G4Media.ro

Monica Anisie a cerut comisie de disciplină în cazul unei inspectoare din…

Monica Anisie a cerut comisie de disciplină în cazul unei inspectoare din cadrul Ministerului, acuzată de exprimări rasiste la adresa comunității rome: “Condamn categoric limbajul doamnei inspector!”

Ministrul Monica Anisie a anunțat, luni seară, pe pagina sa de Facebook că a declanșat o analiză în privința unei inspectoare acuzate de exprimări rasiste, Mina Maria Rusu de la Direcția Generală Minorități a MEC. Oficialul a condamnat, într-un mesaj pe Facebook, limbajul acesteia și a spus că a decis formarea unei comisii de disciplină “în limita atribuțiilor care îmi revin”. Sociologul Gelu Duminică semnalase că, pe 18 decembrie, Mina Maria Rusu înjurase comunitatea romă, fără să-și dea seama că era conectată în timpul unei conferințe video.

Ce scrisese, între altele, Gelu Duminică:

“18 decembrie 2020. Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în parteneriat cu Centrul Național de Cultură a Romilor – Romano Kher, a organizat o video conferință pentru a celebra minoritățile naționale din România, la care au participat vreo 50 de invitați. Doamna Mina Maria Rusu, inspector general în Direcția de Minorități și Relația cu Parlamentul din cadrul Ministerului Educației, a experimentat ceva probleme tehnice cu conectarea, motiv pentru care s-a cam enervat.  Fără să-și dea seama că era deja conectată, și că toată lumea o poate auzi, scoate un ”Fir-ați ai dracu’ de țigani!”. Clar și fără putință de tăgadă.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Paznic la poarta corectitdinii poltice! Asta o fi misia ministerului învățării? Și ne mai întrebam de ce apare, ca o pedeapsa, Simion și sosoanca?

  • E corectitudine politică să decizi înființarea unei comisii de disciplină care să analizeze „fir-ați ai dracu de țigani” spusă de un inspector pe minorități? Adică să înțeleg că dacă nu ar fi corectitudine politică inspectorii ar putea spune „fir-ați ai dracu de țigani”, fără să fie măcar analizați de o comisie? Mai să fie.. Pentru voi o să fie în curând corectitudine politică și dacă inspectorilor li se cere să nu fie rasiști

  • Forme fără fond, ma întreb dacă cineva din respectiva comunitate s-a simțit lezat, în afara de profitori ca gelu d. Și în pat să-i căutați, dacă n-or înjura și acolo, ca partidul comunist, securitatea și microfoanele. Doamna respectiva, cea din Vrancea, sunt convins ca nu acolo e locul ei, ci lipitor de afișe la PNL este cea mai buna exponent a corectitudinii poltice, din moment ce cu asta se ocupa. Și uite asa, cu oamenii care una înjura și alta acționează tirania corectitudinii poltice se lasă ca un nor greu peste tarisoara noastră. E normal, ca în ultimele săptămâni numai despre discriminări sa se vorbească, ba arbitrul cu meciul, ba g. Dumitru a, ba anisie…

  • bună dimineața, bat pari :))). Ori n-ai înțeles întrebarea simplă, cu un singur subiect și un singur predicat, ori ai înțeles-o, dar e atât de multă confuzie în lume că nici nu mai știi de ce vroiai să spui acum juma de minut :))), și de aia în loc de răspuns ai început să bolmojești o tocăniță de vorbe fără noimă 😀

  • E rău, rău să fii prost matale, sa nu înțelegi ca respectiva corecta poltic(asta ii e activitatea, se ocupa cu minoritățile astea false, după care mai stoarce ceva..) nu a făcut afirmația în public, a fost înregistrată fără sa vrea….

 2. E rasism clar, „fir-ati ai…” nu e interpretabil.

 3. rasism și discriminare este si in cazul copiilor care nu au acces la învățământ, proasta satului.
  va ocupați numai de mizerii.

 4. Nu mai scăpăm odată de asta? Treabă nu a făcut și nu face dar din gură știe să dea. Nu-i explică nimeni că salariile învățătorilor și profesorilor nu le asigură „discriminații”? Ei sunt doar niște beneficiar care nu contribuie cu nimic.

 5. Pentru cei care se grăbesc să înfiereze cu mânie proletară: faceţi un exerciţiu de sinceritate şi imaginaţi-vă că apar înregistrări cu fiecare vorbă pe care aţi spus-o în intimitatea familiei sau a cercului de apropiaţi. Cine e sigur că nu poate fi acuzat de discriminare, rasism, hate speech, etc, etc?

 6. Daca miine-poimiine o ataca un tzigan cu cutzitul o sa-si schimbe parerea !!! De peste 700 de ani ne chinuim sa-i integram…