G4Media.ro

Premieră istorică în Arabia Saudită: țara în care alcoolul e interzis cu…

Sursa foto: neom.com

Premieră istorică în Arabia Saudită: țara în care alcoolul e interzis cu desăvârșire plănuiește deschiderea unor baruri cu șampanie și vin într-o stațiune de lux

Megaproiectul futurist Neom din Arabia Saudită plănuiește să servească vin, cocktailuri și șampanie într-o stațiune balneară programată să se deschidă anul viitor, potrivit unor documente consultate de Wall Street Journal, ceea ce ar fi o premieră pentru un regat conservator în care alcoolul este interzis.

Vânzarea de alcool, dacă va fi permisă, ar marca o premieră riscantă pentru transformarea economică și culturală a țării de către prințul moștenitor Mohammed bin Salman, care vizează în parte atragerea turiștilor străini și încurajarea oamenilor de afaceri expatriați să trăiască și să lucreze Arabia Saudită.

Fiind gazda celor mai sfinte locuri ale islamului, Mecca și Medina, Arabia Saudită se prezintă ca un exemplu de moralitate musulmană, iar permiterea alcoolului – pe care mulți musulmani îl consideră interzis de Coran – ar putea duce la o reacție violentă în rândul saudiților mai pioși și a lumii musulmane în general. Cu toate acestea, expatriații spun în sondaje că accesul la alcool ar fi important pentru calitatea vieții lor în Neom, un ansamblu de dezvoltări extinse pe un teren de mărimea statului Massachusetts, care este prezentat ca fiind viitorul regatului.

Amplasat pe o insulă de la Marea Roșie numită Sindalah, complexul Neom se așteaptă să ofere un bar de vinuri premium, un cocktail bar separat și un bar pentru „șampanie și deserturi”, potrivit documentelor de planificare datate în ianuarie care au fost vizualizate de The Wall Street Journal, precum și de persoane apropiate de dezvoltarea Neom.

Planurile prevăd, de asemenea, un magazin de vânzare cu amănuntul de vinuri cu un „afișaj mural vertical impresionant”.

Imagini dintr-un plan general pentru Sindalah, datat în iunie, arată un barman care toarnă cocktailuri în fața unor sticle de ceea ce par a fi mărci premium de vodcă, whisky și vin, iar oaspeții stau în jurul unei sticle de șampanie și a unor prăjituri. Alte fotografii arată femei în bikini și bărbați cu pieptul gol, rar văzuți în Arabia Saudită, lenevind pe iahturi și făcând baie în piscine cu piscină infinită, într-un alt indiciu al modului în care proiectele Neom ar putea sfida moravurile culturale ale regatului.

Sindalah „va aprinde Marea Roșie ca o nouă destinație pentru super-iahturi și va atrage unele dintre cele mai bogate și influente persoane din lume”, se arată în documentul de planificare.

În timp ce vinurile, berile și cocktailurile fără alcool devin populare în Arabia Saudită, persoanele apropiate de Neom au declarat că proiectul prevede băutură adevărată, chiar dacă cuvântul „alcool” nu este menționat în documentele de planificare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Stati bai linistiti. Acolo se ghiortaie whikeanul mai ceva ca la noi. Totul e la negru. O stcla de JW se vinde si cu 200$.

  2. De parcă n-ar fi deja alcool peste tot pe acolo. Când vezi un asiatic gras beat turtă că se urcă la volanul unui merțan, e clar.

  3. Poate au trecut pe la nonstopurile murdare (de facto niste terase pline de infractori, aurolaci, si vanzatori de droguri proaste) de la Piata Victoriei si au vazut ce bine poate sa bea public „lumea buna” care „lucreaza in favoarea interesului national”…………. pana si Politia de la Sectia 8 se lasa in genunchi cand trece pe langa acesti semizei

  4. Nu au voie alcool dar baga droguri, de toate națiile, ca sparți!