G4Media.ro

Noul an srilankez, sărbătorit de muncitorii care lucrează în județul Alba /…

Sursa foto: Alba 24

Noul an srilankez, sărbătorit de muncitorii care lucrează în județul Alba / Petrecere cu mâncare, DJ și jocuri, din Sri Lanka, pe malul Ampoiului

Pe malul Ampoiului, în Alba Iulia, în jur de 20 de srilankezi s-au adunat pentru a vedea locul unde vor organiza o petrecere în weekendul următor. Este vorba despre comunitatea de srilankezi din Alba Iulia, care pregătește o petrecere pentru ei, dar și pentru locuitorii din oraș, relatează Alba 24.

Lakmal și Emil sunt veniți în România, relativ recent, însă, au vrut să vorbească în limba română. Un gest de respect pentru comunitate, așa l-au numit. Și petrecerea lor tot un gest pentru comunitate este, comunitatea care i-a primit.

Astfel,  că sâmbătă, 27 aprilie, vor organiza o petrecere pe malul Ampoiului. Este o petrecere prin care vor să sărbătorească noul an srilankez, dar și să arate ce obiceiuri au în țara din care provin.

Intrarea în noul an a fost în 13/14 aprilie, după calendarul solar folosit de aceștia. Este o sărbătoare ținută sinhalezi și tamili, cele două etnii majoritare în Sri Lanka.

În tradiția Sri-lankeză, în calendar, soarele se mişcă din Casa Peştilor în Casa Berbecului.

Organizatorii vor să aducă cât mai mult din tradiția lor. Drept urmare vor avea la petrecere doi DJ. Aceștia vor pune muzică tradițională din Sri Lanka, dar și muzică comercială.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...