G4Media.ro

Pentru prima dată, mai puțini candidați vor rămâne la Școala de Poliție…

sursa foto: SNPPC

Pentru prima dată, mai puțini candidați vor rămâne la Școala de Poliție din Câmpina față de numărul locurilor disponibile / Au fost scoase la concurs 1340 de locuri și au rămas eligibili, după probele sportive, 1002 candidați

Doar 1002 candidați au rămas în examenul pentru admiterea în Școala de Poliție de la Câmpina după probele sportive, relatează ziarulincomod.ro. Aceștia candidează pe 1300 de locuri. Este pentru prima dată în istoria unității de învățământ aflată în subordinea MAI când nu se vor ocupa toate locurile scoase la concurs.

Probele sportive eliminatorii au fost organizate în cursul acestei săptămâni, iar dintre candidații înscriși, sub 2000, doar 1002 au promovat.

Urmează proba scrisă în data de 27.05.2023 și apoi vizita medicală, iar numărul candidaților rămăși riscă să fie la final sub 50% din numărul locurilor scoase la concurs. Din experiența anilor anteriori, din numărul celor care intră la proba scrisă, o treime nu reușește să obțină media 5 necesară admiterii. Și proba medicală este decisivă, pentru că în ultimii ani candidații au avut probleme din cauza tatuajelor și a piercing-urilor, interzise în poliție.

Proba de evaluare a cunoștințelor se susține în data de 27 mai 2023, iar în examen intră doar candidații care au promovat proba de evaluare a performanțelor fizice.

La proba scrisă, candidații vor trebui să răspundă la o serie de întrebări din legislația românească și europeană. Astfel, potrivit informațiilor postate pe site-ul Poliției Române, din bibliografia obligatorie fac parte Constituția României, Legea privind statutul cadrelor militare, Drepturile omului și a libertăților fundamentale, Forme de discriminare, Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române, Statutul polițistului etc.

Pe lângă legislația specifică, candidații au de răspuns la un întrebări din limba română și o limbă străină la alegere (engleză sau franceză, relatează ziarulincomod.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. limbă străină la alegere cred ca se incadreaza si romana

  2. Aceasta este soluția pentru un parlament de 300 de aleși – salariul de 2400 de lei, mașini de serviciu ruginite și o sumedenie de restricții. O să ajungem în situația în care se vor înscrie în cursa electorală mai puțini doritori decât numărul locurilor din Parlamentul României.