G4Media.ro

Merkel apără relaţiile cu Rusia: ”Un partener”

Merkel apără relaţiile cu Rusia: ”Un partener”

Cancelarul german, Angela Merkel, a apărat sâmbătă cu putere relaţiile economice şi politice ale ţării sale cu Rusia, îndemnându-i pe liderii prezenţi la conferinţa de securitate de la Munchen să coopereze în abordarea problemelor globale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Poziționarea lui Merkel vine pe fondul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, dar și după implicarea tot mai agresivă a Moscovei în politica internă din majoritatea statelor europene, prin sprijinul au chiar finanțarea directă a unor mișcări anti-europene. Mai mult, Germania însăși a avertizat public Rusia să înceteze amestecul în treburile sale interne după scandalul manipulării chestiunii imigrației.

Adresându-se unei audienţe în care se afla şi Ivanka Trump, fiica preşedintelui american Donald Trump, Angela Merkel a apărat proiectul noului gazoduct Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, criticat de liderul de la Casa Albă, dar și de multe state est-europene sau de Marea Britanie.

Trump a acuzat Germania că este ‘captivă’ faţă de Rusia din cauza dependenţei energetice de această ţară, însă Merkel a argumentat: ‘Dacă în timpul Războiului Rece (…) am importat mari cantităţi de gaz rusesc, nu înţeleg de ce vremurile ar trebuie să mult mai grele astăzi, aşa încât putem spune: Rusia rămâne un partener’.

‘Vrem să facem Rusia dependentă doar de China?’, a întrebat ea. ‘Este acesta interesul nostru european? Nu cred nici acest lucru’, a continuat şefa guvernului german, citată de Agerpres.

În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri care a urmat, Angela Merkel a subliniat că ar fi greşit ca Rusia să fie exclusă politic. ‘Din punct de vedere geostrategic, Europa nu poate avea un interes în tăierea tuturor relaţiilor cu Rusia’, a afirmat ea.

Angela Merkel a pus sub semnul întrebării dacă decizia SUA de a se ieşi din acordul nuclear cu Teheran şi de a se retrage militar din Siria constituie cel mai mod de a aborda problema Iranului.

‘Singura întrebare este cum ne atingem obiectivul comun (…) Facem aceasta punând capăt acordului sau folosind mica pârghie pe care o mai avem (prin intermediul acordului nuclear)? Aceasta este o chestiune tactică’, a mai spus Merkel.

Răspunzând întrebării referitoare la relaţiile internaţionale, pusă de organizatorii conferinţei – ‘Mare puzzle: Cine va strângem piesele?’ -, Merkel a răspuns, în aplauzele zgomotoase ale publicului: ‘Doar noi toţi, împreună’.

Foto: Putin și Merkel (sursa Kremlin.ru)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. E voila… ca sa vezi de unde sare uneltirea cu Rusia și “Collusion”-ul despre care latră G4 et comp. Va da merkeleasa pe pâine …

  • Ba , B(oulete) , cum e vremea la Tiraspol ? G4 nu latra , incearca sa lumineze si sa informeze corect lumea , inclusiv pe voi ,mancurti maidanezi abandonati . Stai sa vedem , urma-alege , mamaie a mai luat-o pe carca cu cohortele de musulmani si nu stia cum sa dreaga busuiocul . Ti-a dat merkeleasa pana acum govno pe hleb , e agonia de final , din 2021 sa vedem cum scoateti camasa din itari cu Annegret Kramp -Karrenbauer , o sa aveti krampe si regrete dupa mamaia redegista iubitoare !

  • Nu latră? Urla la luna deja bai politrucule. Se încadrează exact cu antena3, Luju su alte pagini toxice chipurile “de știri”. Știu doar sa țină stânga, orice curent de dreapta e pentru ei “extrema”, prezintă doar știrile externe pe care le vor și in maniera ultra progresista. Cititorii lor sunt cei de teapa ta care jignesc doar ca cineva nu e de acord cu ei. Iar in privința babei, nu îți face iluzii cântecul ei de lebădă e sa va dea pe mâna rușilor pentru “securitate energetică”.

