G4Media.ro

Locuințe, hotel, spații comerciale și o nouă stradă, în locul unei fabrici…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Locuințe, hotel, spații comerciale și o nouă stradă, în locul unei fabrici vechi de 101 ani / Proiect de reconversie a 1,2 ha din vechea platformă industrială Scandia Sibiu

Două blocuri de locuințe cu puțin peste 100 de apartamente, un hotel, un complex comercial, spații medicale și o clădire pentru birouri și comerț sunt, în rezumat, propunerile făcute pentru a înlocui actualele clădiri industriale și de birouri de pe platforma Scandia, aflată în zona centrului istoric al Sibiului, anunță Turnul Sfatului.

Reconversia propusă are în vedere nu doar demolări, ci și reabilitările unora dintre vechile clădiri, inclusiv a vechiului coș de fum. Intenția investitorilor este de a recrea imaginile zonei din jurul anilor `40.

Activitatea industrială din zona propusă spre reconversie a fost oprită de mai de un deceniu.

În 1922, Jozsef Theil producător de mezeluri din Mediaș, al cărui atelier înființat în 1895 producea salam de iarnă, mezeluri, derivate de carne, slănină, untură, conserve își mută fabrica la Sibiu pe strada Morilor, sub firma „Theil & Co. A.G. Salami und Selchwarenfabrik”.

Fabrica devine în scurt timp cel mai important producător de salam din Ardeal, salam distribuit sub marca “veritabilul salam de Sibiu”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...