G4Media.ro

Premieră în birocrația din România: toate primăriile, ministerele și agențiile sunt obligate…

Secțiune susținută de
Concordia

Premieră în birocrația din România: toate primăriile, ministerele și agențiile sunt obligate să transmită informațiile către ANAF doar printr-o platformă online

Comunicarea de informații între Ministerul Finanțelor, ANAF și restul autorităților publice – centrale sau locale – se va face exclusiv prin intermediul sistemului informatic al Fiscului, numit PatrimVen, potrivit unei ordonanțe de urgență discutate de guvern luni.

Practic, dacă proiectul de OUG va fi adoptat, va dispărea complet transferul de informații pe hârtie între Agenția Națională de Administrare Fiscală și restul instituțiilor publice (ministere, agenții, primării).

Sistemul informatic PatrimVen există încă din 2015 și a intrat treptat în uzul unor instituții, dar până acum nu a existat obligativitatea ca toate instituțiile publice să îl utilizeze, în detrimentul informațiilor transmise fizic, pe hârtie sau pe dispozitive electronice de stocare.

Pentru a transmite informațiile către ANAF prin PatrimVen, instituțiile publice trebuie să se înroleze în platformă.

Va exista o singură excepție de la regulă: informațiile vor putea fi transmise și în format fizic fie la solicitarea autorităţilor judiciare, fie în situația în care, din motive tehnice, informațiile sau documentele nu pot fi furnizate prin sistemul informatic.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. cand vine vorba de digitalizarea statului roman, nu pot decat sa apelez la credinta, si sa zic „doamne ajuta” pentru ca daca s-ar fi apelat la IT-ul romanesc ( si nu ma refer la ala reprezentat de primul IT-ist al tarii Ghita ) de mult am fi avut o normalitate de secolul asta

 2. Ce vor face acum plimbatoarele de hartii?

 3. Pana la urma se poate!
  Când va fi digitaluzare Casa de Sanatate o alta relicvă a birocrației?
  Adică, tu pacient, te adresezi pe o platforma medicului de familie pentru o reteta compensată sau orice reteta.
  Pe baza codului de pacient te prezinți la orice farmacie din tara si in baza codului si a cardului de sanate ridici medicația.

  Asta ar cel mai simplu si se poate implementa usor.
  Ca mai vor fi unii care nu pot asa cu timpul vor renunța la cozi.
  Doar sa-i dea afara pe sefii din sanatate si sa puna la conducere informaticieni.

  • Dar asemenea platforme trebuie puse peste tot:
   Ex. M. Transporturilor.
   O platforma in care Cetățeanul sa sesizeze zilnic Ministerul despre problemele sistemului.
   Daca azi sesisez informatic prin aceasta platforma ca la trecerea de CF de pe DN 2B intre Cilibia si CA Rosetti a o marreee Ruptura atunci platforma anunta pe Ministru/ Director de acest mare pericol la traversare.

   Acum, am 10 sesizări de 2 ani la D. Infrastructură, Minister, CFR, si s-a rezolvat ca-n tren.
   O armata de amante/ secretare plimbă hârtia pe la toate nalucile Ministerului.

   Zero rezolvare de zero competenti!

 4. Mult mai serios si oficial decat dispozitiile pisicherului Iohannis catre Justitie prin show-uri TV, ai carei magistrati din parchete, judecatorii si tribunale nu au cablu TV iar acasa nu au timp de stat la televizor deoarece au copii de crescut.

 5. Doamne ajută!…..numai tehnologia ne mai scoate din această încleștare demnă de Evul Mediu. Astfel se vor mai rupe cumetriile! Darrrrr vaaai nu lăsați tarfii și tarfele ce populează fauna din instituții fără obiectul muncii lor . Tot tehnologia-i rezolvă ,îi scoate la suprafață și sperăm ca ANAF să perceapă și taxe și impozite din prestația lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.