;la sută și prostimea ia câteva sute de lei, raportat la salariu, iar medicul 2000 de euro

  • Medicul acela cand invata, tu stateai pe strazi si fluturai basmaua, numai sa comentati stiti, tu de ce nu ai fost capabil sa inveti 10 ani ca acel medic?? Cacati cu ochi ce sunteti!

  • Sunt doctori care nu au treaba cu covidul si de peste 1 an de zile la 12.00 sunt acasa, la somn! Asta fac pe 200 mil de lei pe luna!

 11. Sunt tare curios cand analizeaza se gandeste si la OUG 131/2020 sau L 168/2020??
  Nu sunt bani..decat pentru unii…

 12. Degeaba invata. De-aia fac stagiatura multa,ca nu le ramine nimic in cap,doar memoreaza si apoi uita in 3 zile. De unde stiu.? Am facut si eu politehnica,ramai cu ce judeci, nu cu ce memorezi. Baiatul unui coleg a terminat medicina. A invatat mai mult decit colegii lui(era premiant). La sfirsit i- a zis lui taica-sau: am invatat degeaba,am uitat tot. In clasa lui erau trei baieti si restul fete, procentul fetelor e mult mai mare in medicina. De ce? La capacitate intelectuala nu sintem egali cu ele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.