G4Media.ro

Mandatul de arest la domiciliu pentru Marina Tauber, deputata partidului „Șor” și…

Sursa foto: Marina Tauber / Facebook

Mandatul de arest la domiciliu pentru Marina Tauber, deputata partidului „Șor” și organizatoarea protestelor anti-UE din Moldova, prelungit cu 20 de zile

Judecatoria Chișinău a prelungit, joi, mandatul de arest la domiciliu cu 20 de zile pentru deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, anunță Procuratura Anticorupție din Republica Moldova, transmite Ziarul de Gardă.

Marina Tauber, mâna dreaptă a oligarhului pro-rus Ilan Șor și principala organizatoare a protestelor anti-UE din Republica Moldova, a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău când voia să plece spre Tel Aviv (Israel) prin Istanbul.

Procuratura anticorupție din Moldova a anunțat că a luat măsura reținerii politicienei pro-ruse pentru că ea avea interdicție de a părăsi țara.

De remarcat că și șeful de partid al lui Tauber, oligarhul condamnat definitiv Ilan Șor, a fugit din Republica Moldova. Presa moldoveană a publicat constant informații despre faptul că acesta s-a aflat în Israel după fuga din țară.

Marina Tauber este considerată de presa din Moldova drept unul dintre vectorii Federației Ruse la Chișinău. Ea a instigat populația permanent în ultimul an la răsturnarea actualei conduceri pro-occidentale a țării prin proteste.

Marina Tauber a fost invitată în februarie la România TV, în prime time, unde și-a expus ideile. România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, i-a dat platformă timp de peste o oră Marinei Tauber, vicepreședintele partidului pro-rus al mogului fugar Ilan Șor. Tauber a fost invitată în emisiunea lui Victor Ciutacu în ziua în care ea a organizat un nou protest împotriva conducerii pro-occidentale a Republicii Moldova, protest la care mai mulți participanți au vrut să pătrundă în clădirile guvernamentale.

Marina Tauber este vicepreședinte și deputat al Partidului Șor. Ea este judecată în dosarul care privește furtul a un miliard de euro din băncile din Republica Moldova. A stat în arest preventiv în timpul cercetărilor. Șeful său, Ilan Șor, este pionul principal al Rusiei în Republica Moldova. În 2017, Șor era condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în primă instanță în dosarul furtului miliardului. Apel se judecă și acum. Între timp, Șor a fugit din țară.

Marina Tauber a prezentat în intervențiile de la RTV narațiunile propagandei ruse: Maia Sandu vrea să târască Moldova în război, Maia Sandu distruge economia și nivelul de trai al populației, Republica Moldova trebuie să stea departe de orice alianță.

În emisiunea RTV nu a fost prezent nici un reprezentant al autorităților de la Chișinău care îți să expună punctul de vedere.

Sebastian Ghiță, fondatorul RTV, a fugit în Serbia cu o zi înainte de a fi inculpat într-un dosar DNA. Autoritățile judiciare din Serbia au refuzat extrădarea lui Ghiță în România. Într-o înregistrare difuzată de RTV după fuga sa, el a prezentat două nume despre care susținea că sunt agenți CIA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Parlamentarii în R Moldova nu au imunitate ?