G4Media.ro

Meteo: Caniculă şi disconfort termic accentuat în Bucureşti, până sâmbătă dimineaţa /…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Meteo: Caniculă şi disconfort termic accentuat în Bucureşti, până sâmbătă dimineaţa / Temperatura maximă: 38 de grade / Cod galben și portocaliu de caniculă peste jumătate din țară, joi și vineri

Vremea caniculară va persista în Bucureşti, cel puţin până sâmbătă dimineaţa, iar disconfortul termic va fi accentuat, arată prognoza publicată, joi, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, în perioada 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 10:00, în Capitală, valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă între 17 şi 20 de grade. Cerul va fi variabil, în timp ce vântul va sufla în general moderat, transmite Agerpres.

În intervalul 21 iunie, ora 10:00 – 22 iunie,ora 10:00, căldura va continua să fie prezentă în Bucureşti, dar se va diminua uşor în intensitate. Vremea va fi caniculară în orele amiezii, când şi ITU va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, va fi de 34 – 35 de grade, iar cea minimă de 17 – 19 grade.

ANM a emis noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, valabile în zilele de joi în vineri, în aproape toată ţară, inclusiv în municipiul Bucureşti.

Peste jumătate din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti, se va afla sub avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă pe parcursul zilelor de joi şi vineri, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform prognozei de specialitate, joi, un Cod galben de căldură excesivă va fi valabil în Crişana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei şi în Dobrogea continentală. În aceste zone, valorile maxime de temperatură vor fi 32 – 35 de grade şi pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Totodată, un Cod portocaliu de caniculă va viza regiunile: Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei şi în sudul Transilvaniei. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa între 33 şi 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jur de 39 de grade.

De asemenea, disconfortul termic va fi accentuat, cu un ITU ce va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Meteorologii prognozează că valul de căldură va rămâne deasupra României şi vineri, 21 iunie. Astfel, în marja avertizării Cod galben vor fi afectate zone din Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Oltenia şi Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 32 şi 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar ITU se va apropia şi va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

În plus, va fi valabil un Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum şi în sudul Transilvaniei şi al Crişanei. În acele zone se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, cu maxime cuprinse între 33 şi 37 de grade. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

ANM precizează că, în zilele următoare, valul de căldură se va extinde şi intensifica.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...