G4Media.ro

Marcel Boloș confirmă că a accepat propunerea PNL de a prelua Ministerul…

Marcel Boloș confirmă că a accepat propunerea PNL de a prelua Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „Dacă nu o să am rezultate, mă retrag”

Actualul șef al Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest (ADRNV), Marcel Boloș, confirmă pentru actualdecluj.ro că a acceptat propunerea liberalilor de a prelua portofoliul Ministerului Cerecetării, Inovării și Digitalizării. Boloș admite că a purtat destule discuții cu liberalii înainte de a-și asuma acest portofoliu, din pricina componentei tehnice care vizează „partea de digitalizare”.

„Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș.

Fost Ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Orban, Marcel Boloș afirmă că nu are nicio emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul acestui Minister, pentru că deține o vastă experiență în domeniu. „Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a completat acesta.

Boloș adăugat că în cazul în care nu va avea rezultatele pe care și le-a propus, se va retrage: „Pentru mine este o onaore dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”.

Pentru că vine din zona neafiliaților politici, Boloș a ținut să mai precizeze că decizia numii sale va aparține Guvernului și premierului Nicolae Ciucă și că în acest moment acceptul său înseamnă doar un răspuns la o propunere de principiu venită din partea PNL.

G4Media a relatat marți că negocierile din interiorul PNL între diferitele facțiuni și filiale pentru ocuparea postului de ministru al Digitalizării și Cercetării s-au încheiat cu propunerea finală ca Marcel Boloș să ocupe această funcție.

Propunerea urmează să fie formalizată într-o ședință viitoare a Biroului Politic Național al PNL.

Inițial, pe lista liberalilor de la centru, pentru această poziție de ministru s-a aflat și deputatul liberal Sabin Sărmaș, fost șef al Autorității pentru Digitalizarea României, dar și Raluca Turcan (fost ministru al Muncii) și Robert Sighiartău (secretarul general al PNL).

Sursa: actualdecluj.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ce minte!
  El e acolo sa astepte sa vina institutiile sa acceseze fondurile.
  De ce ar face asta?
  Lasa ca merge si asa.
  In timpul asta salariul se plateste. Sinecura perfecta ministerul asta.
  Ca cel al familiei

  • Aici nu ai dreptate, sunt foarte mulți bani pentru cloud-ul guvernamental, plus programele de finanțare pe digitalizare administrației, iar cercetarea se finanțează pe granturi….Bolos e un profesionist pe finanțare, a dovedit-a la ADR NV și cât a fost ministrul fondurilor, daca Ghinea nu schingiuia PNNR, să încapă fanteziile Ongistilor și ale lui VV, Malureanu, și consultărilor străini, aveam PNNR-ul care aducea dezvoltare, iar exercițiul 2021-2027 nu stânga 1 an, avea ghiduri și proiecte deja aprobate…

  • Stii si tu foarte bine ca secretele trebuiesc aparate – nu digitalizate.
   Ma oboseste cenzura g4…

 2. Dar Budai nu ati mai găsit ?
  Unde e Andrușcă ? Să revină dom’le specialistul PSD Andrușcă, ca să ne scoată din criză !

 3. Inca un specialist parat de care nu au auzit decat cozile de topor de la partid… viitorul suna bine😁

  • Tipul ăsta îmi place!