G4Media.ro

PNL Mureș va strânge semnături pentru construcția unui pod peste Mureș /…

Sursa foto: Primăria Târgu Mureș / Facebook

PNL Mureș va strânge semnături pentru construcția unui pod peste Mureș / Primarul și majoritatea UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș se opun construcției: ”Nu există studiu de trafic, nu există indicatori actualizați, avem niște prețuri vechi de 7-8 ani…”

Aleșii locali au respins joi proiectul de hotărâre propus de liberali pentru construirea noului pod peste râul Mureș, care ar urma să facă legătura între cartierele între Unirii și Aleea Carpați.

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat, după votul de respingere din Consiliul Local, că va organiza o campanie de strângere de semnături pentru ca acest proiect să devină realitate, anunță Agenția de presă Rador.

”Despre necesitatea podului trebuie întrebați cei din cartierul Unirii, cei din Sântana, din Sâncrai, din Voiniceni. Acest pod se va construi, fie că vrea sau nu vrea primarul, fie că vrea sau nu UDMR-ul, noi ne vom bate în continuare și vom avea dezbateri publice cu oamenii din Unirii și din comunele limitrofe. Și dacă nu sunt suficiente inițiativele consilierilor noștri, vom aduce practic semnăturile târgumureșenilor pentru construirea acestui pod, și sper să-i putem convinge”, spune Ciprian Dobre.

Primarul municipiului Tg. Mureș, Soos Zoltan, spune că proiectul de hotărâre a fost respins pentru că nu avea efectuat studiul de trafic și acordul populației.

”Propunerea înaintată, privind elaborarea proiectului tehnic, nu poate fi susținută în această formă, și nu din motive politice ci din considerente legale. Nu există studiu de trafic, nu există indicatori tehnico-economici actualizați, avem niște prețuri vechi de 7-8 ani, iar prețurile au crescut de 3 ori. Deci este în primul rând ilegală această abordare și trebuie refăcută documentația din acest punct de vedere. Nici condiția legată de transparența decizională nu a fost respectată, trebuiau ca în 30 de zile lucrătoare să fie supus analizei”, a explicat primarul.

Un proiect similar a existat și în urmă cu 7 ani, dar acesta a căzut la vot din cauza opoziției de atunci a locuitorilor din Aleea Carpați.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Daca finanta podul V. ORBAN se batea UDMRul sa demareza proiectul…

  2. Dacă te uiți pe hartă sau ai fost vreodată în Tg. Mureș, e clar că nu e nevoie de un nou pod la 2-300 de metri de cel existent cu 2 benzi/sens care leagă Unirii de oraș

    • Esti sponsorizat de UDMR? Oricine din oras stie ca dimineata coada este de vreo 10km spre Voiniceni. Si mai vi sa spui ca ajunge podul acela, noaptea mintii.