G4Media.ro

Prefectul de Timiş solicită Guvernului 130 de milioane de lei pentru termoficarea…

Sursă foto: Colterm / Facebook

Prefectul de Timiş solicită Guvernului 130 de milioane de lei pentru termoficarea din Timişoara: Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD), anunţă că a decis să solicite Guvernului suma de 130 de milioane de lei pentru termoficarea din Timişoara, după ce el a primit o cerere în acest sens de la primarul municipiului, Dominic Fritz. Ritivoiu arată că a identificat „greşeli majore” în gestionarea problemelor legate de Colterm.

Imediat după învestirea în funcţie, prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD), a avut discuţii cu primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, cu conducerea Colterm, dar şi cu conducerea Ministerului Energiei.

„Pe lângă preţul gazelor naturale şi lipsa stocurilor de cărbune, principala problemă în stabilirea oricăror relaţii extinse cu furnizorii o constituie starea de insolvenţă în care se află Colterm şi lipsa acesteia de credibilitate, consolidată în ani de zile. Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară. În acest moment singura prioritate este ca timişorenii să nu stea în frig. Am convenit cu preşedintele Alin Nica să susţinem şi la nivel politic demersul Primăriei de a cere noi sume din Fondul de Rezervă”, a afirmat prefectul Mihai Rtivoiu.

Prefectura Timiş a înaintat în acest sens Guvernului o solicitare pentru promovarea unei hotărâri pentru alocarea suplimentară a sumei de 130 de milioane de lei.

De altfel, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a înaintat prefectului Mihai Ritivoiu, chiar vinerea trecută când acesta a depus jurământul, o solicitare prin care cere 130 de milioane de lei, pentru Colterm, pentru ca Timişoara să treacă peste acest sezon rece.

Colterm a mai primit în această iarnă 54 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară şi 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi de gaze (40 la sută din toate sumele din schema de compensare la nivel naţional au fost direcţionate către Timişoara).

sursa: News.ro, Sursă foto: Colterm / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Știm, zici USR și tragi apa. Ăștia nu sunt în stare să administreze un coteț de găini, apăi un oraș precum Timișoara sau București. Și nu înțeleg de ce Fritz nu are bani, nu s-au lăudat USeRiștii că ei nu fac risipă de bani, ei nu fură, ei administrează banii publici cu grijă? Păi Mihăilă nu are bani, Cokerul de la București nu are bani, Fritz nu are bani. Ce faceți fraților cu banii. PSD și PNL furau pe rupte și tot le rămâneau bani de palmieri, de căldură, de borduri, etc…

  • PNL a reabilitat in 8 ani cateva sute de metri de tevi. Fritz, doar intr-un an 15 km.
   PNL la primaria si-a inceput mandatul cu ZERO datorii (au fost sterse de USL) si a lasat o datorie de peste 300 mil. In schimb, Ftitz a platit anul trecut o parte.
   Acum 2 saptamani de incalzire costa cat a costat in 2018 toata iarna.
   Astea-s faptele.

  • Bai Euglen, vezi ca il dau aia afara pe ShimiYo ShimiYe din AUR. Ai alta treaba. Lasa siteul asta.

  • Păi cum măi Valică, acum nu mai sunt pesedist, sunt haurist? Hotărâți-vă odată. Maine, poimâine mă acuzați că sunt USeRist. Toate ca toate dar până aici. Această umilință nu cred că aș suporta-o.

  • eujen…nu esti nici una nici alta. esti doar un gunoi.

 2. PNL a bagat Timisoara in insolventa si acum refuza sa ajute orasul pt casa sufere USR

 3. Dati-le pomana timisorenilor fiindca, fara pomana, ii apuca pofta de insurgenta

  Barladenii sau calaraseniinu ar fi putut sparge magazinele la 16 decembrie 1989, chiar daca ar fi fost extra-impresionati de drama lui Lazslo Tokes, caruia regimul odios ii confiscase boii de la bicicleta. Numai iubitorii de democratie, cu burtile, buzunarele si magazinele pline, pot sa sparga vitrine ca niste eroi.

  Mai mult, sa fiti multumiti ca azi vor sa va sparga numai la buget. Daca in urma insurgentei din 1989 ati ajuns doar la spalat de veceuri in Italia, la urmatoarea rascoala o sa ajungeti slugi si la albanezi.

 4. Zici PZD si-l faci șef. Nu e altu mai dăshtept

 5. Eugen, în prostia lui de mic hot de buzunare, nu înțelege cum hoții de la PNL UDMR PSD au furat 32 de ani , după care au îndatorat cu vreo 100 și ceva de miliarde țara românească…păi bă băiatule cum să faci lucrurile să meargă ,dacă aia dinaintea ta au ars ogoarele și au otrăvit fântânile?Daca nu înțelegi ,atunci mă p.s pe tine și trag apa!

 6. Ce ipocrit prefectul asta ! Fritz plateste inca facturi de milioane de pe vremea lui robu, cere bani de la guvern si primeste cu taraita si vine EL, marele psd ist sa rezolve problema, bineinteles cu 130 milioane in buzunar. Pai bai nenicule, cu atata banet la dispozitie, rezolva si Fritz.