G4Media.ro

Premierul britanic Boris Johnson anunță oficial că discută cu SUA o măsură…

Premierul britanic Boris Johnson anunță oficial că discută cu SUA o măsură fără precedent: eliminarea Rusiei din sistemul internațional de plăți bancare dacă invadează Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marți în plenul Parlamentului britanic că discută cu oficialii SUA eliminarea Rusiei din sistemul internațional de plăți SWIFT dacă invadează Ucraina, potrivit Politico și Reuters. O astfel de măsură este fără precedent și ar elimina practic Rusia din sistemul global de comerț,

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) este o companie belgiană care servește ca intermediar pentru tranzacțiile bancare din întreaga lume.

Premierul Johnson a adăugat că a cerut Uniunii Europene să își clarifice poziția privind sancționarea Rusiei, astfel încât să poată prezenta o poziție comună cu SUA și Marea Britanie, aluzie la lipsa de consens între statele membre UE pe această temă.

(sursa Foto: Facebook/ Parlamentul European)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. ei, asta DA masura!

  • Subscriu

  • N-avea grijă! O să bubuie la gaze și petrol de 10 ori către Europa. Plata cash!

  • Unele lucruri măsuri luate în Istorie au produs efecte incalculabile.
   Dacă fratele Roșului – Galbenul se va ‘trezi’ în urma măsurilor luate ‘împotriva fratelui său de la Nord’ avem o problemă.
   Toți.

  • Ar fi impulsul de care au nevoie tarile BRIC pentru a pune in practica sistemul bancar separat de cel actual (dirijat de SUA).

 2. Astia bat câmpii cu gratie. Daca scot Rusia de acolo nici USA/ EU nu-si mai încasează banii din Rusia.

  • Cu durere in suflet ti sa te anunt ca statul US California (doar el) are PIBul mai mare decat Rusia + Ucraina+ Europa de Est. Asa, sa-ti faci o idee cam ce bani au de primit americanii din Rusia. Daca vrei sa spui ceva interesant, da, Rusia blackmail Europa cu gazele. Deocamdata!

  • Poate ca SUA nu le pasa de mărunțișul datorat de Rusia, dar altora mai „amărați” de prin EU le pasa. Asta dacă nu-i compensează SUA sau EU.
   Despre tăiatul gazelor cred ca Germania a zis deja „Niet”.

  • China, India, ce parere au? Blondul sa-si vada de petreceri si de amanta, nu de Eurasia.
   Astia s-au impiedicat de Stalingrad, dar vor sa dicteze Rusiei.

  • Daca scot Rusia de acolo, Europa nu mai primeste gazul din Rusia. Insa, masura propusa de Johnson ar fi valabila pentru Vestul, nu si pentru restul. Poate gresesc, dar am senzatia ca de fapt Boris din UK are ca tinta Europa, de aia ii cere sa clarifice pozitia fata de Rusia. Si nu cred ca miza este internationala, ci interna: englezii cam regreta Brexit-ul, si este nevoie de ceva sa le dea sentimentul ca sunt o mare putere si UE o adunatura de state divizate. Dar, poate gresesc…

 3. daca e companie BELGIANA de ce discuta SUA cu UK?

 4. Eu le-am zis că asta este cea mai bună măsură dar ei înțeleg mai greu!

 5. Laser frate! Bombă nucleară!! Ce mai așteaptă?

 6. Se regrupeaza cu China in cazul asta, elimina dolarul, yuan-ul va fi noua moneda importanta.

 7. Si cum se plateste gazul? In elvetia?

 8. Ce porcarie! Europa, Anglia, America au ajuns conduse de prosti! Un fel de Ev Mediu asa mai progresist.

 9. Daca fac asta, UE va face baie doar cu apă rece :))

  P.s. Mai bine pace bă băieți, nu va e bine la toți așa?

  • Ai perfecta dreptate, insa au trecut 80 de ani de la ultimul razboi major, si aproape 30 de la ultimul razboi european. Lumea a cam uitat, cei care au trait razboiul mondial fie au murit, fie sunt extrem de varstnici. Lumea crede ca razboiul este ca in filme, sau ca pe Fortnite. Mai mult, unii cred ca doar razboiul poate schimba o societate putreda si decadenta. Toate vazute la inceput de secol 20, cand Spengler scria despre apusul occidentului si marea galbena de la Rasarit, dar si cea mai fericita epoca din istorie de pana atunci. Rezultatul: Marele Razboi. Dar, desigur, azi vremurile sunt diferite. Inainte de toate, occidentalii sunt prea batrani, prea lenesi, prea grasi ca sa inceapa un razboi. Problema e ca restul lumii stie

 10. Acum ar fi ideala blocarea tuturor gazelor catre nemti, austrieci, ucrainieni, baltici, basarabeni si, de ce nu, romanache!

  • În acest caz europenii ar face bine să cumpere trei tone de petrol rusesc doar după ce au cumpărat două mii de cubi de gaz rusesc.

 11. La mărimea și importanța lui ar fi bine ca Boris J.
  să-și vadă de țara lui pe care cu bună știința a pus-o pe butuci. Anglia fără țările din Cromwell și SUA nu ieste altceva decât o insulă oarecare!

 12. Încă se fac statistici de diferențiere dintre omul vietnamez și individul american. Spune așa:
  Asiaticul, nu e medaliat post mortem ,yanke -ul vrea onoruri. Apropo,opt din zece soldați vietnamezi vor supraviețui în situații limită, pe când soldații americani vor apuca să spună doar „fuck you”

 13. Rusia e foarte atașată de Europa,mai ales de noi cățeii români. Și vrea și ea la rândul ei să ne atașăm de ea la fel.

 14. Asta trebuia sa faca Obama cand au invadat Crimeea. I s-a propus, dar nu a avut sange in el.

 15. Bravo Johnson! asa merita cei care santajeaza cu cadoul lui Dumneeu aica resursele naturale.