G4Media.ro

Mai mult de jumătate dintre cei 186,000 de participanți la EC_Special by…

Sursa foto: Electric Castle

Mai mult de jumătate dintre cei 186,000 de participanți la EC_Special by Electric Castle erau vaccinați / Adrian Despot, Vița de Vie: „Nu mai vreau să iau pauză. Trebuie să găsim soluții, nu restricții”

186,000 de persoane au acceptat invitația Electric Castle anul acesta de a participa la ediția specială denumită EC_Special, 10 zile de muzică la Bonțida și la Cluj-Napoca. Dintre aceștia, anunță organizatorii, mai mult de jumătate au prezentat dovada vaccinării, iar restul au dovedit printr-un certificat că au trecut prin boală sau au făcut un test PCR.

Directorul Electric Castle, Mihai Păun: „A fost un exercițiu de încredere colectivă în care reînvățăm să fim noi”

Pregătirile pentru EC_Special au început în urmă cu doar două luni, atunci când măsurile anunțate de autorități au permis organizarea de evenimente mari în aer liber. Încă de la început, organizatorii și-au asumat că ediția din acest an va avea o formă specială, sub forma unui experiment, cu mai multe evenimente în zeci de spații, pentru evitarea aglomerației.

„Cred că a fost esențial să organizăm anul acesta festivalul; a fost esențial pentru participanți, dar și pentru noi, ca echipă. Am revenit toți la viața și la lucrurile pe care iubim să le facem ca oameni și care ne fac oameni. A fost un exercițiu de încredere colectivă în care reînvățăm să fim noi. Suntem back to life!”, a declarat directorul festivalului, Mihai Păun.

Artista Valeria Stoica: „Oamenii erau însetați să asculte live”

Ediția specială a Electric Castle a fost gândită și ca o scenă solidară oferită artiștilor români, care s-au numărat printre categoriile profesionale cele mai afectate de pandemie. Mai mult de jumătate din line-up-ul ediției speciale a fost format din grupuri și interpreți români.

Solistul trupei Vița de Vie, Adi Despot, a împărtășit cu participanții cum a fost pentru el ultimul an și jumătate: „Pandemia a fost îngrozitoare, depersonalizantă. Nu mai vreau să iau pauză. Trebuie să găsim soluții, nu restricții”, a afirmat Despot.

Artista Valeria Stoica, originară din Republica Moldova, a recunoscut că s-a gândit chiar să renunțe la muzică. M-am întors în pandemie acasă, în Moldova. După o săptămână petrecută în Nisporeni, simțeam că dacă mai rămân, nu mă mai întorc și mă las și de muzică. Simțeam că trebuie să mă întorc. Oamenii erau însetați să asculte live”, a afirmat ea. 

Și artiștii străini au împărtășit că au ținut neapărat să vină pe scena EC după un an și jumătate de pauză. Unul dintre cei mai așteptați artiști, DJ Marky, a călătorit peste 25 de ore și a fost nevoit să petreacă 10 zile în carantină în Mexic ca să-și poată întâlni publicul la EC_Special.

Care au fost cele mai așteptate concerte

La Cluj, cele mai populare concerte, care au strâns în jur de 5,000 de participanți, au fost cele ale lui Asaf Avidan, Aurora și Irina Rimes din Piața Unirii, iar la Bonțida au făcut senzație zeci de artiști printre care HVOB, Sigma, Ben Bohmer și DJ Marky.

Pe Cetățuie, scenele de la Turnul Parașutiștilor și de pe Terasa Belvedere au fost locurile preferate de petrecere și dans, iar cel mai popular DJ act a fost al lui Acid Pauli.

În total, la ediția specială din acest an au participat 186,000 de persoane. Cel mai tânăr participant, adus de părinții lui, are 2 luni, iar cel mai vârstnic, 81 de ani.

70% din materia primă folosită la prepararea mâncării a provenit din Transilvania

La festival, 70% din materia primă folosită la prepararea mâncării a provenit din Transilvania, cel mai consumat fel de mâncare la Cluj fiind tacos, iar la Bonțida – burgerul. La capitolul băuturi, preferata participanților a fost, de departe, berea.

Un mediu sigur pentru participanți pentru a se bucura de muzica live

Peste 3,650 de persoane au fost testate gratuit, până vineri, în rețeaua Medlife, în clinicile din Cluj și în punctele mobile amplasate înainte de intrarea în spațiul de la festival. Potrivit datelor obținute de la Direcția de Sănătate Publică din Cluj, dintre cei testați în punctele mobile amplasate înaintea zonei de acces în festival, patru persoane au fost depistate pozitiv și au fost trimise în carantină, în timp ce restul au avut un test negativ și au putut participa la concerte.

Organizatorii se pregătesc deja de ediția din anul 2022 și au pus bilete în vânzare pe site-ul festivalului.

Notă: G4Media.ro este partener EC_Special

Sursă foto: Electric Castle

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Asta inseamna sa nu-ti pese de familie. Fiecare la „castelul” lui… cu interactiune pe oatzap

  2. Mai mult de jumătate mi se pare o informație vagă. Mă așteptam să aflu că majoritatea oamenilor din tipul acesta de public este vaccinata.

  3. 186mii de pr…i de care organizatorii isi bat joc anual si ei nici macar nu se prind :))

  4. Încă 2 săpt și o să avem o „explozie” de cazuri. Vai de mine… Secțiile ATI, corona, carcalacul suprem, îmi cer scuze virusului!

  5. Ce nu face citu pentru penibilul de boc. In nicio tara din ue nu se permite organizarea de astfel de evenimente mii de oameni. Lacomie ardeleana.

  6. Până acum se spunea că această muzică se adresează oamenilor tineri și educați ,nu niste prostovani analfabeți care asculta manele.Se consideră că nu s-au vaccinat in principiu oamenii cu o educație sub medie ,și preponderent de la tara.Faptul că doar jumate din participanți erau vaccinați chiar daca majoritatea erau tineri înseamnă că analfabeții și prostii au fost într-un număr extrem de mare.Daca făcea Guta concert poate procentul de vaccinați era tot pe acolo.

  7. cei 180.000 sunt de fapt o mare vrajeala a organizatorilor, care aduna de fapt numarul de participanti in fiecare dintre cele 10 zile de festival. adica o medie de vreo 18.000, pe ideea ca in fiecare zi ar fi fost alti oameni, nu aceeasi. dar cat timp da bine la sponosori….