  • @zzz

   scuze ca te trezesc iar din somn, cred ca sforai la greu de ai pus trei „z”

   de cand am inceput sa postez pe g4 am tot adus argumente despre bruderschaftul dintre MAIKA RASSIA si AL IV-LEA REICH

   iata ca incet-incet aceste legaturi nu se mai pot ascunde

   sub umbrela crearii UE (un plan BUN de a crea o super-putere care sa faca fata marilor puteri economice-miliare – USA, RUSIA, CHINA) germanika a distrus totul / a acaparat totul

   sansa ROMANIEI este sa intareasca aliantele cu POLONIA – USA – UK – ISRAEL

   NATO se va dizolva nu pt ca USA ar dori asta, ci pt ca germanika o vrea

   apropo de replica ta

   „, mamaie a mai luat-o pe carca cu cohortele de musulmani si nu stia cum sa dreaga busuiocul”

   ce folos ca o formatiunea ei o ia pe coaja la alegeri,

   sute de mii de NON-EUROPENI sunt in inima ei

   citeste dreaqului sa vezi ce se intampla in franta, belgia, tarile nordice sa afli ce fac musulmanii care nu se pot integra

 2. Ribentrop – Molotov
  Soeram ca Merkel sa pice. Stazi…

 3. Situatia ROMANIEI este de pe-acum absolut identică cu cea din 1918 si 1940 . NU MAI POATE FI nicio îndoială . Între cei DOI POLI GEOPOLITICI , de-acum înainte bine conturați , se vor derula toate mesajele, explicite ,implicite,duplicitare ale onor partidelor, onor presei, onor fiecare comentator. INDIFERENT DACA PLEACA TRUMP , indiferent DACA MERKEL PLEACĂ după 12 ani de domnie. Cat priveste FRANTA – putere nucleară europeană – nu se poate trece cu vederea ca MACRON nu a participat. ESCHIVĂ ? Sigur că DA ! VESTELE GALBENE ! Cât despre UK si BREXIT-ul său mai un pic si un pic de răbdare … AȘA CĂ E DE ASTEPTAT … părerile domniilor voastre … CU MARE, MARE INTERES !

 4. Aceasta este UE, pe de o parte declara cu juma de gura ca este impotriva Rusiei, iar pe de alta parte incheie intelegeri cu Rusia pe la spate. In acelasi timp Iohannis s-a intalnit cu Pence la Munchen si a transmis un mesaj clar de sustinere a parteneriatului cu SUA. De astazi am devenit un anti -european, chiar daca pana azi am incercat sa fiu pro EU. Iar peste goate , tovarasa Merkel ovationata cu urlete si aplauze!

 5. Sunt bucuros de doua lucruri: ca apune vremea lui Merkel in Europa si ca scapam si de putoarea puterii PSD in Romania!

 6. Germania afară din UE dacă vrea cu gaz rusesc

 7. Este de văzut cum ar fi reacționat „lumea bună, fină și subțire” dacă România ar fi încercat să stabilească relații comerciale cu Federația Rusă așa cum o face Germania. Să ne mai amintim că „Înainte de declanșarea Operațiunii Barbarossa, Germania Nazistă și Uniunea Sovietică se aflau în relații prietenești, în special după semnarea pactului Molotov-Ribbentrop cu puțin timp înaintea invaziei Poloniei. Această înțelegere era un pact de neagresiune de fațadă, principalele prevederi fiind cuprinse în acordurile secrete, care stabileau împărțirea statelor învecinate între cele două puteri. Pactul a fost o surpriză de proporții pentru statele lumii din cauza ostilității reciproce afișate până în acel moment, cât și ca urmare a deosebirilor ideologice uriașe dintre comunism și nazism. ”

 8. SE VA AFLA , nene Radulescu ! Cu adevarat NU S-A VRUT ! După 75 de ani ROMANIA MARE asa cum a apărut ea in cel mai democratic mod la 1 Decembrie 1918 nu mai există ! Cu Germania s-a ”rezolvat ” problema, cu ROMANIA NU SE POATE ? DE CE ? Pentru că noi cu BASARABIA trebuie sa fim o monedaă de… schimb de idei permanent ? Ce jocuri geo politice trebuie sa suportam noi ? DE CE ? IN INTERESUL CUI ? Cunosti cat de cat ce se intampla in TRANSNISTRIA ? IN REPUBLICA MOLOTOVA ?? Pe seama noastra !! Este diabolic peste masură ce se întreprinde acolo !! Acolo RO nu are absolut niciun cuvant de spus !! DE CE ? Peramanent trebui ca 25 de milioane de români sa trăiască cu sabia lui Damocle de-asupra capului ? Vesnic pregatiti cu bocceluta in spate sa o ia din loc ?Ce fel de politică internationala echitabilă e asta ? QUI PRODEST ?

 9. Das is Realpolitik! Sehr gut Frau Merkel!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.