G4Media.ro

MIPE a publicat proiectul pentru stabilirea mecanismului de decontare a cheltuielilor pentru…

sursa foto: Facebook/ Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

MIPE a publicat proiectul pentru stabilirea mecanismului de decontare a cheltuielilor pentru sprijinul refugiaților ucraineni, în valoare de 100 de milioane de euro

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a publicat, marţi, astăzi, în transparenţă decizională, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru stabilirea mecanismului de decontare a cheltuielilor efectuate pentru acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară refugiaţilor din Ucraina.

Potrivit MIPE, cheltuielile urmează să fie decontate din Programul Operaţional Capital Uman.

”În acest scop, se propune crearea unei noi axe prioritare în cadrul POCU, cu o alocare de 100 milioane euro. Suma va proveni din relocarea a 50 milioane euro de la Axa prioritară 2 – ”Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs” şi a încă 50 milioane euro de la Axa prioritară 3 ”Locuri de muncă pentru toţi”. La suma provenită din fonduri europene se va adăuga cofinanţare naţională în valoare de aprox. 18,42 milioane euro”, a transmis MIPE, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, vor fi decontate cheltuieli în valoare de 40 euro / săptămână / persoană, pentru o perioadă de cel mult 13 săptămâni.

Cheltuielile vor fi decontate Ministerului Afacerilor Interne, instituţia care va elabora, prin Inspectoratul General pentru Imigrari, săptămânal, lista cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

MIPE precizează că sprijinirea refugiaţilor din Ucraina va fi decontată din POCU după ce Comisia Europeană va aproba modificarea POCU, lansarea apelului de proiecte, respectiv încheierea contractului de finanţare între MIPE şi Ministerul Afacerilor Interne, Romania.

Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul MIPE.

sursa: News.ro, Sursa: Facebook/ Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...