G4Media.ro

Nicuşor Dan: „PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă. Este…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Nicuşor Dan: „PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile – urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că instanţa a anulat definitiv planul urbanistic zonal Sector 6.

„Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul”, a adăugat el.

„PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul. Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului rutier, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele.

Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen, iar prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei. Bucureştiul are nevoie de dezvoltare şi de dezvoltatori privaţi, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

Edilul general a reamintit că şi celelalte PUZ-uri de sector sunt contestate în instanţă.

„În paralel, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii verificarea legalităţii acestor PUZ-uri şi Prefectului Capitalei atacarea lor în instanţă. O cercetare penală este de asemenea în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018. Găsiţi mai jos o analiză a legalităţii PUZ-urilor făcută de Primăria Capitalei şi o analiză a oportunităţii făcută de o echipă de urbanişti”, a completat primarul Capitalei.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Exista viata si sub pamant, si la stana si de ce sa mai vina lumea in bucuresti daca potu lucra remote?
  Firrea la primarie si toti banii la peseedee

 2. E o veste buna si un pas inainte spre normalitate, Cel putin in sectorul 6 era un haos de nedescris, locuinte construite anapoda, fara cai de acces, fara facilitati la scoli si la utilitati publice.

  • Haos e putin spus. Pur si simplu au construit in mlastina si mlastina a ramas si dupa finalizare. Mii de oameni pacaliti cu asa zise „proiecte imobiliare noi”. Furt, spaga, distrugerea spatiilor, mafie.

  • Dar unde nu este ? Pacat ca Nicusor nu are si alte aptitudini. Dar macar aici incearca sa schimbe ceva.

 3. De parca instanta nu e tot din gasca de cartier.

 4. O veste minunată !
  Urmează la sectorul 3 !

 5. dute si te vaccineaza

  • Ai ieșit din grotă? Rămâi la desenat vaci pe pereți, că dacă ai vârsta de scris comentarii pe net și ești la modul ăsta de analfabet, mai bine te lași de scris.

 6. DAR HALA MATACHE CÂND O VEI RECONSTRUI???
  Ai ajuns primar și cu această promisiune, prin 2010-2012 urlai ca din gură de șarpe că Oprescu demolează ilegal hala MAATACHE.
  Acum nu mai scoți un cuvințel!!!
  Ai văzut cum arată Cișmigiul, Herăstrăul și parcul „Carol”??? Acolo avem urbanism??? De ele de ce nu te ocupi???
  Ești un păcălici și un demagog, precum Cîțu și Iohannis!!!

  • Comentariul specific unui laberman (citit în germană)

 7. Te rog Domnule primar, vezi ce face Baluta cu PUGul lui. Ne-a umplut de carrfour, mega image, lidl, chioscuri, acum bloc de zece (?) etaje sau mai multe, lipit de spital pe Emil Racovita in locul fabricii de paine, sa ia tot soarele celorlalte blocuri. Tot acolo, doua magazine, nu unul, lidl si inca unul, mai mare. Trafic de noapte de aprovizionare, inflatie de magazine in jurul Pietii Sudului. Afaceri peste afaceri cu aceste terenuri. Dar nu un parc nou.
  Noaptea se distreaza baietii turand masinile sau motocicletele, nici urma de politie. Ziua, pazesc cu sfintenie intrarea in santier si ridica pe banda masinile oprite zece minute prea aproape de trecerea de pietoni. Deci se poate, pentru santier, dar niciodata pentru cei ce locuiesc acolo.

  • Sapă adânc și o să ai o surpriză.
   Blocul de lângă spitalul Obregia pe fosta fabrică de pâine este a lui Negoiță.
   Melcușor e părtaș cu parandărăt mare.
   Lângă, urmează Lidl+Kauland.

 8. Nicusor, nu uita scandalul cu cimentarea Pietii Universitatii, parca este ramasita unui buncar. Planul arhitectilor era cu totul altfel, dar nu a fost respectat. Ninciun oras din lume nu are in partea lui veche, istorica ciment turnat in loc de pavaj. Apropo turism.
  Dar, in fine, Bucurestiul este iremediabil stricat de C si cei trezeci de ani de lipsa de cultura si inima la nivel de primari. Mutati capitala in centrul tarii, Brasov sau oriunde altundeva. Faceti un centru administrativ tip La Defence si gata, scapam de mafia imobiliarelor, afluxului de populatie, etc.

 9. Nulisor tata, da’ de tevaraia pentru agent termic nu te apuci? Ca stai cu c…u pe baniineuropeni de aproape 2 ani si nimic! Pamant de flori! Sau incepu lucrarile dupa ce te vaccinezi? By the way, tu nu prea mai ai ce cauta in Primarie pana nu te vaccinezi, sau ti-a cedat paznicul ghereta? Prin parcuri ai mai fost?

 10. Si macar demolati tot ce s-a construit abuziv in sectorul 6 in ultimii 5 ani ? Asta ar fi urmarea normala a acestei hotarari judecătorești si ne-ar razbuna si pe noi, cetatenii care am indurat toate mizeriile „dezvoltatorilor” de tunuri imobiliare!

 11. Nu va faceti probleme.La alegerile urmatoare vine doamna Firea la primarie si se va lucra din nou pe principiul PCR.

  • Dacă treci peste preconcepții, o să vezi că a lucra pe principiul OCR nu e chiar rău. Atunci existau niste reguli de urbanism și blocurile respectau un anumit … tipar (că arhitectură nu prea se putea numi, ce e drept) dar acum toat cartierele arată că niste sorcove. Fiecare investitor cu tiparul lui (că nici asta nu e arhitectură) și cu culoarea lui

 12. @Reader: PCR= Pile-Cunoștințe-Relații