G4Media.ro

Ministrul Sănătății: În ultima săptămână, la nivel național mergem pe un număr…

Ministrul Sănătății: În ultima săptămână, la nivel național mergem pe un număr de infectați pe care îl putem pune în legătură cu școala: 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10-19 ani

“În ultima săptămână la nivel național mergem pe un număr pe care îl putem pune în legătură cu școala: 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10-19 ani”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Ministerul Educației. Nu se impune starea de urgență, a precizat ministrul, citate de Edupedu.ro.

Acesta a declarat că “astăzi am discutat la Ministerul Educației cu toți inspectorii școlari județeni: avem un parteneriat atât noi, părinții, profesorii, fiecare avem o parte pe care trebuie să o respectam. Ziua se compune din transport către școală, ziua școlii, transport de la școală către casă, lucrul în familie, jocuri în parcuri. Noi trebuie să respectăm aceste reguli“.

“La ATI, din cele peste 500 de locuri, până în 200 au fost pe ventilație mecanică invazivă“, a precizat oficialul.

Metoda carantinării la domiciliu cu urmărirea asimptomatică și testarea la apariția simptomelor este protocolul care funcționează acum, a declarat acesta.

Citește integral pe Edupedu.ro

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. USR=PNL=PSD=PCR

 2. Peste vreo 10 zile vom vedea si efectul alegerilor.

 3. Sa vezi nea Tatare cand o sa pui infectatii de covid19 in legatura si cu alegerile locale! Suprapuse peste infectarile cu scoala o sa ai, nea Tatare, un platou de peste 4000 de infectati pe zi si multe cocoase!

 4. Nelutu , te contrazice astahttps://www.g4media.ro/o-luna-de-la-redeschiderea-scolilor-in-majoritatea-tarilor-europene-focarele-de-covid-19-sunt-exceptia-nu-regula-si-afecteaza-foarte-putini-elevi-si-profesori-washington-post.html

  • Nu-l ”contrazice”, ba din contră, însă trolii ciobiți nu își dau seama pentru că sunt analfabeți și de aceea nu înțeleg ce citesc. Ciobitul ăsta covidiot e ăla care spunea că știe el morți care au fost trecuți la covid.

 5. In continuare astia nu realizeaza ca acei copii au bunici, parinti cu probleme grave(boli cronice) astfel copiii sunt receptori si emitatori de virus foarte usor(comportamentul copiilor in general este haotic, necontrolabil). In principiu acuma vor decide cati copiii in continuare vor trebui sa aibe pe cunostiinta ca si-au omorat parintii/bunicii.
  Trebuie pusa presiune in acest moment pe guvern pentru a deveni macar la minimul de responsabil si sa nu fie total prosti(precum in Idiocracy(film artistic)-pentru ca aici suntem prin calitatea lor intelectuala).
  Indiferent cat incomod ne este si pe cat ne place sa ne injuram intre noi, oamenii sunt singurii ce pierd acum(ne vom uita la familie cum moare pentru ca nu actionam).
  Presa mai mult ar trebui sa devina niste transmitori mai activi intre societati civile, grupuri civice, ONG-uri despre solutii in cum sa ne ajutam noi(guvernul nu are nici o directie spre a rezolva-din pacate-) . Este nevoie sa lasam toate orgoliile (macar 4 ani) si sa ne scoatem din …. .
  Poate ar fi interesant sa ne maturizam macar putin si sa avem grija de copiii nostri pentru ca in acest moment nu dam doi bani pe ei si-i omoram stand cu ochii pe internet.
  E doar o idee

 6. Știrea e incompletă. Tătaru a mai spus că în total, de la începutul molimei, au fost 3200 de copii. Rezultă că 25% din total sunt doar în ultima săptămână. Dacă e așa e de rău.
  Toată vara copii s-au jucat bot în bot și nu s-a întâmplat una ca asta.

 7. 870 din 2,8 milioane. Închideți școlile! România educata!