G4Media.ro

Ministerul Sănătății, anunț despre consumul preventiv de iod: ”Poate provoca afecțiuni ale…

Sursa foto: Unsplash

Ministerul Sănătății, anunț despre consumul preventiv de iod: ”Poate provoca afecțiuni ale tiroidei/ În caz de incident nuclear se administrează doar în primele ore și va fi distribuit în cel mai scurt timp de autorități”

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, un anunț despre consumul preventiv de iod, explicând populației că acest lucru le poate afecta glanda tiroidă.

În caz de incident nuclear, iodul se administrează doar în primele ore, iar acesta va fi distribuit în cel mai scurt timp de autoritățile medicale locale, transmite Ministerul Sănătății.

Producerea și stocarea iodului sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, mai spune ministerul.

 • ”În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică (…) În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Unsplash

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. v-as fi pozat :

  ” Marile sperante ”

  si

  „Pe aripile vantului „

 2. sosocii au ivermectina de paduchi, e buna si la radiatii nucleare!

 3. Daca am inteles corect mecanismul de functionare al iodurii de potasiu, ea doar protejeaza tiroida de acumularea de iod radioactiv care ar putea aparea dupa un accident atomic. Adica tiroida absoarbe iod oricum, dar daca se iau pastile de iodura de potasiu, iodul absorbit e majoritar din pastila, nu cel radioactiv care ar putea provoca probleme. Dar orice iod in exces provoaca probleme destul de serioase de tiroida. Daca nu exista riscul unei contaminari radioactive, iodul nu ar trebui luar preventiv.

 4. Șoșocariiiii, cred ca voua voua vi se adreseaza.
  Dar voi faceti cum stiti ca doar sunteti specialisti.

  • ai luat-o pe a 4-a?…

 5. imb3cilii care iau iod de capul lor să nu uite de ivermectină și arbidol, da?

 6. Problema e ca am vazut in pandemie cat te poti baza pe autoritati. Cand stii ca ai incompetenti, impostori in functii de conducere, la ce te poti astepta? Statul roman e de carton.

 7. sa vezi la a3 specialisti in nucleare,monica pop,cercel, aia de la Oradea care te vindeca de radiatii prin telefon.

 8. Autoritatile sunt iresponsabile, ca de obicei.
  Cum vor da in Bucuresti, in cateva ore, iod la peste 2 milioane de locuitor i?
  In plus, inca e molima numita covid.
  Lasa sa crape cat mai multi…Din partea autorităților…