G4Media.ro

Marea Britanie impune obligativitatea carantinei pentru toţi călătorii care vin din străinătate

Marea Britanie impune obligativitatea carantinei pentru toţi călătorii care vin din străinătate

Marea Britanie a anunţat vineri că va impune începând de luni, pe lângă obligativitatea prezentării unui test negativ COVID-19, şi respectarea unei perioade de carantină de zece zile în cazul tuturor călătorilor care sosesc din străinătate, potrivit Agerpres. În acest fel, britanicii au pus capăt excepţiilor acordate anumitor ţări.

Executivul britanic a anunţat vineri sfârşitul scutirii de a respecta perioada de carantină acordată până acum ţărilor cu o rată scăzută de contaminare, precum Japonia sau Australia.

Marea Britanie este puternic afectată de cel de-al doilea val al epidemiei noului coronavirus, a cărui virulenţă este atribuită unei variante a virusului, mult mai transmisibilă.

Criticat pentru modul în care a gestionat criza sanitară, guvernul conservator al premierului Boris Johnson îşi concentrează eforturile asupra vaccinării în masă. Peste 3,2 milioane de persoane au primit deja prima doză de vaccin.

„Tocmai pentru că avem speranţa acestui vaccin şi există riscul unor noi tulpini din străinătate trebuie să luăm măsuri suplimentare acum pentru a preveni pătrunderea acestor tulpini în ţară”, a declarat Boris Johnson în cadrul unei conferinţe de presă în care a explicat noile măsuri.

În consecinţă, oricine ajunge în Regatul Unit va trebui să rămână în carantină timp de zece zile, perioadă ce poate fi scurtată printr-un test negativ, efectuat la cel puţin cinci zile după sosire.

Premierul Boris Johnson a cerut britanicilor să respecte cu stricteţe măsurile de izolare în vigoare pentru a stopa răspândirea epidemiei.

Chiar dacă numărul cazurilor noi a scăzut de la impunerea măsurilor de izolare, Marea Britanie a înregistrat aproape 56,000 de contaminări în ultimele 24 de ore, conform informaţiilor oficiale date publicităţii vineri. Numărul persoanelor spitalizate, care depăşeşte 37,000, este în creştere şi a depăşit cu mult vârful primului val. În Marea Britanie, peste 87,000 de persoane au murit în termen de 28 de zile de la testarea pozitivă cu noul coronavirus, cel mai mare bilanţ la nivel european.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. UK is not UE .
    But the quuen în european.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.