G4Media.ro

Planul Primăriei București de reducere a poluării, gestionat de fosta administrație PSD,…

Planul Primăriei București de reducere a poluării, gestionat de fosta administrație PSD, a fost respins în justiție.

Tribunalul București a dispus anularea hotărârii prin care Consiliul General al Municipiului București a adoptat în 2018 Planul Integrat privind Calitatea Aerului (PICA), potrivit unui comunicat al ONG-urilor care au atacat în instanță actul administrativ.

Mai multe ONG-uri au atacat în acest an planul elaborat de vechiul Consiliu General, controlat de PSD, arătând că măsurile propuse în PICA nu respectă cerințele legale de a fi cuantificabile și eficiente în soluționarea problemelor specifice, potrivit publicației Buletin de București.

Reamintim că România a fost sancționată de Comisia Europeană pentru nerespectarea măsurilor privind protecția mediului în București. Elaborarea Planului Integrat privind Calitatea Aerului (PICA), prin care municipalitatea urma să ia măsuri pentru combaterea poluării, este o condiție esențială pentru respectarea legislației europene de mediu.

Decizia Tribunalului București poate fi atacată cu recurs de Consiliul general.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Fireandela ar fi avut nevoie de acest plan pentru companiile ei taietoare de frunze la caini.
  Nimeni nu o intrece in asemenea „binefaceri”.

 2. Mai nou suntem gazați în fiecare noapte cu un fum cu miros de ceva chimic. Marile „controale” în care au fost amendați niște amărâți care ardeau frunze sunt praf în ochi. Și fumul nu a dispărut, de unde rezultă că mafia deșeurilor nu a fost deranjată de aceste „controale”.

  • @BUCUREȘTI CERNOBÂLUL ROMÂNIEI – „amărâți care ardeau frunze”???
   Eu cred ca tu nu stii ce vorbesti! Amaratii aia in niciun caz nu ardeau frunze! Ardeau cabluri pentru a scoate metalul din interior. Invelisul cablurilor este din plastic, daaa! Ia da tu putin foc la niste plastice sa vezi cum miroase! A ceva chimic cumva?

  • Un geniu, care știe el bine, că a fost cu nasul în cablurile ălora, pune oamenii să dea foc la plastice…. 😐 Și la ce boli ziceai că faci reclamă?

 3. Deci piesa centrala a luptei cu schimbările climatice e reprezentata de „restrictionarea traficului”. Doamne ferește de asemenea idei.
  Bineînțeles ca planul Gabrielei Firea era o mare tâmpenie. Dar nimeni nu prea înțelege ca asa zisa dezvoltare a orașului vine la pachet cu poluare și sau restricții. Surpriza pe cine afectează astea cel mai mult.

 4. Agentia de Remediu traieste fin spaga celor care ard deseuri.
  Si Politia Locală la fel.
  Asteptam episoade noi.

 5. Sper sa se faca un plan legal si fezabil.

 6. Singura varianta ca madurile sa fie cunatificabile este sa restrictionezi masinile cu norma ridicata de poluare.
  Ma bucur ca Mucusor cel iubit va fi nevoit sa ia o astfel de masura. Ca de la ongisti la ongisti