G4Media.ro

Moment esențial în relațiile cu Marea Britanie: România a încheiat un parteneriat…

Moment esențial în relațiile cu Marea Britanie: România a încheiat un parteneriat în domeniul apărării, cu colaborare pe informațiile militare, industrie și servicii medicale

România și Marea Britanie au semnat miercuri un memorandum de înțelegere în domeniul militar, document de maximă importanță pe fondul Brexit și al nevoii României de aliați în domeniul securității.

Memorandumul a fost semnat la Londra de miniștrii Apărării din cele două țări, Gabriel Leş și Gavin Williamson, potrivit unui comunicat al Ministerului român al Apărării.

Ministerul britanic al Apărării a detaliat conținutul memorandumului, arătând că privește cooperarea în domenii precum industria de apărare, informațiile militare și medicină militară, potrivit portalului forțelor armate britanice.

”Pe parcursul întrevederii, cei doi oficiali au semnat Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării, document care va permite aprofundarea cooperării existente și identificarea de noi domenii de cooperare cu avantaje reciproce, reflectând statutul României de membru NATO și dinamica actuală a relațiilor bilaterale în noul context de securitate din Europa”, arată comunicatul Ministerului român al Apărării.

Reamintim că Marea Britanie este unul dintre partenerii NATO cu cea mai solidă prezență în România, unde participă constant la misiuni de poliție aeriană, dar și la alte exerciții comune. Autoritățile române au declarat în repetate rânduri că își doresc ca ieșirea Marii Britanii din UE să nu afecteze relațiile bilaterale din domeniul securității.

Foto: Gabriel Leş și Gavin Williamson (Ministerul Apărării)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sper ca Williamson a fost atent la ce a semnat pentru ca in Les n-am nicio incredere.

  2. Cine-l crede pe Les?
    Sinistrul Apărării!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.