G4Media.ro

VIDEO Line-up în pandemie. Cine sunt artiștii care participă la EC_Special, primul…

VIDEO Line-up în pandemie. Cine sunt artiștii care participă la EC_Special, primul mare festival muzical din România după mai bine de un an

  • 10 zile de muzică și dans: EC_Special se desfășoară între 6 și 15 august
  • Peste 100 de artiști din 12 țări vor anima atmosfera
  • În primele 3 zile, festivalierii sunt așteptați la Bonțida, la castelul Banffy, unde sunt instalate 6 scene
  • Din 9 august, EC_Special se mută în urban, în peste 20 de locații din Cluj-Napoca
  • „Sunt foarte bucuros că, în ciuda dificultăților întâmpinate în această perioadă marcată de imprevizibil, reușim să oferim acest eveniment. Ne va hrăni optimismul, speranța că va fi din ce în ce mai bine.“ – Mihai Păun, Director de Festival.

Indie rock, electro, jazz, post punk, drum & bass, hip hop: EC Special are ceva pentru toți. Pe lângă muzică și dans la Bonțida sau la Cluj-Napoca, evenimentul oferă ceva ce a lipsit foarte mult tinerilor de când a început pandemia: bucuria de fi împreună, de a împărtăși experiența electrică a unui festival.

„Avem o tradiție cu acest festival și decizia inițială de a-l amâna nu a fost ușoară. După multe discuții și dezbateri, am hotărât însă că e cazul să ne regrupăm și să găsim totuși o soluție ca Electric Castle să fie prezent în vara lui 2021, într-o formulă diferită pentru timpuri diferite. EC_Special e o formulă de festival adaptată la realitatea de azi, ținând cont de constrângeri și de situația imprevizibilă. Știm că publicul Electric Castle își dorește experiența Electric Castle, așa cum ne dorim noi toți. Am gândit o ediție în care să ne bucurăm de tot ce ne-a lipsit în pandemie – de muzică bună, de viața socială, de dans, de distracție și de prezența celor dragi. De aceea, mantra noastră pentru această ediție de EC Special este Back to life. “, a spus Mihai Păun, Directorul de Festivalului Electric Castle.

„EC_Special reunește artiști din 12 țări. Festivalul oferă ocazia de revedea trupe pe care le iubim deja, dar și de a descoperi și nume, inclusiv din estul Europei, artiști cu personalitate aleși pentru a aduce plus valoare line-up-ului“, ne-a explicat Edmond Lenarth, Director Muzical Electric Castle. Un astfel de exemplu de nume nou pentru scena EC_ Special este Molchat Doma – trupa de new wave din Belarus.

Weekendul Bonțida va avea fi teritoriul muzicii electronice. Dj de renume precum Sigma, Noisia, DJ Marky, Mind against promit o atmosfera de neegalat.

Din 9 august, EC_Special se mută în urban, în peste 20 de locații din Cluj-Napoca. Probabil cea mai așteptată scenă, cea din Piața Unirii, va oferi, în fiecare seară, un mix de artiști români și străini din toate zonele muzicale. Golan și The Blaze (DJ set), duo-ul francez cu una dintre cele mai spectaculoase evoluții din ultimii ani în muzica electronică, fac onorurile în prima seară.

Pe aceeași scenă vor mai urca Asaf Avidan, artistul israelian a cărui notorietate a ajuns atât de puternică încât are videoclipuri regizate de regizorul Wim Wenders, excentrica Aurora, senzația pop a muzicii norvegiene care se oprește la Cluj chiar înaintea turneului ei american, mereu explozibilii Dubioza Colectiv și una dintre cele mai importante voci ale generației sale, rapperul britanic Slowthai.

IAMDDDB, artista ce încearcă să spargă noi bariere în scena urbană londoneză, și show-ul Elenei Mîndru alături de orchestra Operei Naționale Române Cluj probează că jazz-ul sună la fel de bine în amestec cu hip hop sau muzică simfonică. Șuie Paparude, Subcarpați, Irina Rimes , Alternosfera, Vița d Vie, Coma, CTC și Zdob și Zdub completează afișul celor 7 seri în Piața Unirii.

Toate evenimentele din cadrul EC_Special vor avea loc respectând normele pe care autoritățile le vor impune pentru perioada de derulare. Biletele sunt disponibile pe electriccastle.ro

Sursa Foto: Electric Castle

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter