G4Media.ro

Modernizarea Cinematografului Favorit din București majorată la circa 129 de milioane de…

sursa foto: Bucurestiul Secret- Facebook

Modernizarea Cinematografului Favorit din București majorată la circa 129 de milioane de lei / ”S-au înregistrat creşteri ale prețurilor de peste 70%”

Valoarea investiţiei pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea Cinematografului Favorit a fost majorată de la aproape 65 de milioane de lei cu TVA la circa 129 milioane de lei cu TVA, după ce Consiliul Local Sector 6 a adoptat un proiect de hotărâre pe această temă în şedinţa de marţi, informează Agerpres.

„Execuţia lucrărilor la acest obiectiv a fost începută în octombrie 2018, ca urmare a încheierii contractului de lucrări nr.181/30.10.2018. Pe perioada derulării contractului au intervenit situaţii a căror apariţie şi efecte nu puteau fi prevăzute de către executant, la data depunerii ofertei, ce au condus la apariţia unei disproporţii de prestaţii între părţi. Deoarece cea mai mare parte a structurii este metalică, iar în anul 2021 exista o majorare semnificativă a preţurilor produselor siderurgice, în mod special în cazul acestui contract, unde structura metalică este din oţeluri speciale, s-au înregistrat creşteri de peste 70%, comparativ cu prevederile din Ordonanţa Guvernului 15/31.08.2021, unde revizuirea preţului se face doar prin indicii (ICCM) ce asigură cca 10-11% din creşterea preţurilor”, prevede actul normativ.

Potrivit sursei citate, contractul de execuţie a încetat de comun acord. „În aceste condiţii este nevoie de reluarea serviciilor de proiectare, în vederea actualizării indicatorilor economici şi a Devizului General”, se mai menţionează în proiect.

sursa foto: Bucurestiul Secret- Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Creșterea la producator sau la raft?
  Daca un producator subventionatvde stat face programari sa ne ridicam bunurile direct de la el de pe tarla, la un preț cu 50% mai mic sunt sigur ca iau primul tren pîna la el (cu bilet subventionat de stat).
  Sunt obisnuit sa car sacoșe cu mine in tren…

 2. Cand vrei solutii de la un plagiator…

 3. Concret iarna nu e ca vara si nu este destept. Doctoratu’, cat e doctoratu’?

 4. Pai lui Ciuca ce-i pasa? Are „plapuma” foarte mare, cu pensie speciala nesimtita, cumulata cu alte venituri bugetare la fel de nesimtite, iar USL tocmai a marit din nou indemnizatiile demnitarilor, cu cateva mii de lei lunar.
  La fel sunt si „plapumile” lui Iohannis si a celorlalti nomenklaturisti PSD, PNL si UDMR, statul roman e la dispozitia lor, isi fac tot felul de privilegii zi de zi.
  Pentru ceilalti romani, in special aia din domeniul privat, „plapuma” e tot mai mica, mai ales ca trebuie sa cotizeze pentru plapuma burtosilor precum Ciuca sau „revolutionarul” pesedist Ciolacu.

 5. Ia saltati pensiile speciale la 40k pe saptamana si apoi pensionati-va …

 6. Daca plapuma ar fi folosita la nivel de principiu … jos palaria !
  Dar asa, ocazional sau chiar singular … pare cel putin ciudat ca politicianul sa mai gandeasca principial … 🙁

 7. Dl Ciuca a spus clar, ca ,,sa ne intindem atat cat este plapuma „.
  Dar seful Coalitiei , este dl Ciolacu !
  Si s au intins pt decizii cruciale pt tara, pt ca fara aceste decizii , guvernul crede ca tara intra in faliment !!!!!! :
  -angajari cu nemiluita de bugetari, indeosebi functionari publici si demnitari ;
  -majorare nr posturi bugetari, aprobate pt viitoare angajari, cu interdictie de alte aprobari din iulie ;
  – majorare salarii bugetari din ministere ;
  – majorare si indexare pensii speciale si speciali (ca legile trebuie respectate !!!, spunea dl Ciolacu, !! dar numai pt speciali ;
  – indexare salarii speciale (ca trebuie respectate legile – dixit dl Ciolacu – !!! numai pt speciali, dar pt contributivi NU trebuie ??;
  – aprobare pensii speciale parlamentari ;
  Dar trebuie precizat ca dl premier Ciuca, nu este dumnealui decidentul .
  Da, nu este dumnealui !
  Decidentul este coalitia, cu majoritari PSD, cu lider coalitie guvernamentala dl Ciolacu , si care oricand poate impune aspecte legale, sau poate iesi de la guvernare, raspunzatori pt toate deciziile coalitiei .
  Si care in un interviu dat la antena 3 in aprilie 2022, spune ca spera sa guverneze cu PNL, si dupa alegerile din 2024 .
  Si foarte multi cetateni, cred ca teama cea mai mare a PSD, si a dlui lider Ciolacu, este sa nu fie dati afara de la guvernare .
  Si ne amintim de o poezie din anii 50 a poetului George Lesnea : ,,Partidului „.

  ,,Partidul e n toate . E n cele ce sunt ,
  Si n cele ce maine vor rade la soare,
  E n holda intreaga si n bobul marunt,
  E n pruncul din leagan si n omul carunt ,
  E n viata ce vesnic nu moare „. !!!!!!!
  Doamne fereste de asa ceva si acum, in epoca actuala.

 8. Când ați dat 20 la sută la magistrați,cam 200 Ron/zi,nu cumva ați rupt plapuma???

 9. Unii au o plapuma mare, de mătase. Alții au un biet cearșaf, iar alții dorm goi! Fiecare primește după plapuma in viziunea guvernului. Al cu plapuma mare primește mai mult, că e obișnuit cu căldurică, sa nu răcească. Cel cu cearșaf primește un crâmpei, că e mai rezistent. Al de doarme gol nu primește nimic, ia mai dă-l fericirii de calit!
  Să dai 50 de bani subvenție la toți este ce am descris mai sus! Vor profita la greu cocalarii, pițipoancele și alte ființe dragi politicienilor, că astea sunt modelele societatii românești educate.