G4Media.ro

Peste 1.100 de cadavre de civili au fost descoperite în regiunea Kievului,…

Sursa foto: Twitter / Denys Shmyhal (Prime-Minister of Ukraine)

Peste 1.100 de cadavre de civili au fost descoperite în regiunea Kievului, majoritatea în Bucea, anunță poliția regională a capitalei ucrainene / 50-70% aveau răni provocate de arme de calibru mic

Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev din Ucraina de la declanşarea invaziei ruse, iar 50-70% dintre acestea aveau răni provocate de gloanţe trase cu arme de calibru mic, a anunţat joi poliţia capitalei ucrainene, informează Reuters, citată de Agerpres.

Şeful poliţiei regiunii Kiev, Andrii Nebitov, a declarat într-o înregistrare video postată pe Twitter că majoritatea cadavrelor au fost descoperite în oraşul Bucea, unde sute de trupuri neînsufleţite au fost găsite după retragerea forţelor ruse.

„Până la ora actuală, noi am găsit, examinat şi am predat instituţiilor criminalistice 1.150 de cadavre de civili”, a spus Nebitov în înregistrarea video, în timpul căreia stă printre dărâmăturile unor clădiri distruse de luptele grele care au avut loc în regiunea Kiev. „Vreau să subliniez că aceştia erau civili, nu militari”, a adăugat el.

Înregistrarea video a fost postată în ziua în care secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, urmează să aibă la Kiev o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Televiziunea ucraineană l-a arătat pe Guterres vizitând oraşul Borodianka, unde, potrivit lui Zelenski, situaţia este „mult mai îngrozitoare” decât în oraşul vecin Bucea.

Ucraina afirmă că civilii găsiţi morţi în Bucea au fost ucişi de forţele ruse în timpul ocupaţiei lor asupra zonei.

Reuters precizează că nu a putut verifica dintr-o sursă independentă numărul de persoane găsite ucise în Bucea sau circumstanţele morţii lor.

Rusia a negat că a ţintit civili de la declanşarea „operaţiunii militare speciale” pe 24 februarie. Ea a calificat acuzaţiile conform cărora forţele ruse au executat civili în Bucea în perioada în care au ocupat oraşul drept „un fals monstruos”, menit să denigreze armata rusă.

Sursa foto: Twitter / Denys Shmyhal (Prime-Minister of Ukraine)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter