G4Media.ro

Lista școlilor cu clădiri în risc seismic din București – sunt peste…

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Lista școlilor cu clădiri în risc seismic din București – sunt peste 450 de imobile, din care 11 în Risc seismic I – surse

Există 456 de clădiri școlare, în București, cu risc seismic evaluat în grade de la I până la IV, potrivit datelor obținute de Edupedu.ro. Datele vin în condițiile în care autoritățile din Guvern și Ministerul Educației au publicat doar o listă cu 15 clădiri în care au loc activități cu elevii și care sunt clasificate în gradul Risc seismic I. În mod paradoxal, toate primăriile sunt obligate administrativ să pună la dispoziția publicului clădirile civile expertizate, încadrate în clasele de risc seismic, dar autoritățile de la Ministerul Educației sau inspectoratele școlare județene nu publică această listă, fiind vorba despre siguranța copiilor și a profesorilor, declarată drept prioritate.

Datele obținute de Edupedu.ro arată că în București sunt 1.318 clădiri școlare pentru care Ministerul Educației a cerut recent actualizarea gradului de risc seismic.

În lista aceasta sunt școli, grădinițe, palate sau cluburi ale copiilor, săli de sport și alte clădiri de acest fel. Dintre ele, 862 sunt neevaluate sau neîncadrate în categoriile de risc la cutremur, adică 65%, conform datelor consultate de Edupedu.ro. Unele dintre aceste unități de învățământ trecute la categoria „neîncadrată” scriu că au fost expertizate seismic anul trecut, în 2022, dar că nu au primit până acum rezultatul expertizei. Este cazul Grădiniței Nr 299 și al grădiniței „Spiridușii” din Sectorul 6.

11 clădiri de la 8 unități de învățământ sunt încadrate în clasa de Risc seismic I, București. Clasa de Risc Seismic I înseamnă risc de prăbușire la un cutremur mare.

Citiți listele complete pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...