G4Media.ro

Ministrul Educaţiei anunţă admitere fără examen pentru olimpici și posibilitatea de a…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei anunţă admitere fără examen pentru olimpici și posibilitatea de a promova doi ani de liceu într-un singur an

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat sâmbătă posibilitatea elevilor de a promova doi ani de studiu într-un an şcolar, dar şi posibilitatea ca elevii olimpici să fie înscrişi la liceu fără a mai susţine Evaluarea Naţională sau examen de admitere, transmite News.ro.

Printre propunerile din controversata reformă propusă de CÎmpeanu se numără aceea ca ”elevii capabili de excelenţă” să poată promova doi ani de studiu într-un an şcolar, la decizia unităţii de învăţământ şi pe baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

De asemenea, una dintre modificări vizează posibilitatea ca absolvenţii clasei a VIII-a să poată fi înscrişi în clasa a IX-a fără susţinerea Evaluării Naţionale sau a concursului de admitere la colegiul naţional şi peste numărul maxim de elevi cuprins în respectiva formaţiune/clasă, dacă au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei sau au obţinut premiile I, II sau III la competiţii internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Acum sa vezi valorile, peste tot olimpici si liceul terminat in 2 ani:))))

 2. Deci, daca esti bun la atletism testul la mate, fizica sau chimie este floare la ureche, iar daca esti bun la matematica te poti face tenismen sau fotbalist. Acum o inteleg pe Halep, nu a participat la olimpiada de frica sa nu ajunga director la centrala de la Cernavoda.

 3. Ce personaj toxic! Nici nu are stare sa stea în pla mea în banca lui! Nu trece zi fără 2-3 modificări inventate! A zăpăcit și părinții și copiii!

 4. Pe cand eram student, s-a introdus posibilitatea de a face doi ani int-unul la facultate. Singurul care a facut asta a fost fiul rectorului. Un coleg mi-a spus sa nu ma supar, ci sa ma bucur ca a fost modest si nu a facut toata facultatea intr-un an.
  Anticipez ca 99% din cei care vor face mai multi ani de liceu intr-unul vor fi copii de politicieni.

 5. Posibilitatea aceasta trebuie să fie universal valabilă. Promovarea unui an de liceu se face în urma unui examen național din programa tuturor ariilor curriculare din respectivul an și al profilului liceului. Testul poate avea un punctaj maxim de 100 de puncte, promovarea fiind asigurată de obținerea a cel puțin 70 de puncte. La fel se poate proceda și la gimnaziu.

 6. Greu de inteles ciuda parintilor elevilor normali (hai sa ii numim asa) pe elevii exceptionali,
  Acesti elevi exceptionali sunt mereu sacrificati ca sa fie dadaciti majoritatea elevilor.
  Si cand in sfarsit, se deschid portițe la liceele de stat si pentru olimpici(clase de excelenta, promovarea a doi ani intr-un an etc), sar vigilentii mediocri ai românașilor sa puna piedici.
  Dar unde sunteți veșnic revoltatilor, atunci cand sub ochii copiilor voștri de gimnaziu si de liceu, vin copii care si-au insotit parintiiin strainatate?
  Habar nu au materia care se preda, dar se impune de la Minister ca in urma unui simulacru de examen la toate materiile sa absolve doi ani intr–un an, sau chiar in jumatate de an. Profii nu au incotro ca li se impune, asa ca submediocritatea triumfa. Si voi aveti ce boscorodi contra olimpicilor?

  • Olimpic la o materie nu inseamna ca esti bun la toate. Acum „se impune” de la minister ca olimpicii sa promoveze direct, fara simulacre de examene. Va ajunge maior sau colonel, un olimpic la greaca veche.

  • Coty, mai bine un olimpic pe munca lui, decat un elev submediocru care a însoțit parintii in străinătate bagat pe gât de minister sa promoveze doi ani in jumatate de an(si asta numai pentru ca are varsta ceva mai mare).
   Insa eu am inteles cand am citit proiectul de lege, ca vor da examen la toate materiile.
   Acum ce sa spun… Cum se schimba proiectele de la o zi la alta, nu stiu care va fi forma finala.
   Insa capacitatea de pregătire a unui olimpic este imensa, intrucat acesta are formatie de autodidact.
   Iar un olimpic la arte, educatie fizică, cultura civica, lb latina, lb română, nu vor aspira dupa parerea mea la asa ceva .
   Mai degraba un olimpic la matematica, fizica, chimie, care oricum invata la real si fac fata oricarei provocări. Scopul absolvirii mai rapide a liceului? Posibil pentru a avea mai mult timp la dispozitie sa aspire la o facultate de prestigiu din afara.
   Eu nu cred ca vor fi solicitări, poate cateva im toata tara. Parintiii echilibrați vor sa menajeze intelectul copiilor lor supradotați, nu sa il intinda la maximum.Asta este de fapt important.
   Acum depinde ce parinti vanatori de prestigiu are fiecare olimpic.