G4Media.ro

Papa Francisc, cuvinte emoționante despre milioanele de români plecați în străinătate: ”Aduc…

Papa Francisc, cuvinte emoționante despre milioanele de români plecați în străinătate: ”Aduc un omagiu sacrificiului fiilor și fiicelor României care, prin cultura lor, îmbogățesc țările în care au emigrat și își ajută familiile rămase acasă în țară”

Papa Francisc a adus vineri un omagiu călduros românilor care au emigrat pentru a-și putea ajuta familiile. ”Aduc omagiu sacrificiului făcut de numeroșii fii și fiice ale României care, prin cultura, patrimoniul și valoarea muncii lor, îmbogățesc țările în care au emigrat, și care prin fructele muncii lor ajută familiile rămase acasă în patria lor”, a spus Suveranul Pontif într-un discurs susținut vineri la Palatul Cotroceni.

Papa Francisc a salutat progresele făcute de România în ultimii 30 de ani, a cerut tuturor forțelor politice, sociale și economice să lucreze împreună pentru binele comun al poporului român.

”Dumnezeu să binecuvânteze România!”, și-a încheiat Papa Francisc discursul în apaluzele prelungite ale audienței de la Palatul Cotroceni.

„Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră ţară, la 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în momentul în care România, pentru prima dată de când face parte din Uniunea Europeană, deţine în acest semestru Preşedinţia Consiliului UE. Momentul acesta este potrivit pentru a avea o privire de ansamblu asupra celor 30 de ani de când România s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civilă şi religioasă şi o izola de celelalte ţări europene şi care, pe lângă aceasta, dusese la stagnarea economiei şi la epuizarea forţelor sale creatoare. În acest timp, România s-a angajat într-un proiect democratic, printr-un pluralism al forţelor politice şi sociale şi prin dialogul între acestea, având drept scop recunoaşterea esenţială a libertăţii religioase şi integrarea deplină a ţării în contextul internaţional mai larg. Se impune să recunoaştem că, în ciuda numeroaselor dificultăţi şi lipsuri, România a făcut mulţi paşi înainte pe acest drum”, a mai spus Papa Francisc, la întâlnirea cu autorităţile statului, societatea civilă şi corpul diplomatic, pe care a avut-o în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Foto: InquamPhotos / George Călin

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Aproape inca un pib romanesc produc romanii plecati afara pe an.
    Ce tara isi permite sa se lipseasca de asa valoare?

  2. Cum v-ati simtit „draci conducatori „din primul rand al salii de Conferinte, la momentul acestor afirmatii ale Sfantului Parinte? In campanie v-ati laudat cu candidatii patrioti. Si cum v-ati comportat la vot fata de Diaspora? Le-ati blocat in mod deliberat votul , de frica ca „patrihotii” raman in afara parlamentului UE. Tradatori de neam , sugeti din munca romanilor din afara granitiei si-apoi cand aveti prilejul , ii si plesniti . La puscarie , cu patrihotii…

  3. Cei plecați nu primesc aproape nimic de la guvernul nostru. În schimb, muncesc și trimit acasă mai mulți bani decât exportul nostru de mărfuri; aduc , de asemenea, numeroase bunuri nemateriale (arhitectura caselor și a mediului ambiant al acestora, modele noi de comportament civic , mai mult respect pentru valorile unei societăți educate, etc). Și atunci, cine sunt patrioții, asistații sociali care refuză munca, politicieni și guvernanți cu pensii speciale sau românii din diaspora??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.