G4Media.ro

Ministerul Sănătății publică lista medicamentelor antitermice, antiinflamatoare și antivirale pentru gripă disponibile…

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătății publică lista medicamentelor antitermice, antiinflamatoare și antivirale pentru gripă disponibile în România

Ministerul Sănătății a transmis, marți, lista preparatelor comerciale pentru adulți și copii – antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă – disponibile în România.

Ministerul publică toate denumirile sub care sunt comercializate ibuprofenul, paracetamolul și oseltamivirum (medicamentul pentru gripă). Dintre toate medicamentele cuprinse în listă, ministerul menționează „discontinuitate temporară din motive de fabricație” doar pentru Panadol baby suspensie orală.

Citește și Lipsa Tamiflu din farmacii, pusă pe seama estimărilor: ”Anii trecuţi a fost o cerere mult mai mică” / Pentru adulţi, costul unui tratament este de 78,40 lei, iar pentru copii este 55 lei

Citește și DOCUMENT Lista cu antibioticele pentru care vor fi interzise exporturile din România pe o perioadă de 6 luni. Măsura va fi luată și pentru ibuprofen și paracetamol de uz pediatric / Rafila: „Trebuie să primim un aviz din partea Uniunii Europene încât acest ordin să poată să fie publicat”

G4Media a scris în premieră în decembrie despre criză medicamentelor pentru copii în farmacii în plin val masiv de viroze respiratorii. Banalul paracetamol era aproape de negăsit în farmacii la acel moment.

La sfârșitul lunii noiembrie, Agenția Națională a Medicamentului (ANM) a anunțat că vor lipsi din farmacii Nurofen și Panadol. „Din cauza unui consum mai mare decât cel estimat, pentru Panadol Baby 24mg/ml deținătorul autorizației de punere pe piață (DAPP) a anunțat discontinuitate temporară din motive comerciale”, anunța agenția, care preciza că se preconizează reluarea punerii pe piață în 18 decembrie.

Citește aici mai mult despre criza medicamentelor pentru copii

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...