G4Media.ro

Nicușor Dan va fi învestit joi în funcția de primar. Premierul Orban…

Nicușor Dan va fi învestit joi în funcția de primar. Premierul Orban are o primă solicitare pentru acesta: Să crească, în spitalele din București, capacitatea de testare

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că va discuta cu primarul general, Nicuşor Dan, după ce acesta depune jurământul în funcție, pentru a lua decizii privind creşterea capacităţii de tratare a bolnavilor de COVID în spitalele din Capitală, menţionând că nu pot fi mutaţi pacienţi din Bucureşti doar pentru că directorul de la ASSMB nu vrea să susţină acest proces.

„În ceea ce priveşte secţiile de terapie intensivă, părerea mea e că trebuie să fim pregătiţi să mai introducem spitale în structura de spitale COVID sau spitale de suport COVID pentru a creşte capacitatea de tratare în secţiile de terapie intensivă. (…) La Bucureşti, spitalul Ilfov şi Witing nu tratează. La Witing din 16 paturi sunt funcţionale numai şase paturi. La Ilfov e aceeaşi situaţie, nu mai vorbesc de paturile normale, pentru cazuri mai puţin grave. Acestea toate trebuie să funcţioneze la capacitate, la fel şi spitalul Colentina, secţiile de terapie intensivă, plus, trebuie folosite toate paturile care au acces la oxigen şi pentru cazurile intermediare, care nu necesită neapărat tratare imediată. Acestea trebuie gândite rapid”, a afirmat Orban, în ședința de Guvern

Premierul a precizat că sunt 35 de spitale în Bucureşti şi nu pot fi mutaţi bolnavi în altă parte doar pentru că directorul ASSMB nu vrea să susţină creşterea capacităţii de tratare.

„Mâine (joi) va depune jurământul domnul primar general (…), o să am o discuţie cu acesta. Ar trebui făcută o ședință operativă şi luate nişte decizii legate de Bucureşti, că avem 35 de spitale în Bucureşti, nu putem să stăm să mutăm bolnavi din Bucureşti că nu vrea directorul de la ASSMB să ne susţină în pregătirea şi creşterea capacităţii de tratare. Aici Bucureştiul trebuie rezolvat şi Malaxa şi toate celelalte structuri pe care le-am gândit în dispozitivul de luptă anti COVID. La Pipera trebuie crescută capacitatea, sunt 500 de paturi şi funcţionează aproximativ 100. (…) Trebuie introdus oxigen. Ce mare filosofie să facă spitalul? Aici trebuie gândit foarte clar. Dacă există o creştere a numărului de cazuri, noi trebuie să ne adaptăm, să punem în funcţie imediat, conform planului, noi secţii de terapie intensivă sau creştem capacitatea în secţiile de terapie intensivă. Am discutat şi la Balş şi la Babeş, unde există cu adevărat capacitatea de a pune în funcţiune noi paturi, îi tot plimbă că nu au avize. Aici DSP trebuie imediat, cu celeritate să avizeze orice solicitare de creştere a capacităţii de tratare”, a subliniat premierul.

Orban a adăugat că pe fiecare regiune trebuie pregătit un număr de paturi care să poată să fie operaţionalizate într-un timp foarte scurt, în 48 de ore, maximum 72 de ore.

 

Sursa foto: PNL

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Astia incearca sa stinga focul cu kerosen dar nu le iese … O sa ramana in istorie si ei si motivul … Partea buna e ca daca castiga alegerile tot ei platesc … Wonderfuck.

  2. Sa nu creasca precum crestea Ceausescu productia agricola pana a ajuns sa exporte masiv.

  3. Cand Firea a vrut sa se faca teste au sarit toti ca arsi ,cum e cu dubla masura,nenorocitilor

  4. Nicusoare da drumul la apa calda. Ca m-am saturat sa fie numai rece. Si mai da drumul si la căldură, ca inghetam de frig în apartamente.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.