G4Media.ro

Ludovic Orban: Nu înțeleg de ce PSD încearcă să pună legătura între…

Ludovic Orban: Nu înțeleg de ce PSD încearcă să pună legătura între dezbaterea PNRR și ratificarea tratatului EUROATOM / Nu pot să-și bată joc de toți cetățenii din UE

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni că nu înțelege de ce PSD încearcă să condiționeze dezbaterea Planului Național de Relansare și Reziliență de votul pentru ratificarea tratatului EUROATOM în Parlament.

”Îi invit pe toți parlamentarii că nu pot să-și bată joc de toți cetățenii din UE, încercând să șantajeze cu neparticiparea la votul de ratificare a tratatului. Comisia Europeană nu poate începe finanțarea în toate țările UE”, a declarat Orban la finalul ședinței conducerii PNL.

PSD a anunțat încă din luna martie că nu va vota tratatul EUROATOM până când premierul Florin Cîțu nu va prezenta PNRR în Parlamentu. Fără voturile PSD, Coaliția nu are cum să adopte tratatul EURATOM pentru că este nevoie de votul a două treimi dintre parlamentari.

Cele mai relevante declarații făcute de Ludovic Orban pe tema PNRR

Am discutat și de PNRR. Sunt reforme necesare, reforma pensiilor, digitalizarea, reforma în ce privește funcționarea sistemului fiscal, în domeniul justiției, în educație, toate aceste reforme fac parte din reformele incluse în programul de guvernare și vor fi realizate pentru că sunt necesare.

Asta este o discuție a premierului care a anunațat că va avea o discuție cu liderul PSD. Eu cred că PNRR este rodul unei consultări ample, care a fost făcută în societatea românească, consultare la care au participat actori importanți din societate, patronat, asociații profesionale, de grupuri reprezentative. PNRR nu poți să-l aprobi în Parlament, este în discuții, în negocieri.

Este complicat să facă obiectul unor dezbateri parlamentare. Nu înțeleg de ce PSD încearcă să pună legătura între dezbaterea PNRR și ratificarea tratatului Euroatom. Este necesară o majoritate calificată de două treimi. Îi invit pe toți parlamentarii că nu pot să-și bată joc de toți cetățenii din UE, încercând să șantajeze cu neparticiparea la votul de ratificare a tratatului. Comisia Europeană nu poate începe finanțarea în toate țările UE.

Context

Tratatul EURATOM prevede creșterea contribuției de la 1,2%, la 1,4% din Venitul Național Brut. Este o decizie necesară pentru a acoperi fondurile pe care Comisia Europeană le va aloca pentru redresare și reziliență. România ar urma să beneficieze de 30,5 miliarde de euro pentru Planul Național de Redresare şi Rezilienţă.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. PENTRU CA PLANUL ASTA NU ESTE AL TAU MAI LUDOVIC SI NICI A LUI MATA!
  Pentru ca, cresterea contributiei tarii nu este platitata numai de PNL.isti, UDMR.isti sau USR.isti!
  Este platitata de toti romanii si culmea si de PSD.isti! Ce zici de argumentul asta mai betivule!?

 2. tratatul EURATOM? pe bune?

  sau Decizia (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene și de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom?

  E cam aiurea să scrii fără să înțelegi absolut nimic. Tratatul EURATOM e în vigoare din 1958, România e parte odată cu aderarea la UE.

 3. Măi Ludovic băiat de securist,PNRR este planul României nu al PNL .Cu mintea ta mică aburită cu alcool nu ai înțeles că PNRR nu este secret de stat.Sau voi ați crezut că banii din PNRR trebuie direcționați numai către unitățile administrative conduse de cei de la putere.Alcoolul dăunează grav sănătății!

 4. Orice democratie înseamnă dezbatere în Parlament, asa ca atitudinea asta sfidătoare nu merge. Discuția în parlament nu se face pentru psd, ci pentru populație, înseamnă transparenta.
  Aveți aceleași apucături comunistoide.

  • Pentru care populație? Populația care nu a ieșit la vot?Cum de acum îi interesează și acum câteva luni ziceau: „toți sunt la fel, niște hoți”
   Este exact același circ ca atunci când Dăncilă țipa în stânga și în dreapta că vezi doamne nu vine Iohannis la dezbatere cu ea, guess what…tot Iohannis a câștigat la un procent destul de umilitor pentru contracandidata sa și partidul ei.

  • Atunci sa nu mai prezinte nimic, sa facă cum vor nu?

  • Păi ce vrei să mai prezinte omule? Programul de guvernare nu a fost suficient? Nu înțeleg, nu știi pe cine ai votat sau cum?

  • Eu zic sa mai citești încă o data articolul, subiectul, etc este vorba despre altceva, vb de bugetul european de redresare…..

  • Gigel, ai uitat în ce țară trăiești? Electoratul PSD nu știe cum funcționează bugetul țării, de ce să le prezinți pensionarilor bugetul european?

 5. Măi Ludovic băiat de securist,PNRR este planul României nu al PNL .Cu mintea ta mică aburită cu alcool nu ai înțeles că PNRR nu este secret de stat.Sau voi ați crezut că banii din PNRR trebuie direcționați numai către unitățile administrative conduse de cei de la putere.Alcoolul dăunează grav sănătății măi Lucovid băiat de securist.

 6. Orbane, lasa gargara, trombonistule, stii bine ca fix la fel ati fi facut si voi PNLeii, daca azi la osul de ros erau PSDeii si lucrau ei la PNRR!
  Toti o apa si-un pamant, aceeasi mzierie!
  Sictir!

 7. PNRR finanțat din sărăcia pensionarilor, căci asta înseamnă condiționarea acceptării lui de austeritatea (ei ii zic reforma!) pensiilor publice întinsă pe întreg mandatul de 4 ani al labaralilor!
  Bătaie de joc, asta e!

 8. MADALIN MAI FRATI ….TOT ASA…CA TINE?