G4Media.ro

Mai multe proiecte din județul Vaslui riscă să rămână neterminate / Consiliul…

Sursa foto: Pexels.com

Mai multe proiecte din județul Vaslui riscă să rămână neterminate / Consiliul Judeţean a informat primăriile că nu există fonduri pentru cofinanţări

Mai multe proiecte începute în judeţul Vaslui riscă să rămână neterminate, după ce Consiliul Judeţean a informat primăriile că nu există fonduri pentru cofinanţări, anunță Agenția de presă Rador.

Astfel, vor primi bani doar proiectele care vor fi finalizate în acest an, dar primarii spun că singura lor soluţii este să se împrumute de la Trezorerie pentru a nu pierde proiectele deja începute.

Sunt numeroase primării în ţară care, deşi au obţinut fonduri pentru diferite proiecte, se află în situaţia de a nu avea bani pentru cofinanţările investiţiilor. Acesta speră la sprijinul financiar oferit de consiliile judeţene, aşa cum s-a întâmplat la Vaslui, de pildă, unde la cea mai recentă repartizare a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, două oraşe şi 22 de comune au solicitat fonduri, unele fiind, precum comuna Puieşti, chiar în situaţia de a fi cu conturile blocate de executori.

”O parte dintre primăriile care au solicitat bani vor primi bani pentru echilibrarea bugetelor, dar doar cele care au situaţii de-a dreptul critice”, susțin reprezentanții Consiliului Județean Vaslui.

La cea mai recentă repartizare a sumelor de la Consiliul Judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale au fost împărţite în jur de 17 milioane de lei.

Primarii care au solicitat sprijin pentru asigurarea cofinanţărilor la proiectele în derulare şi nu au primit, au fost îndemnaţi să se împrumute la Trezorerie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...