G4Media.ro

Laboratoare de robotică în fiecare județ și susținerea startup-urilor digitale cu fonduri…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Laboratoare de robotică în fiecare județ și susținerea startup-urilor digitale cu fonduri europene – cereri ale mediului de afaceri pentru PNRR

Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR) cere înființarea de laboratoare de robotică în fiecare județ, susținerea antreprenorilor digitali și a românilor care vor să se întoarcă din străinătate cu fondurile de circa 30 de miliarde de euro destinate României din programul european NextGenerationEU, potrivit unui comunicat al consiliului.

Proiectele ce vor fi finanțate din programul UE vor fi prinse de guvernul României în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aflat acum în negociere și care trebuie trimis Comisiei Europene până în luna aprilie pentru validare.

Iată câteva dintre proiectele propuse de mediul de afaceri:

1. Susţinerea a cel puţin 500 de start-up-uri cu componentă digitală în fiecare judeţ, în total fiind susţinute minimum 20.500 de start-up-uri:
· acordarea unui grant de 50.000 de euro/start-up,
· includerea obligatorie a componentei de educaţie, training şi mentorat,
· asigurarea unui loc în makerspace, incubator de afaceri sau accelerator local (vezi pct. 4);

2. Women in tech- sprijinirea femeilor pentru deschiderea de afaceri în domeniul tehnologiei.

3. Starter kit
a. Asigurarea suportului pentru transformarea/transferul companiilor în era digitală
b. Acordarea de vouchere de digitalizare;

4. Înfiinţarea a cel puţin unui laborator de robotică şi makerspace în fiecare judeţ, în care să se asigure programe de training pentru a începe, creşte şi dezvolta o companie în domeniul digital.

5. Tech Capital of the Year – program prin care să fie desemnat un oraş drept capitală a tehnologiei în urma unui concurs în care să participe întrepinzătorii sau administraţiile locale care folosesc/implementeză/desfăşoară activităţi în cele mai noi domenii ale tehnologiei şi ştiinţei;

6. Cloud first policy – strategie care vizează adoptarea de soluţii cloud pentru autorităţile publice, respectiv dotarea acestora cu instrumentele şi cunoştiinţele necesare pentru a se muta în cloud.

7. Programul „Restart Sport România” pentru susţinerea start-up-urilor din domeniul sportiv, educaţia, reconversie profesională pentru sportivi;

8. Programul „Student INNOtech” – susţinerea iniţiativelor antreprenoriale ale studenţilor, cu accent pe domeniul tehnologiei informaţiei;

9. Programul „Start Up + Next Gen”- susţinerea iniţiativelor antreprenoriale cu finanţare din FSE +;

10. Programul „Start Up Diaspora Next Gen”- susţinerea cetăţenilor români din diaspora care doresc să revină în ţară şi să deschidă o afacere cu finanţare din FSE + (Foto: Pexels.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Da, cu tractoriști la conducerea CJ și secretare la guvern; România va ajunge pe aceleași culmi pe care le spera și haita roșie anterioară! Depolitizați, băi, toate instituțiile, până la secretoșii de stat, că nu mai are cine să vă plătească pensiile, nesimțiților!

  2. Normal ca suntem pe Robotica. Cine o poate uita pe Diana Popp, consiliera de la guvernul 0% pentru „tranzitie digitala”, care studiase la nivel de masterat artele vizuale? Computerele are ecrane, no?

    Sau pe consilierul Dan Nechita, fost absolvent de George Washington (un fel de Stefan Gheorghiu a SUA) pe relatii internationale? Dupa un an de bugetareala la Educatie in guvernul SUA, pac Fundatia Burduja si poc consilier la guvernul 0% pe „proiecte digitale”? Ca sa faci IT-ul gros trebuie sa fii educat, no?

    Este bineinteles un prilej de sinecuri pentru oameni fara competente in Robotica. Sunt atat de multi exploatatorii, ca trebuie trimisi in provincie. Alminteri, G4 e plin de bucurie cand Bolojanii mai concediaza vreun inspector, in loc sa le dea mai multa putere. Dupa aia ne miram ca ard spitalele, mai dam afara, mai ardem un spital samd.

    Sper sa se inventeze mai repede robotul ala care scoate copiii din haznaua scolii. Supravietuitorii sunt rugati sa plateasca fonciirea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.