G4Media.ro

Muncitorii români din industria cărnii protestează în Germania / Sunt angajați la…

Muncitorii români din industria cărnii protestează în Germania / Sunt angajați la fabrica de mezeluri Martens, din cadrul concernului Tönnies

Muncitorii români şi colegii lor îşi cer drepturile în cadrul unei demonstraţii la Gütersloh, un oraş din landul federal Renania de Nord-Vestfalia, transmite postul de radio Deutsche Welle

În Gütersloh, la fabrica de mezeluri Martens, din cadrul concernului Tönnies, sindicatele germane DGB (Deutscher Gewerkschaftsbund) au organizat un protest în scopul semnării unui contract colectiv de muncă.

La acestă fabrică, 70 la sută dintre angajaţi sunt români. O mare parte dintre aceştia vor primi contracte directe de la 1 aprilie.

Vezi video aici

Context

Deutsche Welle a scris în urmă cu două săptămâni că mai mulți salariaţi români de la Tönnies (pentru că, pe hârtie, oamenii au fost direct angajaţi de mega-concernul german) s-au adresat redacţiei DW Română, nemulţumiţi de condiţiile de cazare şi de neplata drepturilor salariale ce li se cuvin.

Astfel, oamenii continuă să fie cazaţi câte 2 într-o cameră, în timp ce „chiria de saltea” li se reţine direct din venituri.

Deşi li s-a promis salariul minim pe economie (9,50 euro pe oră) şi un program decent de lucru, din fluturaşii de salariu primiţi pe adresa redacţiei reiese clar că li se reţin nejustificat sume, astfel încât, după 5 săptămâni de lucru, ei nu primesc mai mult de o mie de euro în cont.

Iar cei care ajung în carantină, pentru că se confirmă în mod constant cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, sunt pur şi simplu uitaţi de angajator.


Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Prietenii lui Tîrîiac mafiot protejat de ciuma rosie zeci de ani de la plata impozitelor si taxelor la stat care dupa parerea lui prefera hotii si excrocii în locul fraierilor-adica romanii-dar de sulica asta nu are curaj nimeni sa se lege in tara asta ca el e magnatul sulii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.