G4Media.ro

Populația Republicii Moldova a fost calculată, în premieră, după o nouă metodologie/…

Sursa foto: Pixabay

Populația Republicii Moldova a fost calculată, în premieră, după o nouă metodologie/ Câți oameni mai locuiesc peste Prut

Numărul real al populației care locuiește în Republica Moldova este de 2,6 milioane. Este pentru prima dată când populația R. Moldova a fost calculată după o nouă metodologie, informează Agenția Națiunilor Unite pentru drepturile și sănătatea reproductivă din Moldova (UNFPA Moldova), trasmite Ziarul de Gardă.

Calcularea numărului revizuit al populației atât la nivel național, cât și local a fost realizată de Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova cu susținerea UNFPA Moldova și Swiss Cooperation in Moldova.

Este pentru prima oară după 30 de ani când se cunoaște numărul real al populației care locuiește în Republica Moldova, potrivit UNFPA. Acest lucru se datorează adoptării metodologiei internaționale de calcul al populației cu reședința obișnuită, dar și faptului că a fost calculat numărul persoanelor care pleacă și revin în țară.

Programul de țară al UNFPA pentru anii 2018-2022 este documentul strategic al organizației semnat cu Guvernul Republicii Moldova în baza căruia se oferă asistență tehnică și financiară în procesul de dezvoltare a țării. Actualul Program de Țară se desfășoară între anii 2023-2027.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Vrajeala mai mare cu 18 mil locuitori in Romania la ultimul recensamant nu exista in lume.
    Poate daca iei in calcul si forta de munca venita din asia faci vreo 13.1 mil.

    • Altfel cum s-ar justifica numărul ,oricum exagerat, de parlamentari, ființe care nu își justifică nici un pic salariile, indemnizațiile (inutile) ,pensiile speciale și celelalte beneficii. O categorie socio-profesionala demnă de tot disprețul.