G4Media.ro

Israel: O femeie rănită într-un atentat cu bombă a murit după 22…

Sursa foto: Pixabay

Israel: O femeie rănită într-un atentat cu bombă a murit după 22 de ani de comă

O femeie israeliană care a fost rănită într-un atentat cu bombă la Ierusalim în 2001 a fost înmormântată joi, după ce a petrecut 22 de ani în comă, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea israeliană. Hanna Nachenberg avea 31 de ani când a fost rănită într-un atentat sinucigaș cu bombă, la 9 august 2001, care a ucis 15 persoane (inclusiv 8 copii) și a rănit peste 120 de persoane în pizzeria Sbarro din Ierusalim, scrie Le Figaro.

Atentatul, unul dintre cele mai sângeroase din cea de-a doua Intifada, revolta palestiniană de la începutul anilor 2000, a fost revendicat de Jihadul Islamic. Hannah Nachenberg se află de atunci în comă și urma să împlinească 53 de ani în iulie, potrivit tatălui ei intervievat de site-ul de știri Ynet. Ea a murit miercuri seara la spitalul Ichilov din Tel Aviv. „Fiica noastră a murit după 22 de ani de eroism”, a spus el.

Zeci de persoane au participat joi la înmormântarea ei, potrivit unor imagini difuzate de canalul public de televiziune Kan 11. Sora lui Hannah, profund emoționată, a vorbit despre fiica ei, care era alături de ea în ziua atacului. În vârstă de trei ani, aceasta a fost miraculos cruțată.

Intervievat de site-ul de știri Ynet, tatăl victimei a declarat că fiica sa, care urma să împlinească 53 de ani luna viitoare, nu și-a mai recăpătat cunoștința și că se află de trei săptămâni în spitalul Ichilov din Tel Aviv. În 2017, Iordania a refuzat să extrădeze o femeie iordaniană acuzată de implicare în atac și aflată pe lista „celor mai căutați teroriști” de către FBI. Doi cetățeni americani au fost, de asemenea, uciși în atac.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...