G4Media.ro

Ludovic Orban: Majoritatea țărilor sunt deschise în privința organizării secțiilor de votare…

Ludovic Orban: Majoritatea țărilor sunt deschise în privința organizării secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, referitor la alegerile parlamentare în diaspora, că sunt puţine ţări care impun restricţii în privinţa organizării secţiilor de votare, menţionând că până săptămâna viitoare va fi cunoscut un rezultat în această privinţă, dar că deciziile depind de evoluţia epidemiei în aceste ţări.

„Vom avea un rezultat privitor la secţiile de votare şi mai ales la regulile care trebuie respectate în materie de derulare a procesului electoral într-un orizont de timp, sfârşitul săptămânii, începutul săptămânii viitoare. Există posibilitatea să nu fie definitive aceste decizii, pentru că nu putem anticipa care este evoluţia epidemiei în anumite ţări în care există o diasporă românească numeroasă. Dar noi suntem în negocieri serioase şi pot să vă spun de pe acum că foarte puţine pun restricţii, marea majoritate a ţărilor sunt deschise la organizarea de secţii de votare. Sigur, rămâne să stabilim condiţiile efective în care urmează să se organizeze secţiile de votare, să se deruleze procedura de vot, inclusiv legat de faptul că acolo unde există restricţii de circulaţie să se permită cetăţenilor români care se duc la secţia de votare să fie o excepţie la restricţiile de circulaţie”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Premierul a făcut o vizită la Transgaz, fiind întrebat și în legătură cu votul cetăţenilor din afara ţării la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.